Šta je novo?

Par Pitanja u Vezi Temperature

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Ovako

Da li je normalno da je temperatura DFI lanparty ultra nf4 ploce oko izmedju 40 i 50 stepeni, isto kao i temperatura NB-a koja je otprilike motherboard+3C, i ceto prebacuje 50?

Druga stvar me vise buni. Da li je moguce da je 100% load temperatura procesora posle dva sata prime95, sa ukljucenim cool n quiet, 40 stepeni, sa naponom od 1.54V ? Procitao sam da ne valja koristiti cool n quiet ako se OC, pa me zanima zasto?

I konacno da li visok napon utice negativno na procesor i na neki drugi nacin osim povecanim zagrevanjem? Meni je sa 1.65V i bez c'n'q temp. CPUa 52 stepena posle 5 sati prime-a.

Kuciste je chieftec sa dva ventilatora na strani koji duvaju unutra, i jednim napred kod HD koji isto duva unutra ali je on na drugoj stranici. A da, u everestu i u hardvare monitoru su mi pomesane vrednosti za obrtaje ventilatora. Everest kaze npr. upravo sad CPU:1339 chasis:2220 power supply:4327 a Hardvare monitor iste vrednosti ocitava ali PSU:1339 CPU:2220 N\A:4327. Samo da budem 100% siguran, HM gresi jel tako?

Hvala svima koji i procitaju ovo glomazno pitanje.

Dodajem jos i : cemu slizi 5V/12V pored PCIE2 slota? Ja sam ubo molex 5V/12V. Ovo se ja brinem da mi je ploca gladna.

Poslednja izmena:
Mhhh, mislim da su ti temperature sasvim odgovarajuce.I nemas sta da se brines sa tim temperaturama.Procesor se sigurno nece otopiti.Sta mislis kako je sa Athlonom, koji moze da otere temperaturu i u 55C

Razumem! Ali ako sa naponom od 1.65V dobijem za 2, 3 stepena visu temperaturu uz malo brze okretanje ventilatora, jel to znaci da mogu da budzim napon sve dok ne stignem do neke opasne temperature, ili sam napon bez obzira na temp. CPU moze da zahebe CPU nekako?

Nazad
Vrh Dno