Šta je novo?

Par problema

reksoNa

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2014
Poena
170
Prvo imam jedno pitanje. Nakon nekog vremena i koristenja kompijutera sistem mi otezano radi. Znaci sporije se upali pa se onda ceka da se pootvaraju svi oni programi da bi poceo rad. Kad se malo zagrije povrati se u normalu ali me to sto usporava uzasno nervira. Ima 3gb ram, GeForce 625 2gb ddr3, core2duo E7500 2x 2.93 i hard disk Hitachi 500gb Sata ll 7200rpm 3gb/s. Ne znam zbog cega se to desava ali ja mislim da je to zbog HDD-a. Masu programa sam koristio da ga optimizujem ali opet onaj problem sa paljenjem ima. Znaci kad mu tek ubacim softver radi sve full ali nakon nekog vremena ovo pocne. Sta mislite je li trebam da mijenjam HDD mozda su sektori u pitanju?

2. Vec neko vrijeme kompijuter mi ne tako cesto samo zakoci i izadje mi plava slika dje pise da proverim jesu li neki drajveri dobro instalirani ili je neka greska u biosu i ne znam sta jos tu pise . Na PC proverao sve drajvere sve je apdejtovano sve je full ali ovo mi se ponovo ponekad desi. Zna li neko o cemu je rijec?

Da bi otklonio sumlju na HDD skini Hard Disk Sentinel pa proveri.
Od programa za optimizaciju imas vise stete nego koristi.

Najbolje je ne koristiti ih, jedino CCleaner za ciscenje istorije i registry.
Koji OS je u pitanju? i da li je 64/32 bit?

Plavi ekrani i freeze moze da bude upravo HDD i bad sektori.
Pogledaj minidump fajl sa BlueScreenView pa okaci da vidimo koji error je u pitanju.

Koristim Advanced System Care Pro za odrzavanje diska i mislim da je najbolji. Uradjen mu novi win, svi drajveri uredno instalirani sve je full sad, leti, samo me strah da se ponovo ne desi nesto onako. Evo provera:
vq2YSHR.jpg

Ma ostavte se tih "miracle" programa za održavanje diskova i "ubrzanja", više štete nego koristi. Windows od 7mice imaju sasvim dobro održavanje i automatsku defragmentaciju mada ni ona nije baš mnogo potrebna. Specijalno ne IObit programe, posle njih samo nova instalacija pomaže. Eventualno CCleaner i/ili http://uncleaner.software.informer.com/1.7/ divan mali programčić za čišćenje (povremeno) nepotrebnih fajlova. Dobar uninstaler like Revo za potpuni uninstall i to je sve što treba. Disk cleanup iz windowsa savim je dovoljan takođe, sigurno neće da izbriše ništa važno.

samo ti stavi te mac os x skinove i pitaj se zašto ti komp štuca.

Nisam ih ja ni stavljao nego ovaj drug sto mi je dizao novi OS. Sad mi je bas ta tema napravila problem. Isto mi se freezao pc i ugasio monitor, ja sam ga restartovao i sve dobro ide dok se ne loaduje sistem i tu ti izadje samo siva slika. Opet sam tu nesto lupao i otvaraju se programi ali opet ona siva slika. U Safe Modu mi umesto sive dodje crna. Sta da radim?

Bez ljutnje ali natovario si system, nekoliko generacija star sa dual corom. 2GB memorije i verovatno sporim diskom sa gomilom stvari koje uzimaju sve rezorse pa se čudiš što ide sporo. Jedini način je da se imaju čisti windows, bez dodatnih opterećenja, čak i stock windows sa smanjenim grafičkim doživljajem.
Možeš da probaš sa recimo Revo Uninstaller-om da poskidaš svo to đubre koje stalno sedi u memoriji, startuje sa systemom i jede klokove processora. Onda osvežiš system pa da probaš tako. Inače bi najbolje bilo da se udari čista instalacije bez tih džidža-bidža.

Nemam se sta ljutit ali sve sto si pisao nema veze sa vezom. HDD ima 400 gb slobodnog prostora, ram 3 gb, procesor za ono sta ga koristim treba da leti. Nije do teme bilo vec je sistem los bio, ubacio sam mu 8.1, aktivirao, uz full clean svega i evo ga kao singerica 🙂 poslusat cu tvoj savjet za CC i trebalo bi da sad nema nikakvih problema.

Nisam mislio na količinu programa na disku, dokle god ima 10ak GB slobodno, to nije problem. Problem je kada zauzme free RAM i processor. Imaš u Task manageru šta i koliko zauzima, prvo tu pogledaš. Dokaz ti je u tome da čist system lepo radi.

Pa sad radi ekstra jer ga skroz formatizovao. Ubacio sam jos jedan gb da nema nikakvih zamaranja. Ne znam je li potrebno neki anti-virus da nabacim cisto da mi proverava skinute fajlove i to?

Windows 10 build 10147 mi nekada diskonektuje wifi i odjednom ne prijavljuje dostupne mreze dok ne restartujem , posle radi normalno , wifi je Atheros AR9485 Wireless Network Adapter

Zašto? IOBIT programi dobro rade na čišćenju ali više koristim Wise Care 365 nije nekako nametljiv i ima neke dodatne opcije za optimizaciju. Samo Iobit Uninstaler i defragmenter. Ali ni sa Care nisam imao problema. Možeš koristiti Memory Improve Ultimate Free za optimizovanje rama. Pogasi sve aero opcije imaš tamo u System Properties opciju Performance iz koje možeš da izabereš best appearance, best performance. Sve ispod 16GB memorije danas je malo.

Na 32bit je 3,5 limit. Ja sam stavio da sistem sam odluci sta je najbolje ali ako pocne da stuca ici cu na performanse. Ovaj Bitdefender mi se nekako svidja ne znam dal da ga instaliram..

Stavi BF i neka ide u pilot mod da ti ne uzima resurse. Nemoj da skideš te gluposti analaizere defragmentere. Da li su ovde svi poludeli. Kad ti je sistem čist i ne štuca batali ovo. I šta ćeš do da čistiš na čistoj instalaciji.

Poslednja izmena:
@Darkodar: Meni to liči na drajvere

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno