Šta je novo?

particije

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Podelio sam disk na C i D paricije na D instalirao win98 a na C winXP. Problem se javlja kad ubacim fijoku onda je ona D i narano win98 ne radi jer je sada na F a CD na E. Da li neko zna resenje?

Po nekom pravilu jos od multiboot kombinacija sa NT4.0 OS-om, Win9x se stavlja na C particiju.
Ako te ne mrzi moj ti je savet da sve lepo ponovo instaliras. :whip
Drugo resenje je konstantno zezanje u bios-u sto zna da dosadi.

Uredu je to ali mi ti ne resava problem. Tada kada ubacim fioku nece raditi winXP. Da li postoji neka mogicnost da se slova kojima obelezava diskove fiksiraju tako da kada ubacim fioku dodeli joj se slovo koje je po redu a ne D?

Radice. Nadam se da si pravilno raaspodelio grane za hard disk i fioku, hard na master granu, a fioku na slave. Tako je kod mene i jos par masina koje sam sredio i sve radi kako treba.

Ne bi trebalo da bude problema, jer ako se 98 instalira kako treba na C:, onda ce i dual boot pravilno da radi, to jest ntloader ce uvek videti XP na D: i fioka ce se ubacivati na prvo sledece slobodno mesto, i menjace se samo slovo CD-a (jer valjda HDD ima prednost nad CD-om).

Ja sam gore spomenuti problem resio tako sto nisam prijavio u biosu hard u fioci , a u win98 sam ga namestio kao removeable.

drapin je napisao(la):
Ne bi trebalo da bude problema, jer ako se 98 instalira kako treba na C:, onda ce i dual boot pravilno da radi, to jest ntloader ce uvek videti XP na D: i fioka ce se ubacivati na prvo sledece slobodno mesto, i menjace se samo slovo CD-a (jer valjda HDD ima prednost nad CD-om).
To naravno zavisi od rasporeda kablova sa hardom i cd-om.

Probacu win98 da instaliram na C, a XP na D, mislim da ce to resiti problem jer u win98 mi fioku prijavljuje kao D a u XP-u kao F. Naravno da je disk vezan kao primary master, DVD kao secundary master a fioka kao slave, u zavisnosti gde je vezna fioka da li na kabal od DVD-a ili diska ona je ili primary ili secunady slave, a vezana je na kalb od diska jer su oba diska ATA100.

Vrh Dno