Šta je novo?

Par pitanja u vezi sa 8800GT

izvinjavam se sto nacinjem staru temu,ali moram da pitam.
imam prilku da kupim XFX 8800gt 512 Alpha Dog,evo prilazem sliku.

da li je ova kartica sa slike ona verzija koja se puno greje,sa bucnim kulerom ili je ovo verzija sa tisim kulerom i poboljsanim hladjenjem?

ja ne znam ni kako izgleda referentna,pa molim vas,recite kakva je ova?

Prilozi

• 65293.jpg
    65293.jpg
    79.3 KB · Pregleda: 70
^Nije referentan kuler (koji pokriva celu karticu), vec je onaj bucni kuler koji jos i slabo hladi karticu...Istu takvu sam isprobavao neko vreme i nije bilo nacina da joj se smanji broj obrtaja ventilatora.Uzasno je bucna...
Jedino ako postoji neka druga revizija istog kulera (u sta sumnjam), koja ima kontrolu obrtaja, ali problem sa losim hladjenjem ce i dalje biti tu...

Ovo je referentni (koji je kasnije dobio bolji vent veceg precnika):

200710270950377.jpg

Poslednja izmena:
hvala ti puno,ipak odustajem zbog kupovine,necu i ja da imam te probleme.
pozdrav :)

^Nije referentan kuler (koji pokriva celu karticu), vec je onaj bucni kuler koji jos i slabo hladi karticu...Istu takvu sam isprobavao neko vreme i nije bilo nacina da joj se smanji broj obrtaja ventilatora.Uzasno je bucna...
Jedino ako postoji neka druga revizija istog kulera (u sta sumnjam), koja ima kontrolu obrtaja, ali problem sa losim hladjenjem ce i dalje biti tu...

9600GSO ima takav kuler sa kontrolom obrtaja, ALI kuler je sa 4 zice. U 2D modu je vrlo tih, ali prilicno slabo hladi. :wave:

sa tim cooler-om je dosta topla kartica i dosta je bucan tako da si dobro uradio sto si odustao

Update: Posle prebacivanja u gornji slot tempearature su sledece

IDLE: 38c
LOAD: 48c
LOAD OC: 55c

I dalje na Zalman na 1500rpm? To je odlicno. Imas neki vent ne stranici kucista? Zatvoreno kuciste?

Meni temperature za 10c vise, a mislio sam da 9600GSO treba manje da se greje jer je u pitanju oslabljeni G92...

Palit 8800gt Sonic u otvorenom kucistu sa 181.22 drajverima :
IDLE : 52~54
LOAD : 66
OC : Mission impossible jer karticu napaja prenapregnuti Chieftec 360w, cuveni HPC-360-202 DF :D

Mereno Riva Tuner-om 2.22

I dalje na Zalman na 1500rpm? To je odlicno. Imas neki vent ne stranici kucista? Zatvoreno kuciste?

Meni temperature za 10c vise, a mislio sam da 9600GSO treba manje da se greje jer je u pitanju oslabljeni G92...

Kuciste je zatvoreno, a ima samo jednu 12icu koja izbacuje pozadi vazduh!

Ovo je referentni (koji je kasnije dobio bolji vent veceg precnika):

200710270950377.jpg

A UUU, brate, ako joj je ovo poboljšano hladjenje onda stvarno ne znaju ljudi iz XFX-a da hlade...;)

Ja sam do skoro muku mučio sa ovim coolerom, grafa je znala bez blama da skoči do 100°C:wave:

A UUU, brate, ako joj je ovo poboljšano hladjenje onda stvarno ne znaju ljudi iz XFX-a da hlade...;)

Ja sam do skoro muku mučio sa ovim coolerom, grafa je znala bez blama da skoči do 100°C:wave:

To sa slike je referentan kuler koji je u pocetku isao na skoro sve kartice (na Bench sajtu npr. ima zeleni Gainward sa istim kulerom, samo je nalepnica drugacija). I da, nabije se 100c, nije tesko :)

Pod "poboljsanim referentnim kulerom" se mislilo na ovaj sa linka, ima slika i obicnog referentnog.
http://www.legitreviews.com/article/603/1/

Ja sam stavio Zalmana na svoj XFX zato sto se kuler sa sledeceg linka takodje nije proslavio.
http://www.atomicmpc.com.au/Review/128186,xfx-9600gso.aspx

Da...nisam ni rekao da je ono "poboljsano" hladjenje, vec da je referentno.Koje je kasnije dobilo ventilator veceg precnika.Bolji od prethodnog.Da li je i takav dovoljno dobar, druga je prica.

Au, zamisli - kod mene, sa referentnim kulerom:
IDLE: 60c
LOAD: 85c
LOAD OC: jesi lood? :d

i to sve bez kućišta, na otvorenom, na stolu...
Jedva čekam da mi stigne Accelero S1... :mad:

sada u novom kucistu, posle ciscenja kulera i nove paste temperature su:

Idle: 33~35c
Load: 40~42
Load OC: 48~50

Ja sam na moju stavio Zerotherm Huricane koji drzi temperature u idile ispod 50 (vent. na minimum) a na full load ne prelazi 60 (vent. na max) ventilator se podesava rucno ;)

Palit Sonic ima lepo resenje i posle god ipo maltene jos nije zastarela na plazmi 720p :)

Nisam ni ja los, ali nemam 8800gt!:)

IDLE: 34
LOAD: 52
LOAD OC: 53
:wave:

Poslednja izmena:
Postavljanje 12cm ventilatora koji duva u graficku pomaze dosta. Imao sam tu kombinaciju koja je duvala u 8800GT ali kako sam prestao da igram igrice tako mi je i gpu dosta hladniji.

Postavljanje 12cm ventilatora koji duva u graficku pomaze dosta. Imao sam tu kombinaciju koja je duvala u 8800GT ali kako sam prestao da igram igrice tako mi je i gpu dosta hladniji.

U šta da duva na referentnom kuleru? U onaj crni štitnik što prekriva ceo hladnjak?
Da bar znam da mogu da skinem taj štitnik pa stavim 12-icu, ovako...

Vrh Dno