Šta je novo?

Pao 98SE - Pomoc

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
U pitanju je neki LapTop na 166 MHz, kad se ukljuci ima sve ikonice, ali stoji ona klasicna poruka "This program has performad illegal operation and will be shut down. If the..."

Gore u Captionu pise Explorer, a u Safe modu redi sve ok.. Znam da moze da bude mali milion stvari, ali dajte predlozite sta da probam osim reinstall-a...

Poz.

Sa 98se moze da bude zilion stvari.....ako hoces da ti sve ostane isto,samo uradi reinstall,ali bez formatiranja,i on ce samo da sredi sistem dok ce user interface ostati isti,kao i sva setovanja.....
Ubaci lepo startup disketu,drmni setup,i sve ce ti biti isto kao i pre (naravno kada zavrsi reinstall)....

Twix je napisao(la):
Sa 98se moze da bude zilion stvari.....ako hoces da ti sve ostane isto,samo uradi reinstall,ali bez formatiranja,i on ce samo da sredi sistem dok ce user interface ostati isti,kao i sva setovanja.....
Ubaci lepo startup disketu,drmni setup,i sve ce ti biti isto kao i pre (naravno kada zavrsi reinstall)....
mislim da to sa ovom 98se koji svi imamo ne moze da se izvede 😉
treba ti ona upgrade verzija

Zavisi ako je prvo bila 98 pa onda upgradeovana u SE,onda nece moci kako sam rekao,ali ajde da zivimo u nadi da je od pocetka urezan 98SE :mrgreen:

Probaj: udji u Safe Mode
Iz Add Remove Programs ukloni sve nepotrebne programe, sa akcentom na razne vrste samoinstalirajuceg Internet softwarea
Pusti ScanDisk, a zatim i Defrag...

Ali mislim da je za poruku koja se tebi javlja jedino i najbolje resenje reinstalacija celog sistema.

Od pocetka je 98SE, jer sam ja instalirao...
A znam da je reinstal systema najbolje resenje, ali i najduze 🙂

Neo_Matrix je napisao(la):

Pa do sad si vec mogao zavrsiti 😀

Filo je napisao(la):
...
mislim da to sa ovom 98se koji svi imamo ne moze da se izvede
treba ti ona upgrade verzija

Postoji li nacin da se 98se prevari i odradi kao upgrade?

koliko ja znam ne moze
to sam resavao tako sto instaliram WinME preko 98

Sto rece mladen.....do sada bi vec zavrsio......

Drmni mu setup,stavi ga negde na promaju (ili u frizider :mrgreen: ) zbog grejanja i zavrsi posao....

Neo_Matrix je napisao(la):

ja odradio pre 5 dana... instalacija + instaliranje 50-ak programa i igara mi je uzela oko 3-4 sata... i nije nešto..

Filo je napisao(la):
koliko ja znam ne moze
to sam resavao tako sto instaliram WinME preko 98

kako bre ne mozhe, pa ja sam to ranije radio sa svojom ripovanom 98-micom (samo 'win98' direktorijum sa cd-a)...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
...

kako bre ne mozhe, pa ja sam to ranije radio sa svojom ripovanom 98-micom (samo 'win98' direktorijum sa cd-a)...
probaj pa nam javi 😉

kod neke komsinice :banana:

i komshinicama sam odavno nabacio dve'iljadarke... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

frogman je napisao(la):
Ljudi moze. Odes fino u DOS i premestis win.com na koren diska. Pokreni setup.exe u win98 folderu i radice.
Ja sam tako onu prvu verziju upgrade-ovao na win98se i nisam niti jedan program izgubio!

I meni je to negde bilo na pameti, ali nikada ne probah. Isprobacemo, vec danas 😀

frogman je napisao(la):
Ljudi moze. Odes fino u DOS i premestis win.com na koren diska. Pokreni setup.exe u win98 folderu i radice.

Aleluja, stvarno radi, upravo probah. setup.exe pokrecem iz njegovog maticnog foldera, kod mene win98se. Uspeo mi i reinstall 98SE, sto se nesto ne secam da je htelo ranije.
Sto se nisi ranije javljao :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno