Šta je novo?

Partition Magic (7.0) vs FDISK?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Koji je bolji po vama. Prvenstveno koji ce da odradi posao kako treba i sto sigurnije bez opasnosti po gubitak podataka.
Po meni ni jedan ni drugi ne valjaju, ali da ne spominjemo manje rasprostranjene alate... ctp;

P.S. zasto vise ne moze da se postuje POLL na forumu?

U principu moj glas ide za PM7 (DOS). Nikada nisam imao problema sa pouzdanoscu, a visak opcija koje pruza mi upotrebu FDISK-a cini besmislenom. Ne mislim da je savrsen, ali radi posao.

Pri instalaciji se trudi da koristis sw za particionisanje koji dolazi uz OS, dakle, fdisk. Partition Magic je dobar za naknadne operacije tipa reparticionshi, promeni velicinu, pomeri i slicno - za to je i pravljen prvobitno. Kazem ovo, jer vidim da ljudi koriste PM za kreiranje bilo kakvih particija i da oni koji se zale na particije su i bili ti koji su to odradjivali "pripremu za instalaciju" -> ako te vec interesuje statistika.

To mu dodje kao da si pitao da li je bolji kisobran ili tramvaj...malo sale, sorry :p

Sto rece silver, fdisk koristis za inicijalno kreiranje particija, na novom disku npr. tj. pre instalacije OS-a, i za formatiranje (sto ustvari nije vise fdisk, ali je na istoj disketi, pa se nekako poistovecuje). Ja licno bi ga barem samo za to i koristio...
Kad instaliras OS, i imas stabilan aktivni C: sistem onda tek sve promene radis sa PM-om, ja barem svasta radim sa njim, prave akrobacije i zongliranja i nikad, ali nikad me nije izneverio.
Samo imajte strpljenja i ne pravite se pametni nego procitajte izuzetno bogatu literaturu u pdf-u koja se instalira sa PM-om i dajte mu da radi akcije nekim logicnim redosledom... mislim sve je do user-a, ako mu zadate da nesto uradi sto je potpuno bez veze naravno da ce da pobrljavi u pokusaju da vas poslusa.

Ako se pravilno upotrebljava, PM je izuzetno mocan program.

ma jeste PM mocan program ali evo mene je izneverio prvi put kada sam pokusao nesto "ozbiljnije" da odradim preko njega.
ko zna, izgleda da je do onoga ko ima srece... kao i sve u zivotu.

ctp;

Ne možeš da porediš različite stvari...Njima je zajedničko jedino to da mogu da kreiraju particije.

Svashta...
Pa FDISK ne moze ni dve primarne particije da kreira. A gde je resize, move, razne konverzije ?

delimir je napisao(la):
Ne možeš da porediš različite stvari...Njima je zajedničko jedino to da mogu da kreiraju particije.

to jeste, ali sad ispade kao da sam poredio Windows sa krovnim Velux prozorima..... zajednicko im je to sto su prozori! :D

Vrh Dno