Šta je novo?

Par pitanja vezana za Atlon XP procesor

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Imam Atlon XP 1900+, cooler na 3000 obrtaja, sve radi, a procesor se zimi greje na oko 58-59 stepeni, a leti ide i do 64-65 stepeni.

Da li neko zna koje jezgro ima moj procesor ?
Da nije Palomino ?

Interesuje me i sledece, Atloni XP - noviji koji se sada prodaju , recimo XP 2500+ ili Atlon 2500+ sa Barton jezgrom da li se greju manje od mog sadasnjeg procesora ?
Koje temperature oni pokazuju i da li bi moj sadasnji cooler mogao da hladi i ove procesore ?
Cooler je ja mislim TAK-38 - Global WIN sa dva ventilatora na po 3000 obrtaja i ultra je tih.

Ploca je MSI KT3-Ultra.

Hvala na odgovorima

Po temp. bi se reklo da je Palomino. On radi na 1,75 V i radjen je u 0.18 tehnologiji za razliku od novijih Tbred-ova koji su u 0.13 i rade od 1.5 do 1.65v i manje se greju. Ja imam Tbreda 1700+ oc na 2200 Mhz na 1.5 V i temp je 35-39 c u igrama.

Ako ti nije mrsko prover pastu i da li ti hladnjak dobro stoji na procesoru.

1900+ je samo Palomino, nema drugih.
A te temperature su ti manje vise u redu. Malo su vece ali nije nista strasno.
Meni leti sa Raptorom (2500o/min) ide do 62-63 u full loadu.

Sve je u redu sa pastom i procesorom. Znam da su temperature malo vise ali to je cena tisine racunara , a uz to, SVE radi i nikada ne blokira.
Inace temperatura je mozda nesto vise jer se u MIDI kucistu nalaze svi popunjeni PCI slotovi, 2 hard diska i 2 CD uredjaja bez ikakvih dodatnih ventilatora.

Zato mu je i vruce

Uskoro nameravam da uzmem drugi procesor , recimo nekog jaceg Bartona 2600+ pa navise. Da li ce moj cooler na 3000 obrtaja moci da ohladi novi procesor ?

Pretpostavljam da ce moci... tako da se nastavlja tisina u radu mog racunara baziranog na AMD procesoru.

Pozdrav svima

Uskoro nameravam da uzmem drugi procesor , recimo nekog jaceg Bartona 2600+ pa navise. Da li ce moj cooler na 3000 obrtaja moci da ohladi novi procesor ?
Trebalo bi da moze.Barton jezgro se greje manje od Palomino.

Vrh Dno