Šta je novo?

Papir za stampac Pixma 4300

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Stampao bi povremeno neke svoje kataloge sa slikama, formata A4 na papir koji bi trebao imati bar neki sjaj, ali ne znam da se odlucim na vrstu papira koja je adekvatna! Zamislio sam ga kao list iz nekog kvalitetnijeg magazina. Ima li takvo nesto?

Imas Canon "High resolution paper" taj ti je slican papiru u magazinima.
Ako to radis za svoju firmu, jesi mozda razmisljao o nekom foto papiru? Ipak ima jaci efekat na malo trdjem papiru.

Imas Canon "High resolution paper" taj ti je slican papiru u magazinima.
Ako to radis za svoju firmu, jesi mozda razmisljao o nekom foto papiru? Ipak ima jaci efekat na malo trdjem papiru.

Pa moze to biti i foto papir, ali debljina ne bi trebala biti kao kod klasicne fotografije! Jeste, radim to za svoju firmu i to su katalozi informativnog karaktera u maloj kolicini i stvar je u tome sto se ponuda cesto menja, tako da to ne mogu stampati uvek u stamparijama. Ne poznajem dobro tu oblast oko papira, ***, ne moze covek sve znati, zato i postoje forumi! Hvala na odgovoru!

reci ti nama za koliko para ti zelis da shtampas pa cemo lako naci papir koji ti odgovara. Lichno volim onaj fini od pirincha al je tabak par stotina dinara tako da sumljam da ce ti odgovarati.

reci ti nama za koliko para ti zelis da shtampas pa cemo lako naci papir koji ti odgovara. Lichno volim onaj fini od pirincha al je tabak par stotina dinara tako da sumljam da ce ti odgovarati.

Sad izvini, ali nisam upoznat sa pojmom - sta znaci - tabak? U ulicnom zargonu je to valjda komad papira..Nije valjda da jedan papir kosta tolko?

tabak je pakovanje od 500listova, ali mislim da to nije to sto trazis.

Pravo da ti kazem ja sam obilazio stamparije, ali se prodavci tako slabo razumeju u papir, da je to sramota. Kako onda da pazarim ono sto mi treba, kad njima ne znam da objasnim. U stvari oni meni treba da objasne i nesto preporuce, ali ne znaju. Dobio sam zadnji odgovor da trazim to sto mi treba po stamparijama.

tabak je pakovanje od 500listova, ali mislim da to nije to sto trazis.

I tabak kvalitetnog foto papira ne kosta sigurno par stotina dinara :D

Ja preferiram Inktec Heavyweight Glossy Photo Paper koji se prodaje u pakovanjima od 20 komada, kosta negde oko 15 eur, zavisi naravno od velicine.

Ako ti ne treba foto papir, ja bih ti preporucio ovo:

Canon high resolution paper
HR-101A4 200kom - cena je ~25-30eur
HR-101A4/50 50kom - cena ~7-8eur

Kupi ono manje pakovanje, to nije neka investicija, i ako ti odgovara kupis vecu kolicinu.

Jel moze 160 gramski plain papir za pixmu

Uzeo sam na preporuku prodavca 160 gramski papir za pixmu ip4300 ali sam posle toga video upozorenje u on screen manual da trba koristiti papir od 64 do 105 grama. Sad sam malo zbunjen> Jel to moze da osteti stampac ili dam u naudi u bilo kom pogledu? Ako moze mislim da cu da naudim prodavcu u bilo kom pogledu. Vec sam odradio 50-ak papira a4 160 I jednom sam imao indikaciju da glava nije instalirana I onda sam ga iskljucio iz uticnice I opet ukljucio I radio je ok. Sad ne znam da li je to bilo zbog toga
Pozzzzzzzzzz

Uzeo sam na preporuku prodavca 160 gramski papir za pixmu ip4300 ali sam posle toga video upozorenje u on screen manual da trba koristiti papir od 64 do 105 grama. Sad sam malo zbunjen> Jel to moze da osteti stampac ili dam u naudi u bilo kom pogledu? Ako moze mislim da cu da naudim prodavcu u bilo kom pogledu. Vec sam odradio 50-ak papira a4 160 I jednom sam imao indikaciju da glava nije instalirana I onda sam ga iskljucio iz uticnice I opet ukljucio I radio je ok. Sad ne znam da li je to bilo zbog toga
Pozzzzzzzzzz

99.9% se to odnosi na PLAIN PAPER iliti "ris od 500 komada"
za foto papire moze do 273gr
proveri jos jednom al trebalo bi da je ovako

Brate death metal-che

Brate death metal-che ovo je neki xerox premier versatile ( raznovrstan, mnogostran, promenljiv, nestalan ) the original total office paper. Ne znam sad bas u sta spada, kao u sve i u nista...ali to sam uspeo da nadjem...Nije da sam zeleo da ustedim ali kad zivis u selendri, u Panjevoj despotovini ( znas ono Betoven i ostali estradni umetnici...), jednostavno kupujes ono sto ti se nudi i to je to...

