Šta je novo?

par pitanja

toma972

Čuven
Učlanjen(a)
04.10.2003
Poena
609
Zasto kada upalim racunar ne upali se monitor,onda ga restartujem i tada se upali,i svaki put tako.
Eksplorer mi ne vidi drugu particiju, a komander vidi i na svim opcijama se vidi osim u eksploreru.Nakon fragmentiranja pojavi se druga particija,ali to traje dok ne ugasi racunar.

Unapred se izvinjavam ako je neko vec postavljao ova pitanja ali mi pomozite
Hvala

Ja pretpostavljam da je puko Windows, ali nisi rekao koji je Win u pitanju, takodje je moguce da je neki virus to pobrljao, a moguce je da ti je particija NTFS, ali je onda ni komander nebi video...
To sto se ne upali monitor je vec malo teze da je do Win-a, moguce je da je los (prljav) kontakt na grafickoj ili da je graficka na samrti...

Poz.

OS je XP sa servis pakom-1,a graficka je stara oko 6 meseci,doduse nekog mutnog proizvodjaca,inace je nVIDIA gf4mx440-64-tv

hvala na odgovoru

Obavezno iskljuci racunar totalno sa napajanja (iz struje) iscupaj kabel iz graficke i iz monitora ako mozes. Proveri da li svi pinovi na konektorima dobro stoje ili se neki iskrivio.

Ukoliko nije to, probaj da podesis vrednosti u BIOSu i to da ti je graficki boot sa AGP porta.

Probaj da stavis nove drajvere (ali mislim da ovo nije problem, ali nije na odmet).

Proveri da li je kartica dobro ubacena i da li sve stoji cvrsto.

Proveri da li ti radi ventilator na kartici kada startujes racunar.

Koji monitor imas. Sta se desava kada iskljucis monitor sa graficke pa ga onda upalis.

Probaj da startujes racunar i pritiskas DEL taster da udjes u bios i onda da upalis monitor.

Ja islim da ovo nema veze sa drajverima ili windows XP-om. Probavaj malo da ocistis kontakte (nemoj samo da ih smirglas ili grebes) finom krpom (ne vlaznom vec suvom) i da bolje procvrstis graficlu i kablove.

Da li ti monitor id odmah u struju ili se napaja preko napajanja kucista ???

Koji je monitor.

Javi da li ti je nesto pomoglo.

Neverujem da je do kontakta na kablu jer ne bi uopste startovao.Ja bar mislim da je do biosa.probaj vrati bios na default i podesi za graficku boot sa AGP porta(kao sto je vec rekao rakabenchmark)

Meni se nesto slicno desavalo jer mi jedan pin bio iskrivljen i nije ulazio u predvidjenu rupu. Naime, kada startujem racunar upali se zelena lampica, kao da je sve Ok, ali nema slike. Posle reseta, sve radi OK. Ima slike. Zbog tog sam rekao da se provere kablovi i pinovi. Ali kao sto rece, ni ja ne verujem da su kablovi.

Sve sam odradio i svi kontakti su u redu.Problem je bio u drajverima od nove ploce i sve to je pocelo ustvari od kada sam nju stavio.Inace ploca je ASUS P4S8X-X.Ortak mi je sa neta skinuo nove drajvere i ponovo smo digli XP sa novim drajverima i sad je ok.

hvala na pomoci POZDRAV.

Nazad
Vrh Dno