Šta je novo?

particija

• Začetnik teme Webby
  • Datum pokretanja
W

Webby

Guest
Posle pada sistema disk na kome je bio instaliran sistem (NTFS particija) se registruje kao RAW umesto NTFS i ne moze mu se pristupiti, pise da im 0 gb slobodnog prostora i 0 gb popunjenog prostora, sa obzirom da na tom disku imam neka vaznija dokumenta postoji li nacin da se povrate? Ovo mi je hitno.

Jel u pitanju w2 ili XP... ma nije ni vazno...
Ako si "digao" masinu u DOS-u tesko da ces pristupiti NTFS particiji pogledaj ovaj thread verovatno ce ti pomoci.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=12566

Ja ti predlazem da iscupas HDD i odes na masinu koja ima instaliran w2k ili XP. Pretabas podatke koji ti trebaju, format diska i puknes ponovo sistem.

Resenje broj 2 kaze da bootujes masinu sa instalacionim diskom w2k ili Xp-a zavisi koji OS si imao gore (nemoj zaboraviti postaviti u BIOS-u opciju boot from CD ako vec nije). U konzoli koja ti se pojavljuje treba izabrati Repair opciju koja bi uspesno trebala da ti resi muke i povrati sistem.

the choise is your`s
enjoy :wave;

Marsovac je napisao(la):
Ja ti predlazem da iscupas HDD i odes na masinu koja ima instaliran w2k ili XP. Pretabas podatke koji ti trebaju, format diska i puknes ponovo sistem.

enjoy :wave;

Sistem je XP i uradio sam tako kao sto kazes, ali mi se desava ono sto sam napisao gore!

neko je ovde vec pisao o programcetu za citanje ntfs-a iz dos-a pa cak slao i mailom!.Kad sve prebacis izgleda da ti nista drugo ne preostaje nego da obrises sve particije iz fdiska pa iz pocetka!

Vrh Dno