Šta je novo?

Papir za preslikavanje

• Začetnik teme Začetnik teme zilet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Kakva su iskustva sa preslikanim otiskom. Koliko je kvalitetan i koliko pranja moze da izdrzi pre nego shto ode nachisto?

Problem je sto su slichiche najlepshe kada se slike stavljaju na belu majcu ,a one moraju da se peru na vishim temperaturama 🙁
Manje slichice izdrzavaju vishe pranja bez vechih ostecenja , ali velike deluju ofucano posle dva -tri pranja🙁

Sad ja kao neka domacica sa savetima... 🙂

Uzmes Ariel za rucno pranje koji je efektan na temperaturi vec od 40C, operes na ruke belu majicu sa preslikacem, Ariel ti ne skine i ne osteti otisak, a majica bude cista, bela i mirisna 🙂

Pakovanje Ariela od 400 gr kosta oko 80 din, a sa tom kolicinom ces da operes barem 50 majica. E sad, testirano je na 100% pamucnoj majici, onako malo debljoj, ne onoj turskoj za 3 dinara 😉 i sa otiscima koji su napravljeni na Canon S200 stampacu i Canon TR-201/10/A4 papiru. Kako ce to da radi sa nekim drugim transfer papirima - nemam pojma. U svakom slucaju, paket od 10 A4 listova kosta 12e+p.p. pa vidi sta ti se vise isplati. U principu, ako radis male serije majica jeftinije je ovo, a za vece serije (50+ komada) sito stampa.

Jel papir ima rok trajanja? Ja sam uzeo 99' u Americi 30 komada i prosle godine sa teo preslikati sa HP 930C na teget majicu izgledala je kao da je izgorela (nisam preterao sa peglanjem). Da li boja nije dobra pa brzo pregori ili stvarno se moze samo na belu?

Ajde sad neko neka kaze gde moze da se uzme taj papir za preslikavanje poshto sam odluchio da probam?

pogledah celu mrezu...i nemaju..jel zna neko neshto gde je probao vec i da na sigurno da imaju?

elem

Uh Oh konachno nadjoh papir.. E pa sad to je neki Canonov i pakuje se na po 10 komada a cena je 850 dindzosa..
E pa sad da li ce ovaj Canon da bude ok poshto shtampam na HP-u?

I sad meni je mnogo 10 komada poshto bih samo da probam..tako da mi treba jedno 4 komada maximum, a chika nece da mi da na komad, tako da ako ima neko ko je josh zainteresovan neka se prijavi pada izdelimo cheers

zilet: Pretpostavljam da ces da stampas na HP845c. Bice OK. Inace, pakovanje od 10 komada je u sustini prilicno veliko, posto ne moras da potrosis ceo list za jednu aplikaciju ako dobro organizujes prostor na papiru 🙂

Ashley je napisao(la):
zilet: Pretpostavljam da ces da stampas na HP845c. Bice OK. Inace, pakovanje od 10 komada je u sustini prilicno veliko, posto ne moras da potrosis ceo list za jednu aplikaciju ako dobro organizujes prostor na papiru 🙂

Ma naravno da mozhe.. ali sam skupio josh par komada ljudova koji bi hteli.. Nego otkud ti ideja da cu da shtampam na 845c?
E bash sad zainat necu...ima da shtampam na Lexmarku🙂)
Zezam se... Trenutno imam 690c a mogu da odshtampnem to i na 940c ali ne znam da li je opet vredno truda...jel su bolje ove novije kemikalije?

Stampaj na boljem stampacu za bolje rezultate 🙂

Kemikalije... A, to ti je relativno - svaki ciga svoga konja 'fali... Mada, sudeci po onome sto citam na Canon-ovom sajtu, njihove kemikalije su very interesting, narocito za stampanje fotografija na foto-papiru. Whatever, fakat je da Canon pravi mehaniku i kemikalije za HP-a, a HP (Hompaq 😉 ) posle samo napravi drajvere i metne sve to u njihovu plastiku...

Ashley je napisao(la):
Stampaj na boljem stampacu za bolje rezultate
Pazi ovo mozda i ima neke logike 😀

Kemikalije... A, to ti je relativno - svaki ciga svoga konja 'fali... Mada, sudeci po onome sto citam na Canon-ovom sajtu, njihove kemikalije su very interesting, narocito za stampanje fotografija na foto-papiru. Whatever, fakat je da Canon pravi mehaniku i kemikalije za HP-a, a HP (Hompaq 😉 ) posle samo napravi drajvere i metne sve to u njihovu plastiku...

Ma gde su dobre..imao sam priliku da uporedno gledam odshtampanu fotografiju na foto papiru i to canon shtapmacha na Canonovom i HP i Epsona na istom i pazi kada Canon daje najgore rezultate (rezolucije su tu negde tako da nije do toga).
I odakle ti to da Canon pravi boje za HP...mislim jeste Canon i sve to ali opet..sa inkjetima i nije preterano za pohvalu.

Ja za Canon InkJetove mogu samo da sdam crnu masku......za ove iz serije S....
Oni stariji su bili ql....

Drugar ima 7100 i licno sam ga koristio nekeo vreme (jedino sto je malo sporiji za dansenje standarde), ovde na forumu su svi hvalili seriju 6000 (ali u te hvale mnogo ne verujem), od ovih jeftinijih 2100 sam koristio i sl...