Poslednja izmena:
ah da pojasnim
tabak = 1 list
ris = 500 lista
dalje nemoj koristiti taj 160gramski papir unishticesh stampac veoma brzo.
gramatura papira se rachuna tako kad se stave listovi na 1m2 koliko grama imaju. To nema veze da li je plain iliti obichan papir ili paus ili bilo koji vec je gramatura bitna zbog debljine papira. ( jeftiniji stampaci uglavnom do nekih 140 grama rade solidno sve preko toga laseri teshko zapeku -mora da se podesi cardstock iliti debeo kartonski papir da bi grejna jedinica postigla vecu temperaturu i zapekla toner. Takodje deblji papir nije predvidjen jer se teshko savija i vrshi napor na zupchanike koji pucaju. )
Najbolje za tebe shto se papira tiche jeste da se drzis u granici gramature propisane za tvoj stampac. I da kupish od svih papira po jedan tabak i odstampas istu sliku. Onaj koji ti najbolje lezi taj kupi i to je to.

ah da pojasnim
tabak = 1 list
ris = 500 lista
dalje nemoj koristiti taj 160gramski papir unishticesh stampac veoma brzo.
gramatura papira se rachuna tako kad se stave listovi na 1m2 koliko grama imaju. To nema veze da li je plain iliti obichan papir ili paus ili bilo koji vec je gramatura bitna zbog debljine papira. ( jeftiniji stampaci uglavnom do nekih 140 grama rade solidno sve preko toga laseri teshko zapeku -mora da se podesi cardstock iliti debeo kartonski papir da bi grejna jedinica postigla vecu temperaturu i zapekla toner. Takodje deblji papir nije predvidjen jer se teshko savija i vrshi napor na zupchanike koji pucaju. )
Najbolje za tebe shto se papira tiche jeste da se drzis u granici gramature propisane za tvoj stampac. I da kupish od svih papira po jedan tabak i odstampas istu sliku. Onaj koji ti najbolje lezi taj kupi i to je to.

Pise 64 do 105 gsm pretpostavljam da je to grama po metru jer ne vidim drugu logiku... A da samo mala ispravka kod mene je u pitanja iject canon pixma ip4300, ni je laserski...ali pretpostavljam da se sve ovo odnosi i na inject samo mi je dilema oko ove oznake gsm tj jel to to sto mislim da jeste?

Ti na 4300 mozes koristiti "tezi" papir u vidu foto papira koji je ponekad i vise od 200g/m2, ali moj savet je da koristis samo iz gornjeg tray-a , a fijoku da koristis samo za plain papir (obican za fotokopire itd...) bas zbog opterecenja zupcanika.

Ti na 4300 mozes koristiti "tezi" papir u vidu foto papira koji je ponekad i vise od 200g/m2, ali moj savet je da koristis samo iz gornjeg tray-a , a fijoku da koristis samo za plain papir (obican za fotokopire itd...) bas zbog opterecenja zupcanika.

Pa jel mogu da koristim i plain papir od 160 grama u koji ovaj koji imam ocito spada ili samo foto papir kako kaze Okmijun?

Nebitno kakav je papir, da li je foto ili nije. Samo ga trpaj u gornji tray, jer je taj predvidjen za tvrdji papir ( ne savija se u meri kao iz donje fijoke ). Ovo vazi za inkjet stampace. Laserski su sasvim druga prica.

P.S. Ako se toliko nerviras oko papira, ciscenja, kablova oko stampaca, sta ce biti kada kupis auto?:D :D :D

Samo se salim :wave:

U pravu si...

Nebitno kakav je papir, da li je foto ili nije. Samo ga trpaj u gornji tray, jer je taj predvidjen za tvrdji papir ( ne savija se u meri kao iz donje fijoke ). Ovo vazi za inkjet stampace. Laserski su sasvim druga prica.

P.S. Ako se toliko nerviras oko papira, ciscenja, kablova oko stampaca, sta ce biti kada kupis auto?:D :D :D

Samo se salim :wave:
Mislim da si u pravu...:d
Hvala, svima na savetima, ja cu malo da iskuliram tj pusticu druge da dave...
Pozzzzz

Da li ima i gde da se kupi papir kao onaj na kome se stampaju casopisi, recimo Mikro, SK i slicni, i da li takav papir moze da se koristi u inkjet stampacima?

To nema veze da li je plain iliti obichan papir ili paus ili bilo koji vec je gramatura bitna zbog debljine papira. ( jeftiniji stampaci uglavnom do nekih 140 grama rade solidno sve preko toga laseri teshko zapeku -mora da se podesi cardstock iliti debeo kartonski papir da bi grejna jedinica postigla vecu temperaturu i zapekla toner. Takodje deblji papir nije predvidjen jer se teshko savija i vrshi napor na zupchanike koji pucaju. )

Jos da dodam da se kod upotrebe debljeg papira mehanizam za uvlacenje razlabavi (gumice se stisnu), pa hoce posle da povuce vise komada "normlanog" papira.

Vrh Dno