Šta je novo?

panasonic txl42u2e

Stanje se malo izmenilo, pa ako može neko da mi pomogne. Moram da uzmem tv u merkatoru (pika na rate bez kamate), a izbor nije baš sjajan. Svi su lcd, a tv mi treba isključivo za gledanje full hd filmova (blue ray) preko kompa, kao što sam i napisao iznad. Evo šta je u ponudi:

1. Philips LCD 42PFL3604/12

2. Samsung LCD LE-40C530

3. Panasonic LCD TX-L42U2E

4. LG LCD 42LD420

Svi koštaju otprilike isto, 70-75.000. LG mi se čini da ima najlošiju sliku. Za Samsung sam dobio preporuku od Gizmora, ali je pak manji za 2", a i ljudi se žale da imaju problema sa prevodom. Da li da žrtvujem 2" ili da uzmem neki od ovih. Za ova dva druga uopšte i ne znam kakvi su. Zato mi je potrebna pomoć.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
1. Samsung 40C530
2. Panasonic LCD TX-L42U2E
3. LG LCD 42LD420
4. Philips LCD 42PFL3604/12

Tako idu po kvalitetu slike. Ako te samsung toliko zabrinjava sa velicinom titla, onda ides na opciju 2 ili 3. Samsung ima odlicnu dubinu crne i tacnost boja zbog S-PVA panela. Panasonic koristi IPS alpha panele kod kojih je losija dubina crne, ali je bolji ugao gledanja i manji input lag od S-PVA panela. LG koristi S-IPS panele koji su losiji od Panasonicovih IPS alpha panela.

Nista od ovoga ne znaci da ces sigurno dobiti S-PVA kod samsunga, ili S-IPS panel kod LG-a, jer se stavljaju i drugi tipovi panela u njih kao sto su AUO i CMO. Kod samsunga to moze da se proveri, vec sam stavljao nacine http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2260588&postcount=4 i http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2305429&postcount=1544. Za LG nemam ideju kako moze da se proveri.

Jedino Panasonic tvrdi da iskljucivo koriste IPS alpha panel u svakom televizoru, a ja mislim da to zapravo i postuju.

Ljudi hvala na odgovorima, ali sam u utorak uzeo panasonic tx-p42g20e. Kada sam zvao merkator da proverim stanje rekli su mi da mogu da uzmem i televizore koje nemaju u ponudi. Tako sam naručio ovu plazmu jer je dobila najviše preporuka na drugim forumima, a dobio sam i 10% popusta. Nisam ovde napisao šta sam uzeo jer mi se niko nije obratio u roku od 10 dana i mislio sam da je tema uzaludna. Ponovo hvala.

PS. Što se tiče ove plazme fantastična je. Još uvek je isprobavam, ali svi koji su bili kod mene oduševljeni su. Ladno se u svakom filmu razlikuje ono što je snimano uživo od onog što je kasnije umetnuto kompjuterski (mislim na blueray filmove). Haos. Hvala svima koji su je preporučivali na forumima. A da, crna je fenomanalna. Nisam verovao da neki televizor može da je prikaže ovako dobro. Drug me je pravio na ludog kada je čuo koliko sam para dao, a kada sam mu pustio avatara rekao mi je da vredi svaku paru.

Poslednja izmena:
Objasni samo kako mislis "moze da se naruci televizor koji nema u ponudi"? Mislis koji nemaju trenutno na stanju ili...?

Ma može svaki koji ima kod njihovog dobavljača. G20 nisu imali ni na stanju ni u ponudi, pa kada sam im rekao da taj želim oni su kontaktirali dobavljača i naručili ga. Ono što je dobro je ne bitno što si ga naručio, kad stigne važe sva pravila za kupovinu koja važe i za druge proizvode (popusti i sl.).

Koja je cena te plazme u merkatoru?

Košta 119.000 din, ali sam dobio 10% popusta, pa je ispao 107.100 din. Znaš ono, kupiš jednog utorka u hiper marketu nešto preko 2.000 din, pa dobiješ kupon za 10% popusta za sledeći utorak. Čak su me i čekali da završim to sa kuponima (čuvali tv u magacinu, nisu ga iznosili).

potpisujem za g20 da vredi svaku paru. Nesto je jeftinija u Tehnomaniji pa i na to i oni daju jednom mesecno 10%. Nas je izasla oko 104.000

Klela sam se u LED ali nisam pogresila sa ovom plazmom

Vrh Dno