Šta je novo?

Particionisanje

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
Imam disk od 80G i jedna jedina particija!
Racunar je na poslu; ne licni.
Dakle ne mogu da formatiram, brisem i sl. stvari da radim sa diskom.

Treba da napravim jos jednu particiju, recimo D od 40G i da zadrzim sve kako je bilo ukljucijuci i system WIN XP koji je vec instaliran na C-u.

Dakle, kako to da uradim najbezbolnije,
a da nista ne izgubim ili zeznem system,
bez dodatog snimanja na CD-ove, formatiranja, i sl.?

Pa .. za pochetak .. uzmesh lepo partition magic 8.0 i instalirash ga .. i onda cesh se vec snaci ... on ce to da ti sredi ... da ti podeli particije na x delova, da formatira .. konvertuje u drugi fs i josh mnogo toga ... ;)

Ajd` ...

:wave:

Napravi image HDD-a na nekom drugom HDD-u za svaki slucaj.

Samo mi recite kako da se uradi Image Drive:
Ako mi je neki prgram potreban za to,
molim vas recite mi koji i gde mogu da ga download-ujem.

--pozdrav

Reci mi samo,

Da kada izvrsim podelu na particije kako da znam na koju particiju ide system a na koju ne; i kako ce tacno da bude bude podataka.

playahater je napisao(la):
Pa .. za pochetak .. uzmesh lepo partition magic 8.0 i instalirash ga .. i onda cesh se vec snaci ... on ce to da ti sredi ... da ti podeli particije na x delova, da formatira .. konvertuje u drugi fs i josh mnogo toga ... ;)

Ajd` ...

:wave:

Ako vec ima sistem, odvojis onaj deo koji je slobodan.. A taj slobodan izaberes da bude LOGICAL DISK.. videces vec.. :)

mbr je napisao(la):
Reci mi samo,

Da kada izvrsim podelu na particije kako da znam na koju particiju ide system a na koju ne; i kako ce tacno da bude bude podataka.

ako radis sa Partishnom iz windousa a verovatno hoces, nemas potrebe da razmisljaj o tome, sve ce ti on sam uraditi, a mala je sansa da ti nesto zezne
(o tome nikad nisam razmisljao niti znam nekog kome je nesto lose krenulo)

Da ne otvaram nov thread, kako da izolujem WindowsXP folder na jednu particiju, a da mi "Program Files" i "Documents and Settings" budu na drugoj? Dakle nov hard, hocu da ostavim 5 GB samo za Windows folder, a sve ostalo da bacim na drugu particiju. Da li je to izvodljivo?

Moguce je prilikom instalacije Windowsa odrediti na kojoj particiji ce da se nalazi "Documents and Settings". Potrebno je da editujes fajl winnt.sif:

U sekciju [GuiUnattended] doda se ProfilesDir

Sintaksa: ProfilesDir = path_to_profile_folder
Vrednost: path_to_profile_folder
Podrazumevana vrednost: "%SYSTEMDRIVE%\Documents and Settings"

"Program Files" path mozes promeniti i kasnije pomocu TweakUi alata.

Moguce je prilikom instalacije Windowsa odrediti na kojoj particiji ce da se nalazi "Documents and Settings". Potrebno je da editujes fajl unattend.txt.

U sekciju [GuiUnattended] doda se ProfilesDir

Sintaksa: ProfilesDir = path_to_profile_folder
Vrednost: path_to_profile_folder
Podrazumevana vrednost: "%SYSTEMDRIVE%\Documents and Settings"

Inace, pogledaj u instalacionoj verziji WinXP-a folder support>tools i arhivu "deploy.cab". "SetupMgr.exe" kreira fajl unattend.txt i unattend.bat koji automatizuju instalaciju windowsa.

Ljudi Pazite Ovo !!!

Parition Magic ne moze da napravi jos jednu pod-particiju na C-u,
gde vec postoji instaliran Win XP????
Vrlo cudno. Da li je neko imao sl. iskustvo i sta predlaze?

Poslednja izmena:
Prvo moras resize c:, a onda od ostatka formiras extended partition i na njoj logical drive d:
Moj ti je savet da to prvo probas kod kuce na nekom hardu, a onda to odradis na poslu, da ne bude veca steta nego korist.

Za moderatore:

Brisite ovu, i moju 10. poruku u ovoj temi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno