Šta je novo?

Pandawill - iskustva

amdpower

...on thin ice...
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poena
325
Da li je neko narucivao na Pandawillu :)

Zanima me da li salju racune , fakture ,da na carini imaju uvid , ne da lupetaraju cenu ?

Sa njima nemam. U principu, svi lupetaju cenu, ali takodje i mozesh da se dogovorish da ne lupetaju, pa probaj.

Naručio ja. Nem'm pojma, znam samo da mi stigla carina tačno u dinar. Tako da pretpostavljam da stavljaju, mada ti nije zgoreg da napomeneš.

Naručio ja. Nem'm pojma, znam samo da mi stigla carina tačno u dinar. Tako da pretpostavljam da stavljaju, mada ti nije zgoreg da napomeneš.

Kako ne znas kako ti je stigao paket je bio unutra racun ili ne :D
I kolika je postarina bila , free shiping do srbije a koliko uzmu ovde kod nas ?

Kako to mislis 2 postarine? Postoji samo jedna postarina.
Porezi i spedicije su nesto sasvim drugo.

Free shiping znaci da meni donese paket na vrata i ne platim nista ?

Ne.

Free shiping znaci da kompaniji za isporuku ti neces platiti uslugu isporuke.

Pdv (i carinu, ako je preko 50€ cena robe) placas drzavi.

A spediciju placas firmi za isporuku da ti obracuna pdv i carinu (besplatna za obicnu postu, placa se za "privatne" kao sto je dhl, fedex...).

Kao sto vidis, razlicite su to stvari.

Free shiping je do carine,onda platis carinu,pdv i postarinu poste do vrata.
Inace carina,pdv i lokalna posta se placa na vratima.

amdpower2

Poslednja izmena:
Ne placa se lokalna posta. To sto vidis dinare i mislis da je posta je zapravo otvaranje paketa. I to samo ako otvaraju paket.

Pa razmisli, na pakete koje nisu otvarali ti nisu naplatili NISTA. A doneli su ti kuci...

Kako ne znas kako ti je stigao paket je bio unutra racun ili ne :D
I kolika je postarina bila , free shiping do srbije a koliko uzmu ovde kod nas ?

Viđe da ti pojasnim pošto pišem kineski :d.

Dobih da platim carinu + pdv u dinarima, + što sam ja doplatio za neki german post dhl (takva je bila opcija, ne mešati sa dhl-om). Znači 99$+10$ shipping.
Kad sam otvorio paket nije bilo fakture, već sam dobio fakturu od naše carinu sa u dinar uračunatim troškovima. Ti sad jasno :d?
Toliko si ovde i još nisi provalio da je free shipping samo do carinske ispostave :d?

Ne placa se lokalna posta. To sto vidis dinare i mislis da je posta je zapravo otvaranje paketa. I to samo ako otvaraju paket.

Pa razmisli, na pakete koje nisu otvarali ti nisu naplatili NISTA. A doneli su ti kuci...

Sve je to uračunato negde :d

Poslednja izmena:
ja sam porucio 5 telefona i brdo nekih sitnica sa pande i nije bilo nikakvih problema. jedan paket je zagubljen u transportu i ponudili su mi full refund.
do sada nisam nikada trazio konkretno da mi stave racun unutra pa isti nisam ni dobijao, ali nisam imao ni problema sa carinom. sta vise, uvek su mi naplacivali malo manje nego sto je trebalo.

donosenje paketa do vrata zavisi od postara. nekada samo ostave papiric da se treba preuzeti u posti.

Pravi su šarlatani, nikad više kod njih. Nemaju bukvalno ništa na stanju, šta god da im zatražim u zamenu za Newman K2S, ništa nemaju na stanju...

1.odgovor:
if you want the new devic sku49655(379.99$),the difference is 185$.
but we have to pint out that the new sku49655 is unavailable now.

2.odgovor:
but sorry to point out that the new sku59426 is also unavailable now.

3.odgovor:
sorry ,the new sku49350 is unavailable now.
what's more, the zopo device is slowly to restock.
so ,how about waiting the restock of new sku49655(379.99$)??

Smešno i presmešno...

Da li je neko imao iskustva za osiguranjem za troškove carine za 5% na cenu porudžbe?

Poručio ja pre 10-ak dana jedan mob za poklon, plus neku futrolu i slušalice (sve ukupno oko 150$, doplatio sam još 7$ za to osiguranje).

Videću za koju nedelju kako će biti - pretpostavljam da ću morati da im pošaljem uplatnicu a da će mi oni dati in-store kredit u toj vrednosti.

Thnx.
Takođe poručio neki Xiaomi pa me živo interesuje kako bi vratili novac. Suzdržao.Sam se od kupovine furola I sl. baš da vidim ako vraćaju kao kredit u radnji da imam šta pametno I da potrošim. A možda uplaćuju na PayPal? Tako su mi odradilI jednu refundaciju na Aliekspres-u.

novac sigurno neces dobiti.

