Šta je novo?

Panasonic plasma G30E

terzic

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2010
Poena
305
Molim za pomoc.
Stigla mi je gore navedena plasma.
Da ne bih pretrazivao forum i ostao do ujutru, moze li neko da mi postavi osnovna podesavanja i da par saveta za ovaj model plasme.
HVALA !

"Pokrenuo" plasmu i probao neke stvari, analognu tv - nije bas extra, mozda sa nekim podesavanjima, kod losijeg signala slika zna da zaigra i promeni size, probao sa usb-a , ne vidi mp4, fvl. Slike sa usb-a mrak....Pokrenuo lan, sve ok.
Ima li negde link za podesavanja ?
POZ

Postavio na TXN i smanjio sve parametre.

Trenutno nisam u mogucnosti da prikljucim IPTV ( renoviram dnevni boravak) i azbox ( u kvaru dok ne se ne popravi ili ne stigne dm800).
Ovo sto sad gledam preko obicne loga antene je, moram priznati , losije nego preko crt 74cm.
Sinoc pratio fudbal preko rts 1 i kao da sam pustio neki stari vhs video zapis.Previse mutno i nejasno !
Jutros ukljucio ponovo i mislio da je bolje.Medjutim, malopre gledam kosarku Zagreb-Partizan na B92 i toliko je tamno i mrtvo da nemam reci !
Mozda je mnogo blizu, pa se svaka mrlja vidi ( 2-2.5m /42").
Ne verujem da ce preko IPTV biti mnogo jasnije ( ili gresim) ?
Probao da slikam mobilnim, a na mobilnom slika mnogo svetlija.
Ne znam sta moze da se dobije kasnijim podesavanjem posle tih 300h rada ? Ako se izvuce slika priblizna crt na analognim kanalima, onda puska ! Kakvi li ce tek tad biti hd kanali.
Imam nekih hd zapisa na usb sticku snimljenih na azbox-u, ali ih ne cita.
Za sada toliko, ako neko ima isti ili slican model a zna neki savet....neka progovori !
POZ

Poslednja izmena:
Ja imam iptv hd ,i slika je odlicna i na ovoj jeftinoj plazmi koju ja imam,a tek na tvojoj slika ima da bude vrh.Slika je naravno dosta losija zbog podesavanja,a i gledas preko obicne antene ,pa je jos gore.Izdrzi tih 200 sati /ja sam tolko,mislim da ne moras svih 300/,i uzivaces u slici.

Uf tek ces onda uzivati ,ja imam kineza 500s ,i savrsena slika,a mogu da pretpostavim kako ce izgledati hd na njoj.Inace kolko si dao za dm 800,jel ti stize iz vana,ili si ga ovde uzeo.

Imam azbox hd i extra je slika ( bila dok nije blokirao).

Nije mi jos stigao, cekam da se uveze, kinez klon, do 200E ( dm800 se hd ferarri card sa 2 slota za kartice, radi na 400mhz, 2 usb,multimedija,titler za filmove,cs.... ) .Znas vec kako ide posto imas dm500.

Nego jos nesto, kako najbrze povezati plasmu sa PC , striming ?Kao dm i pc. Ima li negde tutorijal ?

POZ

Poslednja izmena:
Ima li neko preblema kod brzih scena ( u filmu, loptice i lopte u sportu ) kada ih prati kamera ili ide sa jedne strane na drugu ?
Smeta mi, kao da slika brljavi, ima repova, lopta se ne krece ravnomerno i cisto, kao da ima repova i rzaja kod te kretnje i glumaca u rim gore navedenim slucajevima.Zaboravio sam kako se zove taj efekat.
Ja sam ovu olasmu kupio prvenstveno zbog tih 600hz ( mogu li se gde menajti parametri ili je auto ) i brzih scena , za ovo navedeno.
Zanju i oci malo da "ukrste" kod ovakvih scena .
Inace tv gledam sa 2-2.5m, mozda je blizu za brze promene ?!?
POZ
DIJABOLIK,
stigao dm500hd, slika na hd mislim ......stvarno !_