Ovde imam S450 (stoji za ukras. Cim ga ne koristis 3-4 dana zapuse se dizne) i cuo sam losa iskustva sa jos nekim modeliam (mada ni ovo ne uzimam mnogo ozbiljno dok ja ne isprobam).

Digital jeste OK casopis i kupujem ga jer bude ponesto interesantno, ali ti "veliki" testovi obicno ispadnu smesni 🙁
Seti se samo testa digitalnih aprata: pobednik je bio onaj Casio i o njemu je bio jedan srtubac u 15-18 redova!!! Sta na toliko prostora mozes da procitas? Tabela je ql, ali ni u njoj nema nista posebno 🙁

Nazalost, tako radi nas najbolji casopis vezan za nama interesantnu tematiku .... mosh misliti sta rade ostali 🙁

Ashley je napisao(la):
Eh? A ja, naprotiv, obrnuto: Ovi S su ql, ovi stariji nis' posebno. Valjda ce da izadje u Digital!-u neki uporedni test, pa da vidimo sta kazu strucnjaci...

Izashao je vec u VIDI-u i pazi kada Canon nije impresionirao..
Kao najbolji se pokazao HP Photosmart 1315 ( ali on je bash i tome i namenjen.. pa tu je dobio Best Buy HP DJ920.. posle toga Epson .. pa tek ondak Canon s300 ( koji moze da izvuche sa crnim 130 strana i 170 po boji!)
mislim beda u odnosu na ovo ostalo...

I mani Digital VIDI rulez.

[post]
VIDI???
A da ne bi bio off topic:
zvao sam danas vise firmi koje prodaju potrosni materijal i na vise mesta sam pronasao razlicite modele papira. Uglavnom mogu da se kupe na komad, ali je cena od 130-155 dianra/klomad 🙁
Dakle cekamo jos koji dan da proveimo hoce li stici u Infograf, a ako ne onda uzimamo ovaj za 85 dinara/list...
[/post]
[/topic]

PJ je napisao(la):
VIDI???
A da ne bi bio off topic:
zvao sam danas vise firmi koje prodaju potrosni materijal i na vise mesta sam pronasao razlicite modele papira. Uglavnom mogu da se kupe na komad, ali je cena od 130-155 dianra/klomad 🙁
Dakle cekamo jos koji dan da proveimo hoce li stici u Infograf, a ako ne onda uzimamo ovaj za 85 dinara/list...

Vriiiisss 😀 Pa da li ludi su oni za 150 dindzosa prodaju papirche.. Pa jel ide i plavusha uz njega 😀?
BTW VIDI nije nash casopis..od Croata je ali je stvarno mlooogoo bolji od svih nashih...

Danas sam cak nasao neke koji traze 19.5€ za 10 komada i da ih narucis, pa ti se jave za oko mesec dana kada stigne 😀
Nisu mi rekli jel treba odmah da platim 😀

Nesto se jezim na taj komsiluk.,...ionako nemam mnogo vremena da citam....e upravo mi je CD przach izbacio disk...ajde idem 😀

PJ je napisao(la):
Drugar ima 7100 i licno sam ga koristio nekeo vreme (jedino sto je malo sporiji za dansenje standarde), ovde na forumu su svi hvalili seriju 6000 (ali u te hvale mnogo ne verujem), od ovih jeftinijih 2100 sam koristio i sl...

bjc 2100 je bio odlican stampac za cenu i (ne)kvalitet koji je pruzao.(Ipak je to najlosiji model u Canon-ovoj ponudi)
Evo komsijinog iskustva:
Na vrhu kertridza je razbusio rupe za refilovanje, tako da nije bilo potrebe da vadi kertridze da bi ih napunio. (dok nisam video nisam mogao da verujem)
I tako ga koristi vec dve godine - stampa 10–15 listova dnevno. Potrosio je preko 0.5 l crne boje i nije menjao ni kertridz ni glavu... i jos uvek radi...(kuc -kuc)

Ashley je napisao(la):
Da bi dobili najnize cene, kupujte kod ovlascenih distributera Canon-a 🙂

PC Centar i PiN, i jos jedan, al' ne mogu da se setim...

DirectLink i jos gomila drugih....
Svi koji rade kopir aparate/foto aparate/bilo sta drugo iz Canona imaju shatro neko zastupnistvo i imaju mogucnost da ti obezbede bilo sta iz Canonovog proizvodnog programa. Kako mi jedan od "zastupnika" (vlasnik firme) rece: Svi smo mi "kvazi" zastupnici.
Nema jednog/pravog/zasticenog uvoznika.....

Eh da zaboravih da pitam...
Zanima me proces same shtampe... Dakle, da li se preslikavanje mora izvrshiti odmah posle shtampanja na papiru ili to moze i da odlezi pa posle kada se ti setish da preslikash?

Re: EEE sta ti je nas standard....

bansek je napisao(la):
Bio ja pre neki dan u Minkenu i kupio 10 kom. tog papira za 18,5 DM.
Bilo je i papir-preslikaca za CRNE MAJCE ali je znatno skuplji - 3 komada za 20 DM ....

A da ti ja dignem jedan komad🙂
cisto da probam...ti taj 1 necesgh ni da osetish..

Nazad
Vrh Dno