Evo konačno da javim kako sam prošao.

Telefon poručen 29.9, stigao u lokalnu poštu 31.10, znači okruglo mesec dana.
Možda deluje mnogo ali po praćenju statusa u glavnom poštanskom centru je proveo tačno 10 dana tako da bi bio isporučen i pre samo da nam je pošta malo ažurnija.

Na paketu su napisali da je unutra MP3 player vredan nešto preko 20 USD, carina uredno prepoznala da je u pitanju kineski telefon vredan 70 USD i tako carinila.
Platio sam tih dodatnih 5% osiguranja na pandawill. Skenirao sam carinsku deklaraciju i otvorio live chat sa pandawill, objasnio situaciju, poslao sken i broj narudžbenice. Za 2115 dinara carine i PDV-a su mi ponudili 22.5 US dolara, naravno prvo su nudili kupon u toj vrednosti. Kako inače planiram neki jeftiniji tablet za bratića uzeo sam kupon jer mi trenutno tako odgovara.

Kako bi išlo sa vraćenjem keša ne znam, probaćemo sledeći put :)

Bitno da priznaju i PDV i carinu, skoro.

Kul je to, evo ja čekam isto jednu porudžbinu od 150$ svakog dana da mi stigne, taman da iskoristim taj kupon kad budem kupovao burazeru telefon.

Jel je neko isprobao kako funkcioniše povraćaj novca za VAT na Pandawill-u?

Clan exodusbgd. Rece da su mu vratili kes koji je ostavio nasoj drzavi

A na koji način su mu uplatili novac? Ne znam da li bi mogli da uplate na račun u Telenor banci...

Edit: Nađoh. Dali su mu kupon.

Poslednja izmena:
Po njegovoj prici mozes da biras da li ce da ti vrate na racun( verovatno na onaj sa kojim si i platio kupovinu) ili da taj kes u obliku kupona iskoristis na sledecu kupovinu sa sajta.
Nadji ga ovde na forumu i pitaj ga preko pm-a :)

Zdravo svima,

Evo da i ja prenesem moja iskustva sa ovog sajta. Narucio sam tablet, isti je stigao i naplatili su mi carinu od 500 i kusur dinara.
Prijavio sam to i "vidljiva ostecenja na tabletu", posto ispod stakla imam vazdusne mehure i na jednom delu ekrana postoji mali svetliji kruzic (pikseli rade, samo je osvetljenje jace na kruzicu 5mm precnika).
Dali su mi kupon na 5.9$, barem tako kazu, jer kupon jos nisam video.

Sto se tice ovih defekata, trazili mi da im snimim video na kome se to vidi, ja snimio i oni se prave ludi, kazu nisu mogli da nadju ostecenja.
I mimo toga, ne svidja mi se njihov support jer mi nisu odgovorili par dana posle toga, na moje pitanje, a kad sam ih ponovo pitao, dobio sam pomalo grub odgovor, u fazonu, sve smo ti rekli, sta jos hoces.

Obratite paznju na ove detalje kad narucujete sa ovog sajta. Ja nisam zadovoljan pandawillom.

EDIT:
Takodje review-i se moderiraju (upravo sam okacio moj), tako da nemojte se mnogo uzdati u njih, jer verovatno uklanjaju sve one koji nisu pozitivni.

Poslednja izmena:
Steta ako je tako.
Nisam jos kupovao na Pandi i bas ovih dana gledam i uporedjujem telefone.
Tih nekoliko telefona koje sam uporedjivao, mogu se po slicnoj ceni naci na aliju uglavnom kod dobrih prodavaca ali ima i dosta skupljih prodavaca.
Moj zakljucak je da Panda nije losa, da ima dobre cene ali da bih se za njih odlucio iskljucivo zbog osiguranja od placanja carine i poreza. Aliexpress zastita mi deluje puno sigurnije.
Inace, i Hrvatska je pored Bosne stavljena na listu zemalja za koju se ne moze uplatiti osiguranje.

Cini mi se da je za Srbiju i dalje 5% a ne 10% kako sam procitao ovde na forumu. Ovo kazem jer sam krenuo u placanje nekog telefona iz korpe i osiguranje se obracunava na 5%. Nisam siguran jer nisam zavrsio placanje, samo sam zbog provere % osiguranja to uradio.

Poslednja izmena:
Ljudi na forumu pisu da je sad 10% tako da ipak mislim da bi trebalo da verujemo njima koji su kupili pa im trazeno za osiguranje 10% od cene, ja licno nisam pa ne znam, ali i to je dobro.
Ali ako nas stave na black list onda ... kao i svugde kupovina dal na ALiju ili ovde isto ce nam doci.

Juče naručio nov telefon pa samo da potvrdim da jeste 10%.
Celo vreme na sajtu piše 5% ali kada dođe vreme za plaćanje vidi se da je računato i naplaćeno 10%.

Nazad
Vrh Dno