Šta je novo?

Particija D: problem

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Kao sto se vidi iz naslova imam sledeci problem:
HD Maxtor 80 Gb podeljen da dve particije C:OS WinXP SP1, D: arhiver + igrice
Kod svakog restarta ili ukljucenja racunara skenira mi D particiju sa porukom:
"One of your disks needs to be checked for consistency" i nakon toga digne sistem bez ikakvih problema i porukama o bad sektorima kojih nema.
Kada pokusam da odradim defragmentaciju iz opcije tools-a dobijam sledecu poruku:
" Disk Defragmenter has detected that Chkdsk is scheduled to run on the volume (particija) D:
Please run Chkdsk /f."
Kada pokusam to odraditi iz opcije run dobijam poruku da ta opcija ne moze da se odradi jer prakticno i ne postoji.Zna li neko sta bi mogao biti problem .POZDRAV

A, jel pustis scan da se odradi do kraja, ako ga prekidas izlazice ti prilikom svakog paljenja racunara.

stefan2 je napisao(la):
...
Kada pokusam to odraditi iz opcije run dobijam poruku da ta opcija ne moze da se odradi jer prakticno i ne postoji.Zna li neko sta bi mogao biti problem .POZDRAV
Verovatno si zaboravio da stavis ime particije(D) u komandi, dakle:
Chkdsk d: /f

:wave:

Poslednja izmena:
mixi je napisao(la):
A, jel pustis scan da se odradi do kraja, ako ga prekidas izlazice ti prilikom svakog paljenja racunara.

Bez obzira sta god radio,pustio ili prekinuo svaki put to odradi.

Uradi u dos prozoru "chkntfs d:" i probaj nakon toga da restartujes win.
Ako i dalje startuje, pogledaj "chkntfs /?", sa /X switchem se iskljucuje pojedini disk za skeniranje pri bootu.

Je l' na tom D disku koristis kompresiju ili enkripciju podataka ili nesto slicno?
Ako ti se to i dalje javlja, onda je neki od takvih servisa aktivan i stalno postavlja tzv. dirty flag na toj particiji.

Poslednja izmena:
Verovali ili ne nista cackao nisam i odradio sam defragmentaciju iz opcije tools-a i nema vise cekiranja kod podizanja sistema.U svakom slucaju hvala vam za Vas trud.

Nazad
Vrh Dno