Šta je novo?

Par pitanja za XP windows

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Dakle, ko zna kako da editujem start-up opcije? Kod 98-ice je sve bilo u System Configuration Utility, sada ga nema tu.
U administrator tools-ima ima services, ali tu nisu SVI startup programi. Recimo, tu se nacrtao winfax, ali AVP nije. Onda lepo obrisem sve iz startup "podmeni"-a, ali opet su izvesne gluposti tu... Dakle?

Drugo.
Kako da fixiram IP adresu u windowsu XP? U 98-ici je to bilo brlo izvodljivo i lako, a ovde moram da se konektujem na neki kompjuter da bih mogao uopste da napravim IP konekciju.
Drugim recima, interesuje me virtuelna konekcija na istom fiksiranom IP-u, na ISTOM racunaru, preko razlicitih usera (recimo vise usera udju u istu igru, kao multiplayer, ali na istom kompu)... Kako da unapred zadam IP, a da me ne gnjavi "automatika"?

odes na network connections, desnim klik na konekciju pa properties, tu imas ip cofiguration ili nesto tako, dvaput klikni i unutra podesi ip adresu koju hoces

Da bi otvorio tzv. "msconfig.exe" otvori "Help and Support" iz start-a i u polje "search" upisi bas to - System Configuration Utility
Rezultati koje ti bude izlistao ce biti podeljeni u vise grupa.U odeljku "Overviews, Articles and Tutorials" ces imati prvu stavku sa imenom "System Configuration Utility" i klikni na nju.
Videces "dugme" OPEN System Configuration Utility i to je to

Mozda postoji i prostiji nacin, verovatno neka komanda iz RUN-a, ako neko zna neka kaze ali i ovo radi pos'o.

<Mancha> je napisao(la):
Samo odes na "run" i ukucas "msconfig" i to je to.
Au j:hump: HVALA!!!!
Konacno mogu da radim ko covek u XP-u!!! 😀 😀 😀

Miroslav je napisao(la):
odes na network connections, desnim klik na konekciju pa properties, tu imas ip cofiguration ili nesto tako, dvaput klikni i unutra podesi ip adresu koju hoces

Tako je jesam fixirao, ali MORAM biti konektovan na bilo kakvu mrezu da bih "aktivirao" taj IP.
Jer dok nisam konektovan programi ne vide TCP/IP konekciju, iako IP postoji. Kako da aktiviram IP BEZ konektovanja na internu/eksternu mrezu?
Hteo bih virtuelnu TCP/IP mrezu izmedju 2 usera windowsa XP.

Darko je napisao(la):
Dakle, ko zna kako da editujem start-up opcije? Kod 98-ice je sve bilo u System Configuration Utility, sada ga nema tu.
U administrator tools-ima ima services, ali tu nisu SVI startup programi. Recimo, tu se nacrtao winfax, ali AVP nije. Onda lepo obrisem sve iz startup "podmeni"-a, ali opet su izvesne gluposti tu... Dakle?

Ovo kad se instalira, dobija se startup opcija u control panelu koja ima u sebi mnogo vise mogucnosti od koriscenja msconfiga, jer su neke informacije upisane i u registry. Straaaaaava stvar za win xp, a upravo sam je nasao na ovom forumu prosle godine.

Darko je napisao(la):
Tako je jesam fixirao, ali MORAM biti konektovan na bilo kakvu mrezu da bih "aktivirao" taj IP.
Jer dok nisam konektovan programi ne vide TCP/IP konekciju, iako IP postoji. Kako da aktiviram IP BEZ konektovanja na internu/eksternu mrezu?
Hteo bih virtuelnu TCP/IP mrezu izmedju 2 usera windowsa XP.
samo da pitam kako ces imati mrezu ako su oba usera na istoj masini,tj.sa istom IP adresom?

Filo je napisao(la):
samo da pitam kako ces imati mrezu ako su oba usera na istoj masini,tj.sa istom IP adresom?

Vrlo lako. Probaj pa ces videti. Dakle ima li neko ideju za moje pitanje?

Darko je napisao(la):
Vrlo lako. Probaj pa ces videti. Dakle ima li neko ideju za moje pitanje?
Vidim i tebi ide "vrlo lako"! 😉

Filo je napisao(la):
Vidim i tebi ide "vrlo lako"! 😉
Ne pravi se pametan; rekao sav vrlo lako i PROBAJ pa ces videti.
Nista lakse od pravljenja virtuelke kada si ONLINE.
Ali treba mi OFFLINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cuss:

Nazad
Vrh Dno