Šta je novo?

Par pitanja u vezi deljenja neta

Miislim da ne mozes to da uradis na tom ruteru. Ono sto ti treba je program tipa netlimiter. Potrebno ga je instalirati na oba racunara i namestiti protok koji zelis da dozvolis. Moguce je koristiti i remote administration i kontrolisati protok bez fizickog pristupa racunaru.

Samo skuplji ruteri imaju opciju koju trazis, sub ti lepo rece da ubacis net limiter ali kad budes video kako i on ume da baguje sa nekim aplikacijama, da zezne ping, download da uspori i slicno verovatno ces bataliti to ogranicavanje na oba kompa i odsrafices sve do daske ..

Kako se zove ta opcija na skupljim ruterima? Meni se problem javlja kad se na jednom kompu surfuje a na drugom igra online, imam lagove i delay.

Poslednja izmena:
pa verovatno bandwidth control ili slicno.
incace, ne znam za bagove netlimitera. kod mene na svim racunarima gajbi imam nl i se radi ok. na 2 racunara je ogranicena brzina i na mom racunaru ide full. uvek kada skidam ili igram, nemam problema dok ukucani surfuju.

Kako se zove ta opcija na skupljim ruterima? Meni se problem javlja kad se na jednom kompu surfuje a na drugom igra online, imam lagove i delay.

To se desava kod NetLimiter-a 3, instaliraj dvojku, radi bez problema.

Moj savet je zaobilazenje softverskih resenja kao sto su net limiter i slicno i resavanje situacije trajnim resenjem kao sto je npr. ovo ( da ne ispadne reklama ):

http://www.nebo.co.rs/prodavnica?pa...age=flypage.tpl&product_id=193&category_id=44

Ili ako hoces zicnu varijantu i apsolutnu preporuku ovo:

http://www.netiks.rs/mikrotik-minir...-routeros-l4-sa-internim-kucistem-i-adapterom

Ne kazem da net limiter nece da resi tvoj slucaj u nekim segmentima vec samo predlazem resenja koja ti rade nevezano koji operativni sistem koristio, bio to Win ili neki Open Source bazirani.

Pozdrav,

Ima i 841ND IP QoS, a jeftiniji je od 941ND znacajno...

Definitivno ovaj ruter: WR841ND imam ga, odlican je.

To je ta verzija, ja sam kupio u emmi-u, samo im je slika stara...

Nazad
Vrh Dno