Šta je novo?

Par saveta od vas...

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Prodao bih staru konfiguraciju i kupio delove da sastavim novu. Uzeo bih Winchester AMD Athlon 64 3200+ 0.09µ Sockel-939 boxed, 2.00GHz, 512kB Cache i mozda Epox-ovu EP-9NDA3+ plocu. Da li je ovo dobitna kombinacija ili preporucujete nesto drugo? Koju i koliko memorije da kupim i koju graficku kartu (nisam neki ljubitelj igrica, ali neka bude solidna)?
Koja je razlika izmedju AGP i PCIexpress kartica?
Samo jos jedno, moja sadasnja konfiguracija je Epox 8rda3i + amd barton 2600+ sa 2x256mb ram ddr400, da li ce se osetiti bitna razlika izmedju stare i nove masine posebno kada je u pitanju video obrada, a i uopste?
Hvala svima!

Ono sto si naveo je definitivno super kombinacija, neces pogresiti ni sa MSI K8N Neo2, ali je ona malko skuplja... Sto se tice grafike, neki X800Pro ce ti sve zavrsiti da se ni ne pomuci... Samo obrati paznju da uzmes neku dobru memoriju, ako ces mozda da overklokujes...

srdjan777 je napisao(la):
Prodao bih staru konfiguraciju i kupio delove da sastavim novu. Uzeo bih Winchester AMD Athlon 64 3200+ 0.09µ Sockel-939 boxed, 2.00GHz, 512kB Cache i mozda Epox-ovu EP-9NDA3+ plocu. Da li je ovo dobitna kombinacija ili preporucujete nesto drugo? Koju i koliko memorije da kupim i koju graficku kartu (nisam neki ljubitelj igrica, ali neka bude solidna)?
Koja je razlika izmedju AGP i PCIexpress kartica?
Samo jos jedno, moja sadasnja konfiguracija je Epox 8rda3i + amd barton 2600+ sa 2x256mb ram ddr400, da li ce se osetiti bitna razlika izmedju stare i nove masine posebno kada je u pitanju video obrada, a i uopste?
Hvala svima!

Osetices razliku pri video obradi, pre svega zbog SSE2 i velikog mem. protoka.

Za tu plocu sto si naveo ide AGP varijanta. Za sada, razlika AGP/PCIE je mizerna i ide do par procenata u korist PCIE, najverovatnije zbog brze ploce a ne same graficke karte.

Kingmax Hardcore DDR500, dva modula od 512MB, to je trenutno najisplatljivija memorija, ako ces da oveklokujes.

Ako neces da klokujes, mozes uzeti "obicne", tj. value modele npr. Kingmaxa, Corsaira, Kingstona... Sve zavisi sta ti treba...

pa ne znam zasto uopste menjas konfiguraciju posto ova koju imas je i vese nego dobra!radice ti posao bar jos godinu dana!

Sto menjam konfiguraciju? Pa, ni sam ne znam, sto bi rekao nas narod kompjuteromanija. Valjda smo mi ljudi takvi, nikad nam nije dosta, stalno bi nesto novo :type:
Hvala na svim odgovorima. Svako dobro.

Ni meni nije jasno sto menjas konfiguraciju kad ti je skroz OK.Nisi naveo graficku,mora da je losa?Eventualno samo to zameni!

Nazad
Vrh Dno