Šta je novo?

Par pitanja...

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Imam par pitanja:

1.Da li HDMI kabel moze da radi na 12m-13m duzine?

2.Da li moja ploca moze da pusti 5.1 zvuk preko optickog izlaza? Znam da moze stereo ali neznam kako da namestin da pusti 5.1?

3.Na jednoj masini koristim amd am2 4000+ proc i pri gledanju HD filmova recimo u sceni gde ima puno ptica(Planet earth 1 epizoda) dolazi do seckanja slike.Da li bi taj problem resio ako bi kupio jaci amd am2 5000+ proc?

Hvala u napred

2. Ako koristis 5.1 av risiver koji u sebi ima dekodere, treba da podesish passthrought, i da signal saljes kao PCM.

3. Ne bi ni full hd trebao da ti secka...

2.Da li moja ploca moze da pusti 5.1 zvuk preko optickog izlaza? Znam da moze stereo ali neznam kako da namestin da pusti 5.1?
Može i ti tu nemaš šta da nameštaš. Sve zavisi od izvora audio signala, tj. da li si pustio film koji ima podršku za DD5.1 i/ili DTS, ili si pak pustio film sa "običnim" stereo zapisom™. Takođe, neophodno je da u plejeru koji koristiš (Power DVD, Media Player Classic, KM Player, VLC itd...) namestiš opciju da plejer samo "propušta" signal i šalje ga ka eksternom risiveru (baš kao što reče marko_84), a taj risiver će zatim da prepozna signal (DD5.1 ili DTS) i da ga obradi. Guglaj™ malo i naći ćeš mnoštvo uputstava za svaki plejer.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Sve je to tacno sto kazete ali ja ne mogu ni jednu igricu da pustim da radi u dolby digitalu ili dts-u.Imam avr sony strda1200es i komp sam sa njim spojio preko koaksialnog kabla.Kad pustim dvd film sa kompa na risiveru mi se pali lampica od dolby digitala.Naravno u power dvd-u i inter video win dvd-u sam prethodno u audio opcijama podesio opciju use SPDIF.Isto tako par koncerata koji rade u dts-u ili dolby digitalu rade ok.Upali se lampica na dekoderu.Jedino kod igrica nece.Na primer farcry ima u audio opcijama da mu se ukljuci dolby digital i to kad uradim na avr risiveru mi ne pali pomenutu lampicu.
Ne znam u cemu je problem i da li ima neka fora kod igrica da se ovaj problem resi.

ne pali dolby digital u igrici ;)

Vrh Dno