Šta je novo?

Panasonic TX-P50GT50E ili LG 60PN6500

mmetal

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2013
Poena
151
Pre nekoliko dana mi je na samsung PS50B850 plazmi staroj tri godin pukao ekran, tv je odnet na servis, popravka 60000 dinara, i ceka se oko 30 dana. Obzirom da se već dugo lomim da kupim još jedan plazma tv, sad je konačno došlo vreme da o tome užurbano razmišljam. Lomim se izmedju Panasonic TX-P50GT50E ili LG 60PN6500. Panasonic je sa kupljenom Pioneer tehnologijom u vrhu, tv je full hd sa 3d tehnologijom, dok je lg full had bez 3d-a. Panasonic 50 inch-a, lg 60. Razlika u ceni 10000 dinara u korist panasonic-a. Obzirom da tv koristim za standardno gledanje filmova i tv programa uz sbb full hd dekoder, treba mi savet za koji se model odlučiti. 3d je 3d, ali 60 inch-a je 60 inch-a, a već sam imao lepog iskustva sa samsungom.

lg plasmu izbaci iz razmatranja, jednostavno nisu dorasli panasonic-u i samsung-u, ja sam uzeo 50st50 ali da ponovo uzimam jedino bi samsung-a uzeo, moji kad su uzimali tv pre pet godina izabrao sam im najjeftiniju samsung plasmu i za 5 godina nikada nikakav problem, nema burn-in-a, ir-a, ničega, nisam hteo da ih zamaram da zoom-iraju sliku da se ne vide logoi i nikad se nijedan logo nije urezao, jednostavno kao da koristiš lcd sa odličnom slikom :d ovaj panasonic je jako "nežan" nekad je dovoljno par sekundi da mi se ureže poverdvd logo, imam prilično vidljiv dse, ir od titlova je redovan, a i "razmazuje" mi objekte na ekranu, tj. kad uključim meni ili prevučem prozor od player-a jasno se vidi trag do kraja ekrana, s druge strane slika je bolesno dobra i oštra ali ipak će morati na reklamaciju i ako budem mogao uzimam samsung-a umesto njega definitivno...

Panasonic ima strašno dobru sliku, ali ako samo gledaš hd materijal (55st50). Kablovska bolje izgleda na 5 godina starom samsungu (a410 model otprilike). Mane panasonica su više nego neoprostive:
1. zuji čim je slika svetlija, na primer slika na kojoj bela boja zauzima oko 50% ekrana, mislim sad će da crkne koliko zuji.
2. burn in užasan... vrteo sam 5 dana samo one boje na njemu, šta bi bilo da nisam... gledaš b92 par sati, ne daj bože eurosport da gledaš, moraš da čistiš sliku celu noć da se to izbriše... Na pomenutom samusngu se taj burn in pojavi, provrtiš skroling zaštitu, i za minut ga nema više.
3. Nema PIP, što je po meni čist bezobrazluk - softverska opcija
...
i još dosta sitnica koje su totalno user unfriendly

Po meni ta izuzetna slika kada gledaš neki full hd ipak nije vredna svih mana ovog televizora, jer ja pogledam možda jedan do dva filma nedeljno, a kablovska se vrti po ceo dan, o xboxu još ni ne razmišljam jer ne znam šta bi bilo posle par sati igre iako je prošlo mesec dana otkako sam postao "ponosni" vlasnik ove sprave za mučenje.

Nazad
Vrh Dno