Šta je novo?

particioniranje...kako?

Eagle eye

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
619
Zanima me kako na disku napraviti particije,kojim programom itd...? Još nešto može li se disk naknadno prebaciti sa FAT 32 na NTFS?

Probaj...

Cao probaj sa Partition Magic V7.0, mislim da je to najnovija verzija i radi fenomenalno. Inace nema sta da se mnogo objasnjava posto je program jako jednostavan za koriscenje. Pozdrav Dejan.

Ja koristim seljacko resenje-odem kod ortaka pokrenem PM7.0 ugasim cekiranje za bed sektorima i odradim 40giga za 2 minuta:)
ATC je 10000% u pravu-imas ikonice i ne moze da pogresis i da hoces, sve je nacrtano...Mozes i da napravis kod nekog ortaka 2 diskete pa da dignes sa njih dve kod tebe...
Moze sa fata na ntfs posle da se prebaci...

ako imas maxtorov hdd lepo sa njihovog sajta skini maxblast koji
ce ti potrositi jednu disketu(nju koristis kao startup disketu i posle samo pratis uputstva samog programa) i lepo sa njim i jednom win98 start up disketom isparticionises disk za manje od 2 minuta i sve lepo sredis....

ne zezaj se sa particionisanjem is windowsa jer moze da ti donese samo glavobolje....

el si cuo da je nekad nekom pao dos?? :)

Fala narode!Puno ste mi pomogli znat ću se ja služit tim programom nem a frke!
Broz jel znaš kako se prebacuje FAT u NTFS? Možeš mi poslat mailom?Bio bih ti puno zahvalan!Inače Win je XP Pro

Eagle eye je napisao(la):
Broz jel znaš kako se prebacuje FAT u NTFS? Možeš mi poslat mailom?Bio bih ti puno zahvalan!Inače Win je XP Pro

Pa i to možeš iz PartitionMagic-a. Operations/Convert.

Fala narode!Puno ste mi pomogli znat ću se ja služit tim programom nem a frke!

Ufffff pa sad bas ne mogu da se setim ali ako sto ti covek rece ima ta funkcija convert negde u meniju....Inace OBAVEZNO koristi PM7.0 nikako stariji jer imas XP...Klikni na particiju(odnosno na pravougaonik na koji oznacava tu particiju) koju hoces da konvertujes desnim dugmetom misa i tu ce se pojaviti ta opcija a taj mali meni izgleda kao kod windows-a Me meni za gasenje....

TEP3A je napisao(la):
ako imas maxtorov hdd lepo sa njihovog sajta skini maxblast koji
ce ti potrositi jednu disketu(nju koristis kao startup disketu i posle samo pratis uputstva samog programa) i lepo sa njim i jednom win98 start up disketom isparticionises disk za manje od 2 minuta i sve lepo sredis....

ne zezaj se sa particionisanjem is windowsa jer moze da ti donese samo glavobolje....

el si cuo da je nekad nekom pao dos?? :)
Aman, jel ti pratis napredak softvera, ko ce jos da se zeza sa takvim praistorijskim metodama :D
PM je toliko savrsen i mocan program da je besmisleno upotrebljavati bilo sta drugo.
BTW,kad mu bas treba sam ode u DOS, odradi i vrati masinu i Windows, tako da nema frke...

pa ja ovo sto govorim govorim iz iskustva jer radim kao serviser racunara u nisu....

nikad i slovima' NIKAD ' nisam imao problema sa maxblastom...

particionisanje , bez obzira na velicinu diska traje 2 minuta i sve je nacrtano i prosto da prostijene moze da bude....

ali sam prateci trendove instalirao pm i kad ono , bez ikakvog cackanja po njemu( a i nisam laik sto se tice racunara) c particija mi se prijavljuje da ima samo 8mb free!!!!
a ja imam najmanje 3 gige prazno na njoj!

to sve pod win2k koji je bio sredjen do bola i posle toga nista osim jovo nanovo...

smatram da je particionisanje dovoljno ozbiljan posao da nebi trebalo da se radi iz windowsa (bilo kog) narocito ako za to imas bogom dan pouzdan i brz software (ne samo za maxtor vec i quantum(pokojni ) ili wd itd...)

zato je bolje da neko ko nije mnogo upucen u to lepo radi max pa kad malo nesto prinauci neka cacka po pm sto ce lepo da mu dodje kao vezba jer mu ne gine da nesto *****e....

