Šta je novo?

Panline bezobrazluk

stivbmw

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
319
Pozdrav svima na forumu, ako mislite da imate los internet varate se. Ja sam iz mesta Kucura opstina Vrbas, naravno posto nemamo ADSL a kamoli SBB prinudjeni smo na j..... Wi-Fi. Provajder nam je Panline u pocetku je internet radio solidno ali pre jedno 2 meseca je poceo uzasno da radi. Pucanje veze 100 puta dnevno pingovi grozni, ajde strpim se ja valda ce se srediti. Vremenom sve gore i gore. Pre par dana kada je pao sneg interneta vise nije bilo nego sto ga je bilo. Kontaktiram ja tehnicku podrsku da vidim hoce li se situacija popravljati. Njihov odgovor je bio pogledajte kroz prozor pa ce vam sve biti jasno, ok prezivim ja to. Evo sad je lepo vreme a internet isti opet ja kontaktiram tehnicku podrsku da im kazem da je ovo sramota sta oni naplacuju. Njihov odgovor je bio" ako vam se ne svidja menjajte provajdera". Eto kakvi su nasi provajderi umesto da zadrze musterije da im objasne u cemu je problem oni ti kazu ako ti se ne svidj promeni provajdera. Jedan drugar radi za njih posto je njegova mreza kod nas u selu, cuo sam se sa njim i on mi kaze da imaju problem sa uredjajem na linku. Mreza u selu radi super ping do pristupne mi je 2-3 ms. ali do Novog Sada latencije su vau 500 1000 ms. Kada im se javi oni promene kanal ili resetuju ruter i to radi pola sat mozda sat nekad i manje i opet ista prica.Evo kako izgleda moj pin do google.

Prilozi

• Ping.doc
    3.6 KB · Pregleda: 100
Nemam iskustva, sa wirelessom, ali živim u jednom manjem mestu u opštini Pančevo. Nemam ni fiksni telefon, jer je on uvođen početkom dvedestih po astronomskim cenama, i od tada više nikad. Centrala je iz vremena Franje Josifa. Zato je jedini izbor ili kablovski ili wireless Internet. Iako je situcija sa internetom daleko od poželjne, mogu reći da sam kod DONET-a i da je veza podnošljiva (ponavljam da ja imam kablovski internet): No bez obzira na vrstu povezivanja po mom iskustvu mnogo je pristojniji prema korisnicima nego ti slepci iz "panlina", po tvojoj priči. Sad sam video na sajtu da im je u spisku pokrivenih i Vrbas : http://www.donet.co.rs/pokrivenost fst srh.php . Nazovi ih pitaj za uslove uvođenja

Ja uopšte ne reklamiram DONET, nemam nikakve koristi od njih, samo kažem svoje iskustvo . Tom Nikoli koji je vlasnik je stalo da zaradi i širi krug korisnika i jako teško mogu da zamislim da bi nekom rekao : "nađi drugog provajdera"

p.s. što se tiče bezobraznih novih gazda i njihovog stava prema korisnicima njihovih usluga, grozim se toga, ali mi je jasno da je to posledica iznuđeno brze "akumulacije kapitala" koja se u nekim drugim zemljama vršila vekovima. Sad su mnogo teže prilike i ne prežu ni od kakvih prevara i mahinacija samo da bi zaradili u oštroj konkurenciji. Nažalost, s tim se treba pomiriti . Pozdrav :wave:

Proveri i "madnet" : http://www.madnet.rs/

Poslednja izmena:
Pozdrav
Razumem te kako ti je. Ja sam iz Obrenovca, nemam telefon (samim tim ni ADSL),
prinudjen sam da koristim wireless od Web Housa (koji rade za Beogrid).
Ubedjen sam da gori operater ne postoji od njih, to je firma od 3 coveka, od kojih
samo jedan se koliko / toliko razume. Sve sto nevalja, mreza, veliki lag, korisnik
je kriv, posto kod njih to sve ok radi :p
Ali svaki put kad brat ode, i svadja se sa njima, desi se cudo, i meni je net par
dana sasvim ok :)
Da li neko zna, kome moze da se prijavi kauboj provajder, koji misli da je ovo divlji
zapad?

Pozdrav
Razumem te kako ti je. Ja sam iz Obrenovca, nemam telefon (samim tim ni ADSL),
prinudjen sam da koristim wireless od Web Housa (koji rade za Beogrid).
Ubedjen sam da gori operater ne postoji od njih, to je firma od 3 coveka, od kojih
samo jedan se koliko / toliko razume. Sve sto nevalja, mreza, veliki lag, korisnik
je kriv, posto kod njih to sve ok radi :p
Ali svaki put kad brat ode, i svadja se sa njima, desi se cudo, i meni je net par
dana sasvim ok :)
Da li neko zna, kome moze da se prijavi kauboj provajder, koji misli da je ovo divlji
zapad?

Kauboj provajder?
Problem je sto ti mnogo veci kauboj ne da telefonsku liniju :mad:,šatro smo u 21.veku i punopravni clan za ulazak u Eu? Iskreno se nadam da ces do tada dobiti tel.liniju?

Ja ne verujem koliko ljudi nema telefon...:zgran: Mislio sam da ga svako ima...

Vrh Dno