Poslednja izmena:
Negde sam ranije procitao o ovom efektu, ali ne znam gde.
Sto se tice IPTV slike , malo bolja nego preko analogne, ali bas malo !
Na hd je .....iha haj ! POZ

Ima li neko preblema kod brzih scena ( u filmu, loptice i lopte u sportu ) kada ih prati kamera ili ide sa jedne strane na drugu ?
Smeta mi, kao da slika brljavi, ima repova, lopta se ne krece ravnomerno i cisto, kao da ima repova i rzaja kod te kretnje i glumaca u rim gore navedenim slucajevima.Zaboravio sam kako se zove taj efekat.
Ja sam ovu olasmu kupio prvenstveno zbog tih 600hz ( mogu li se gde menajti parametri ili je auto ) i brzih scena , za ovo navedeno.
Zanju i oci malo da "ukrste" kod ovakvih scena .
Inace tv gledam sa 2-2.5m, mozda je blizu za brze promene ?!?
POZ
DIJABOLIK,
stigao dm500hd, slika na hd mislim ......stvarno !_

Kakva je to sad anomalija kod brzih scena? :trust: :) Ja sam veoma zainteresovan za kupovinu ali S30 modela baš zbog brzog odziva i zato što plasma treba da je bolja od (prosečnog) LCD-a u brzim scenama, pa je i meni čudno što ima nešto što nije kako treba na tom ne baš jeftinom G30? ;)
I btw i ja bih za početak gledao sa oko 2,4m.

Kakva je to sad anomalija kod brzih scena? :trust: :) Ja sam veoma zainteresovan za kupovinu ali S30 modela baš zbog brzog odziva i zato što plasma treba da je bolja od (prosečnog) LCD-a u brzim scenama, pa je i meni čudno što ima nešto što nije kako treba na tom ne baš jeftinom G30? ;)
I btw i ja bih za početak gledao sa oko 2,4m.

I ja gledam sa razdaljine 2-2.5m, mozda i to utice pomalo na konfuziju u ocima.
To se ne desava kod staticnih kamera i ako je sve navedeno u daljini.Cim je kamera suvise blizu ( kada je staticna), sve te radnje ( objekat, glumac...) nisu jasne, poigravaju,titraju, seckaju .
Takodje i kada kamera brzo prelazi preko kadrova koji su takodje blizu nje.

Recimo,gledam fudbal i nije strasno kada polako prelazi preko terena, ali cim zumira ( ne mora skroz ) i krene brzo levo ili desno da isprati loptu ili igraca, to postaje sa mnogo titraja i trzanja.
U filmu, kamera stoji ( ne mora da se krece) ispred nje prolecu glumci isti efekat se dobija kao gore.
Kamera prelazi preko 5-6 glumaca koji stoje ispred nje ( ili nekih manjih objekata ) , takodje pocinju da igraju.
Pogotovu je ovo izrazeno kod hd kanala.
kod sd je ionako mutno pa se manje primecuje.
Mozda sa nekim podesavanjem posle 300 sati radi se ovo otkloni ?
Probao icc , overscan....nista se ne dobija.
POZ

Poslednja izmena:
terzic:

Pogledaj da li ti je ukljucena opcija Intelligent Frame Creation.
Ako nije ukljuci je, pa ponovo probaj. Ta opcija radi samo u Cinema modu.

Mozda problem ima veze sa novom opcijom u G30, Full-HD Resolution Speed of 1200 pps. A ta opcija bi trebala da pomogne da nemas mutnu sliku pri brzim scenama.

Iskreno, prvi put cujem da neko ima takav problem na plazmi, novom modelu iz ove godine, pa jos Panasonic-u.

Poslednja izmena:
Hmm, nije mi jasno kako i zašto se to dešava na novom modelu skupog televizora :trust:... A jel ima toga i na HD ripovima sa kompa? Da li gledaš tako filmove?

