Šta je novo?

Paradox master strategije CK2 i EUNI

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Pretrazujem forum i cudi me da nema puno sadrzaja vezanog za ove master strategije sto mi je cudno jer postoji puno strategija ali ne bavi se puno njih "in depth" vodjenjem nacije/dinastije (naravno tu su i ostali paradox naslovi).

Za pocetak bi napomenuo da za CK2 ima sjajan besplatan Game of thrones mod koji je sada vec stabilna beta , na raspolaganju imate ceo westeros i esos i igra ima skriptovane evente vezane za knjige (poslednji scenario ide ispred tv serije pa ima spojlera) - Uzivanje je igrati mod stvarno bilo da zelite da promenite istoriju ili da igrate sa mocnom osobom koja nazalost ima malo zemlje (maloprstic npr.)

http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot

Sto se tice vanila verzija igara meni licno sve pruza uzivanje sem cinjenice da evidentno Paradox nije briga za balkanske zemlje :mad: Izbegavam da igram sa Srbijom ili nasim susedima jer smo odradjeni potpuno genericki i sa puno propusta u svim aspektima. Grese u imenima , nazivima teritorija a o kulturnim aspektima da ne govorim tako da mislim da ne moze da se izvuce maksimum iz igara ako se igra sa balkanskim narodima. Mozda bude zabavno na pocetku kad zelite da vratite slavu svojoj naciji ali posle ne.

Bilo bi lepo kad bi bar ova tema mogla da okupi ljuditelje ovih master strategija pa da mozemo da diskutujemo o pecevima , ekspanzijama i generalno iskustvima.

ne bi trebalo da te čudi. ovaj forum vrvi od "samo da bude koridor" i "ma vidi ti na šta je ličila ta igra iz devedes' i neke, kako misliš da ove kockice do sad nisu nadmašene?" i sličnih bisera. "in depth" ovde ne igra nikakvu ulogu, a svi su ubeđeni da je prva igra na svetu zapravo bila angry birds.

savetujem neko manje casual okruženje, recimo ana.rs forum.

mmike mnogo si pametno doprineo diskusiji i pokusaju da neko pokrene nestandardnu pricu u vezi zanra koji je inache i previdjen za niche trziste

ja nazalost zbog manjka vremena i energije ne mogu da se posvetim "master" strategjama, nekada sam mogao danas kada imam volje posvetim vreme necem sto ili vise volim ili me manje zamara
Crusader Kings 2 imam i u listi na steamu vec neko vreme a nisam stigao da je odigram valjano :(
Sigurno cu dati igri jos vremena pogotovo zbog pomenutog moda :)

mmike priča malo, ali glupo :)

Nije nov na forumu pa mi cudno kako moze da se ponasa za starosedeoca.

zato što se nikada nije pomirio sa atmosferom koji ovde v(l)aži poslednjih par godina

mmike legendo
national-sarcasm-society.jpg

Vrh Dno