Odmah na pocetku cu da se izvinim svima koji ne dele moje misljenje ali stampao sam na foliji i imao raznoraznih problema sa stampacima pa da kazem i ja koju, mozda pametnu a mozda i glupu.
Imam HP Color Laser Jet 1600
Stampao sam na svim i svacim sto je moglo na ovaj ili onaj nacin da se progura kroz doticni stampac sto je na kraju razultovalo cepanjem silikonskog valjka.
Elem ljustenje farbe se kod mene javljalo iz par razloga,
1. Stampac je kupljen sa ne povezanim grejacem (zvali su iz prodavnice i resili problem o svo trosku, nisam jedini takav slucaj) tad mi se ljustila farba sa bilo kakvog papira
2. Trenutno se ljusti kada zakace po papiru ostecena mesta na silikonskom valjku
3. Hoce da se ljusti kada nije izabran u podesavalnjima stampaca odgovarajuci papir.
A sto se se folije tice stampam na samolepljivoj tapeti i traje po par godina na spoljnim uslovima, a na providnoj foliji sam stampao mnoge stvari naprimer firmu za vrata na kamionu, nalepnica stoji vec da kucnem u drvo 5 godina na kisi, snegu, sucnu i svemu ostalom i sve je ok. Ta folija je neka koja se tada koristila za plastifikaciju (umesto laminatora i laminator folija) naznam joj ime ali je neka gruba, ako ti nesto znaci kosta oko 150-200din tabak, samolopljiva je
Nadam se da sam pomogao. . .