Nisam jos to gledao, nemam vremena jer mi je dovoljan sat risiver hd. Ovih dana pratim odbojku iz japana na Sky it HD kanalima i moram reci da je loptu kod servisa ili smeca tesko pratiti, ima malo trzanja i onih repova.Da li je sve to do blizine 42" ekrana kod HD kanala ( 2-2.5m ) ???????
Jos sam u txn modu ( ne znam ni koliko sam sati "potrosio" ) pa kad prebacim na neki drugi mod , javljam desavanja.
POZ

"potrosio" 300sati i krenuo u podesavanja.
imam utisak da je ranije bilo bolje ili mi se cini zbog razlike od kanala do kanala ( nisu svi isti i sa istim rezolucijama).
za losije kanale mi je jasno, cim se pojacuju parametri boje i contrasta, pojacava se i sum slike.
gledao preko iptv film ( sd ) i u trenutku ide scena sa mnogo ljudi na ulici, slave trceci u svim pravcima i masu zastavicama, toliko nekih repova i razmazivanja da ne moze da se prati koliko je nejasno.probao razne modove podesavanja i isto.
posle toga gledam sky cinema hd , serija iz 2011, kristalno cista. ali opet kod brzih scena i promena ima malo razmazivanja.
sinoc na sportitalia (sd ) pratio armani-partizan. kada kamera stoji kod timeauta i nema pomeranja na parketu, sve je jasno ( pogotovu kod staticnih scena blizih kameri), cim se igraci pokrenu, opet isto.mnogo prljavstine kod pokretnih scena.
neko vece gledam neki jazz na mezzo hd kanalu, kristal, ali cim kamera pocne da se udaljava od muzicara, zamuti se slika po krajevima ekrana ( centar slike je ostar ), kao da ne moze celu da je fokusira .

Poslednja izmena:
Hmm bas bas cudno, ovako jos nisam citao od korisnika plazme, pogotovo ovako malo ozbiljnijeg modelaa. Dobro nisam ja citao misljenja stotine i hiljade korisnika, ali da je ovo cesca pojava pa valjda bi svaki treci imao tako neku zamerku kao ti ;). Ovo me btw malo podseca na period kada sam pre par godina presao sa CRT monitora na LCD i nisam modao da verujem kakvo je to s*anje i sporo kada su brze scene u pitanju, igre i filmovi. Ali sam se posle nekog vremena, par meseci (kao) navikao, ali mi i dalje nije to to.:D
Ne znam uskoro cu i ja kod mene videti kako izgleda na S30 na iptv-u i hd filmovima.

Sinoc probam scart konekciju sa box-om, katastrofa.....hd ne lice ni na sd, a o sd i da ne pricam.
Neko je negde napisao kao da je tmurno i oblacno, nema svetlosti iako je u sceni suncan dan.
Jedino je dobro kod hd kanala.
Tad ima i svetlosti i boje, ostrine...svega.

Pa imas i SCART izlaz na STB-u :)

@terzic
Probaj da resetujes na fabricka podesavanja pa ponovo ispocetka.
I sam od nedavno imam 50 G30, i IPTV HD i nista od toga sto si napisao ne primecujem.
Ni na IPTV-u, ni na HD materijalu sa racunara.

Znam da ne moze hd preko scarta (576 max), cisto da uporedim sliku jer mi je nekad box preko scarta bio povezan sa crt tv. Mnogo bolja je slika bila tada.
Kazem da sd kanali preko scarta nisu ni priblizno dobri kao preko hdmi kabla.
Nemam iptv hd, obican sd, tako da ne znam ima li tu neke razlike osim onih 5-6 kanala u hd ?!?
Resetovao na fabricki i isto.
Ne znam da nisu servisna podesavanja u pitanju ili se ona auto podese po preuzimanju fw ?
POZ

Delija, mozes li da pogledas servisna podesavanja, nadam se da su ista , da uporedim ?
POZ

Poslednja izmena:
Hmmm... Nista tu nisam dirao.
Povezi na racunar HDMI-jem pa probaj kakva je situacija sa HD materijalom.

Samo mi nije jasno kako ljudi koriste obicnu kablovsku analognu ( rf ulaz ) na lcd ili plasmi kad je na mojoj plasmi slika sa loge ( koja gleda u predajnik ) katastrofa ! Kao kad propadne ekran na crt pa se slabije vidi ( ne moze se osvetliti dovoljno).
Utakmicu bolje i ne gledati preko analogne !

Nazad
Vrh Dno