Šta je novo?

Papir, folija, nalepnica

maretubeyou

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2010
Poena
151
Vidim da ljudi cesto imaju dilemu oko papira za stampu. Imam je i ja, pa sam odlucio da postavim temu. Ako vec postoji slicna, IZVIN'TE! :D

Evo sta mene muci!
Stampao bih samolepive etikete za providnoj foliji. Uzeo sam foliju za laser, pustio primerak na kolor laseru, i ispalo je prilicno OK. Medjutim, posle nekog vremena boja je pocela da se ljusti.
Da li neko ima iskustva sa laser stampom na foliji? Ima li igde da se nadju folije za ovakvu stampu?

Odmah na pocetku cu da se izvinim svima koji ne dele moje misljenje ali stampao sam na foliji i imao raznoraznih problema sa stampacima pa da kazem i ja koju, mozda pametnu a mozda i glupu.

Imam HP Color Laser Jet 1600
Stampao sam na svim i svacim sto je moglo na ovaj ili onaj nacin da se progura kroz doticni stampac sto je na kraju razultovalo cepanjem silikonskog valjka.
Elem ljustenje farbe se kod mene javljalo iz par razloga,
1. Stampac je kupljen sa ne povezanim grejacem (zvali su iz prodavnice i resili problem o svo trosku, nisam jedini takav slucaj) tad mi se ljustila farba sa bilo kakvog papira
2. Trenutno se ljusti kada zakace po papiru ostecena mesta na silikonskom valjku
3. Hoce da se ljusti kada nije izabran u podesavalnjima stampaca odgovarajuci papir.

A sto se se folije tice stampam na samolepljivoj tapeti i traje po par godina na spoljnim uslovima, a na providnoj foliji sam stampao mnoge stvari naprimer firmu za vrata na kamionu, nalepnica stoji vec da kucnem u drvo 5 godina na kisi, snegu, sucnu i svemu ostalom i sve je ok. Ta folija je neka koja se tada koristila za plastifikaciju (umesto laminatora i laminator folija) naznam joj ime ali je neka gruba, ako ti nesto znaci kosta oko 150-200din tabak, samolopljiva je

Nadam se da sam pomogao. . .

Ja imam odlicna iskustva sa
laser folijom za grafoskope, nema ljustenja.
Ali one nisu samolepljive.

Hvala dsc64am2, hvala Nervozni Postar-e!

Nije me bilo neko vreme jer sem ovu ideju stavio na cekanje. Imao sam prilike da probam HP2025, odstampao stogod na foliji samolepivoj, i to se posle par dana skroz razljispalo. U medjuvremenu mi predloze da kupim inkjet i da ugradim CISS, pa da plastificiram. Imam masinu za plastifikaciju, ali mislim da ova varijanta ne pije vodu na providnoj foliji. Tako da sam i to stavio da ceka. Jos uvek sam prilicno neodlucan sto se tice kupovine stampaca... A jos veci je problem sto ne mogu nigde da isprobam sta daje jedna, sta druga varijanta...

Ako budete imalo koji savet, zahvaljujem se unapred!

Ako treba da bude samolepljivo nemozes ga dvostvano plastificirati, ako ce biti unutra (ne kisne) mozes da stampas i na ink-jet, sad da li ces sa ciss-om ili bez to nema veze ako je bez ciss-a cesce ces puniti ketridz, ako naalepnica mora da bude napolju resenje je jedino laser ili jednostrana plastifikacija.

Vrh Dno