Šta je novo?

Par pitanja u vezi Leadtek A400 (6800)

bigfoot

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2003
Poena
619
Posedujem Leadtek A400 TDH (6800) i imam par pitanja.
Trenutno mi je disable-ovan monitoring, u WinFox II, za broj obrtaja ventilatora i radnog napona. Koliko sam citao na testovima za 6800 bi trebao da postoji ovaj monitoring ili je to rezervisano samo za 6800 Ultra(GT) :smash: ?
Sta je tacno ocitavanje temperature jezgra da li u WinFox (koji prikazuje deset stepeni manju temperaturu) ili iz samih ForceWare drajvera?
Da li je moguce da se temperatura prilikom OC sa 325/700 na 385/880 :-devil-: podigne samo za par stepeni :banana: , jer ipak to je poveci OC a promena temperature je mizerna :smoke:

Sve nV40 kartice bi trebalo da poseduju monitoring temperature, broja obrtaja i napone. WinFox mozda ublazuje temperature gpu-a (ATI R420 nekada idu i do 80 stepeni, i to bez poteskoca, nV40 oko 70 (mislim na opterecenje i pri overklokingu)). Ljudima koji su navikli na temperature sistemskih procesora - moze da izgleda previse. Ipak, GPU-ovi se mnogo vise greju, iako rade na mnogo manjim frekvencijama (ali visim naponima) i to je sasvim ok. Da mene pitas, verovao bih onome sto vidim u FW drajvrima. I na kraju - da, moguce je da se podigne samo za par stepeni jer je to nV40 - za njega je normalna frekvencija od oko 400 MHz. Da imas Ultru ili GT - voznja do 450 i vise bi ga zagrejala u vecoj meri u odnosu na pocetnu temperaturu.

byMaX je napisao(la):
Sve nV40 kartice bi trebalo da poseduju monitoring temperature, broja obrtaja i napone. WinFox mozda ublazuje temperature gpu-a (ATI R420 nekada idu i do 80 stepeni, i to bez poteskoca, nV40 oko 70 (mislim na opterecenje i pri overklokingu)). Ljudima koji su navikli na temperature sistemskih procesora - moze da izgleda previse. Ipak, GPU-ovi se mnogo vise greju, iako rade na mnogo manjim frekvencijama (ali visim naponima) i to je sasvim ok. Da mene pitas, verovao bih onome sto vidim u FW drajvrima. I na kraju - da, moguce je da se podigne samo za par stepeni jer je to nV40 - za njega je normalna frekvencija od oko 400 MHz. Da imas Ultru ili GT - voznja do 450 i vise bi ga zagrejala u vecoj meri u odnosu na pocetnu temperaturu.

Da li mi mozes reci, nakon instalacije directX 9.0c Far Cry radi isto, brze ili sporije? Inace imam instalirane Forceware 61.77

Reci da li si zadovoljan sa njom?
Kako radi ?
Pitam jer se nadam za mesec dana da cu je kupiti,kad padnu neke pare.

stavrik je napisao(la):
Reci da li si zadovoljan sa njom?
Kako radi ?
Pitam jer se nadam za mesec dana da cu je kupiti,kad padnu neke pare.

Jednostavno, prezadovoljan sam sa njom. Pre nje sam imao MSI GF4 Ti4800SE, potom na kratko MSI 9800Pro i mogu ti reci da mi je drago sto opet imam nVidia-u. Sada napokon mogu sve da igram u 1280x1024 (to mi je izuzetno bitno jer ima 17" LCD), odlicno se OC, jos ako budem nekako uspeo da otkljucam ona 4 pipeline-a eto meni veselja :banana:
Sto se mene tice, ja ti je preporucujem da je kupis.

Poslednja izmena:
bigfoot1 je napisao(la):
Da li mi mozes reci, nakon instalacije directX 9.0c Far Cry radi isto, brze ili sporije? Inace imam instalirane Forceware 61.77

Nisam poredio - kada je izasao prvi patch 1.2, samo sam hteo da vidim famozni Shader Model 3.0... Sve je ok funkcionisalo - full precision. Kao nekada Radeon 9800 XT i Far Cry 1.0... ;)

bigfoot1 je napisao(la):
Jednostavno, prezadovoljan sam sa njom. Pre nje sam imao MSI GF4 Ti4800SE, potom na kratko MSI 9800Pro i mogu ti reci da mi je drago sto opet imam nVidia-u. Sada napokon mogu sve da igram u 1280x1024 (to mi je izuzetno bitno jer ima 17" LCD), odlicno se OC, jos ako budem nekako uspeo da otkljucam ona 4 pipeline-a eto meni veselja :banana:
Sto se mene tice, ja ti je preporucujem da je kupis.

Nemoj tome preterano da se nadas... A sto se tiche igranja, probaj da pokrenes Doom III na high (aniso 8+ i Lodbias -10) u toj rezoluciji... Ne verujem da bas radi savrseno ;) Svejedno, slazem se da sistem nekako radi komotnije sa nVidia karticom. Mislim da nije samo moj trip - kao da ATI uzima "Vise procesorskog vremena". Ali da ne duzim ranije, to je samo moj hunch... Moguce je da je trip, a i da me ne flejmuju...

E ovo sa uzimanjem procesorskog vremena je i mene natripovalo. Imao sam 2 godine u masini razne varijante 9800pro kartica i sve je to radilo OK, ali od skoro imam pomenutog Leadteka i definitivno sve radi nekako opustenije tj. nema onih povremenih gusenja iz cista mira koje sam imao sa ATI-jem. Inace ko razmislja o Leadtek-u slobodno neka kupuje...

byMaX je napisao(la):
Nemoj tome preterano da se nadas... A sto se tiche igranja, probaj da pokrenes Doom III na high (aniso 8+ i Lodbias -10) u toj rezoluciji... Ne verujem da bas radi savrseno ;)

Zar ce tome ikad biti kraja, osim da puknes cca 500eura pa da kazes sledecih par meseci sve igrice mogu da igram u bilo kojoj rezoluciji i bilo kom AA i AF, a onda kako stigne neka nova igrica polako smanjujem AA, AF, rezoluciju... ;)

Ipak u svemu se mora postaviti neka granica :smoke:

Ma dobro, ti si jos i lucky sto si to mogao da priustis sebi... Mnogi jos voze R9000, GF3, GF4MX i sl. Uzivaj samo ;)

byMaX je napisao(la):
Ma dobro, ti si jos i lucky sto si to mogao da priustis sebi... Mnogi jos voze R9000, GF3, GF4MX i sl. Uzivaj samo ;)

Ja se nadam da me nisi pogresno razumeo, nisam hteo da budem prepotentan sa mojim prethodnim postom, jednostavno sam hteo reci, da sam svestan da nemam najbolju graficku ali znam da imam fenomenalno parce hardvera i sasvim mi je dovoljna :banana:

Pozdrav ;)

Nisam ni mislio da jesi, sve je ok ;)

Nazad
Vrh Dno