Iz prethodnog posta bi se zaključilo da Partition Magic 7 radi samo iz Windowsa. Za neupućene, moram da napomenem da postoji i DOS verzija PM7 koja staje na disketu i moze se pokrenuti sa nje, a potpuno je ista kao i Win verzija. Lak za rukovanje, sve odrađuje brzo i bez problema, a što je najvažnije nikada nije ništa zeznuo. Preporučujem.

Nisam ja neupućen nego samo znatiželjan jer ne želim od diska napravit pustinju.Nego taj PM 7 dolazi kao demo ali ima 23MB downloada pa sam mislio ako ima nešto manje....nebi škodilo.Eh da to prebacivanje FAT-NTFS je potpuno bezazleno ili ne?

Nisam ja neupućen nego samo znatiželjan jer ne želim od diska napravit pustinju.Nego taj PM 7 dolazi kao demo ali ima 23MB downloada pa sam mislio ako ima nešto manje....nebi škodilo.Eh da to prebacivanje FAT-NTFS je potpuno bezazleno ili ne?
Ako vec skidas, skidaj sa Fosi-ja jer je tamo full retail registrovana verzija...

TEP3A je napisao(la):
...zato je bolje da neko ko nije mnogo upucen u to lepo radi max pa kad malo nesto prinauci neka cacka po pm sto ce lepo da mu dodje kao vezba jer mu ne gine da nesto *****e....
E, kol'ko ljudi, toliko iskustava...:)

Moja iskustva sa PM-om su toliko dobra da ga svim srcem svakome preporucujem i smatram za jedan od najmocnijih i najkorisnijih programa koji postoje.
Inace mislim da je upravo rad u bilo kakvom DOS okruzenju za naprednije korisnike, pa mi je mnogo logicnije da ljudi prvo pokusaju da rade iz Win-a sve sto moze, a bas ako nema drugog nacina, onda tek pokusaju da nauce malo vise pa krenu u DOS avanturu.Sem naravno za veterane koji su koristili komjutere jos dok je DOS jedino i postojao pa im to dodje kao azbuka...za nas ostale iz vremena Windows-a - evo mene vec hvata muka pri samoj pomisli na fdisk npr.

Inace sa PM-om sam radio takve neverovatne i nezamislive akrobacije i zongliranja, zadavao mu po vise od desetak operacija za redom, smanjivanja, povecavanja, pomeranja, prebacivanja particija, redistribucija free space-a itd itd, toliko da ni meni samom nije bio unapred jasan krajni ishod... i NIKAD se nije ni zbunio a kamoli da je nesto zeznuo.

Nego taj PM 7 dolazi kao demo ali ima 23MB downloada pa sam mislio ako ima nešto manje....nebi škodilo.
Kao što rekoh, postoji PM7 verzija koja radi pod DOS-om i težak je nešto malo preko 1MB. To što program radi pod DOS-om nemoj da te brine, čak i ako nisi iskusan u radu sa DOS-om, sve je jednostavno. Probaj i nećeš se pokajati. Sada, tačno nemam link odakle sam ga skinuo, ali potraži malo. Ako baš ne nađeš mogu ti poslati na mail.

drapin je napisao(la):
Ako vec skidas, skidaj sa Fosi-ja jer je tamo full retail registrovana verzija...

BTW, koji je URL Fosi-jev?
zvanicni...
?
boom

Zvanicni i nezvanicni :)

fosijev sajt je

xxxx://kickme.to/fosi

Pozdrav!

A da uzme iz CD-kluba? Ima u CD-klubu prekoputa KST-a (u zgradi ETF-a, podrum) Nema clanarine, samo ostavis neki dokument...

... može li se disk naknadno prebaciti sa FAT 32 na NTFS?
In the command prompt window, type :
convert C: /fs:ntfs

Nazad
Vrh Dno