Šta je novo?

parametri za overclock

• Začetnik teme Začetnik teme vukb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vukb

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2004
Poena
609
imam asus a7n8x-x, burton 2500+,speeze cool ne znam tacno koji (3000+rpm), 2*256 ddr400 hynix. koja bi po vasem misljenju bila optimalna setovanja za overclock?

vukb je napisao(la):
imam asus a7n8x-x, burton 2500+,speeze cool ne znam tacno koji (3000+rpm), 2*256 ddr400 hynix. koja bi po vasem misljenju bila optimalna setovanja za overclock?

Probaj sa 11x mnoziocem (koji je zakljuican na 11, ako je procesor proizveden posle 39 nedelje) i magistralom 200mhz (3200+). Prvo sa default naponom (1.65v), ako nece digni mu malo napon (recimo na 1.7 ili 1.75v).

Pozdrav

prvo sto ja uradim odma dignem napon na 1.75,memoriji na max. pa koliki god da je,pa dignem magistralu odma za 30Mhz,pa ako radi odlicno :mrgreen:,pa ako se probudi na tih 196 onda dizem po 5 mhz magistralu pa dokle stignem.
ako preguram 2300mhz za cpu onda dizem voltazu cpu-a na 1.8...

sta kaze MR. [b]shone190[/b]

probao sam nego mi nije jasno to sto napon u biosu nije isti kao u Probe-u. ko tu laze? i sta je merodavno? i stalno varira,nikad nije isti kao ni brzina procesora. 3dmark2001se se vrti, a u P95 na torture blokira. Spustio sam mag na 166 x12.5 i 1.7v, mem 166 aggressive = 2800+ temp po Probe-u je konstantna 55 na 2700 speeze(ne moze da se spava) pri torture test/4h. inace procesor jer iz 34 nedelje. a da, kuciste je "kinez" po imenu Premiere 350w.problem? ili je mozda mem. hynix ddr400? ja mislim da je i jedno i drugo?
sta kaze mr. shone190 ? kako, cime i u cemu bi ga on u isto vreme przio i ladio.

Pozdrav.

Mali HoBiT je napisao(la):
prvo sto ja uradim odma dignem napon na 1.75,memoriji na max. pa koliki god da je,pa dignem magistralu odma za 30Mhz,pa ako radi odlicno :mrgreen:,pa ako se probudi na tih 196 onda dizem po 5 mhz magistralu pa dokle stignem.
ako preguram 2300mhz za cpu onda dizem voltazu cpu-a na 1.8...
Drz' se ti kola... :beat: :d :d

pa ne kuvam ja krompir na procesoru pa da drzim 2.05v :d O🙂
a i dobro je to,bar zimi nema frke sa grejanjem :mrgreen: :beat:

Mali HoBiT je napisao(la):
pa ne kuvam ja krompir na procesoru pa da drzim 2.05v :d O🙂
a i dobro je to,bar zimi nema frke sa grejanjem :mrgreen: :beat:
Za tebe jedan link 😉
http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm

Pa da vidis sta sam tek tu radio... a i ploca mi malo undervolt-uje, pa ono... :beat:

CAR je napisao(la):
...

Za tebe jedan link 😉
http://www.vtkom.net/~benchmark/html/palomino.htm

Pa da vidis sta sam tek tu radio... a i ploca mi malo undervolt-uje, pa ono... :beat:

Sta si uradio spameru, nista. Sto ga nisi napucao na 2.3V, mozda bi onda nesto uradio. :d

Aca je napisao(la):
...
Sta si uradio spameru, nista. Sto ga nisi napucao na 2.3V, mozda bi onda nesto uradio. :d
Pa kako nisam, zamalo da ga spalim! :d
I popeo sam se za koje mesto, sad sam na postolju... bronza je bronza 😉
I sa spoljnom temperaturom od 15 stepeni... :beat:

P.S. Spuc'o bih ga ja na 2.3V, ali mi nije nf7vcore dao vise od 2.2 :beat: :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno