Šta je novo?

Panasonic p42s30e problem

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Od pre 3 nedelje sam postao vlasnik p42s30 plasme. Uigrao sam je nekih 150 sati, ali nisam odusevljen bojama a pritom mi se javlja i problem sa belom bojom.
Naime sa jacim dnevnim svetlom u filmu ili bela boja na crnoj pozadini, primecujem zelene fleshove tu gde je bela boja.

Vrlo su kratki i teze primetni ali kada ima dosta svetlih scena u video materijalu, zna da bude iritirajuce. Takodje se to desava na delu i gde je titl.
Pomislio sam da je mozda problem kod veze sa kompom (hdmi kabl ili neka podesavanja) ali, onda sam pustio film direktno sa usb na prikljucku TV-a i ista situacija.
Ne znam sta da radim po tom pitanju. Dal treba da mu prodje jso neke vreme da se uigra plasma ili da reklamiram, a bice i problem, posto sam iz Vrsca a dok taj tv ode za Bg, pa ga ofrlje pogledaju serviseri, ima da mi ga vrate istog takvog, cega se najvise plasim.
Da napomonem da dok gledam kablovsku na njemu, gotovo da ne primecujem tu pojavu, ali slika je je znatno losija i bez digital risivera, tako da nemam tu ostrinu i kvalitet slike kako bi mogao da primetim.

Takodje, ne svidja mi se ni mogucnosti za podesavanja slike, samo colour i contrast. Slika je nekako malo bezivotna, podexponirana, bela je vise sivkasta a ne kao na mom Dell monitoru sa IPS matricom.
Nikakav custom mode za podesavanja kao kod drugih Panasonic modela.

Za vlasnike ovog modela na kojim vrednostima vi drzite postavke oko slike?

Ok, tema je bila prebacena, na pogresno mesto sam je stavio, pa je sad obrisan moj mi Miretov post

Znaci fosoforni tragovi su u pitanju.
Zanimljivo je da nisam o tome nista cuo ranije, a vidim da se mnogima to desava, ali i da veliki procenat ljudi takodje nije u stanju da vidi te tragove jer nemaju osetljive oci ( tako barem pise na jednom sajtu) :trust:
Nazalost, ja ih imam....

Sad me interesuje, dal da i dalje drzim kontrast i svetlinu na nizim verdnostim (do 300h rada) ili da drzim na visim vrednostima sa kojim sam krenuo posle nekih 100~130h?
Koje su mi opcije za zamenu TV-a ili reklamacije po osnovu ovog problema, ako ne ne stane fosforni trag?

Drzi jos jedno 100h snizene vrednosti a sto se tice green trailing-a trebalo bi manje da bude izrazen posle break in perioda. Bela boja je generalno problem plazmama pogotovo u ovoj klasi.

Eh ovo mi nije trebalo :), taman sam se odlučio da kupim ovaj tv i sad se premišljam, mada ako ne kupim ovaj ne znam koji ću onda. Da se meni desi ovo opasno bih se nervirao, najverovatnije bih i ja primećivao te tragove. Nadam se da će nestati problemi, svakako napiši posle nekog vremena ako bude promena nekih.

Poslednja izmena:
Eh ovo mi nije trebalo :), taman sam se odlučio da kupim ovaj tv i sad se premišljam, mada ako ne kupim ovaj ne znam koji ću onda. Da se meni desi ovo opasno bih se nervirao, najverovatnije bih i ja primećivao te tragove. Nadam se da će nestati problemi, svakako napiši posle nekog vremena ako bude promena nekih.

Ja sam takodje imao nameru da kupim taj tv. Onda sam dodao jos malo novca i kupio Samsung UE40D6510. Moja preporuka za tv :)

Hmm LED tv? Baš nisam nešto za LEd varijante pogotovo 3D pošto me to baš ne zanima a bzvz davati još para za to onda, koliko znam za isti novac je bolji klasičan LCD, mada moguće da nisam baš najbolje obavešten jer nisam nešto pratio s obzirom da mi je plazma prva opcija do sada bila zbog brzog odziva. Mada sam za sad u fazonu ako ću dodati onda za G30, ali svakako ću izguglati šta kažu za taj što predlažeš. A zašto si se umesto S30 odlučio za taj TV, jel ti ukupan doživljaj bolji kod tog UE40D6510?

Poslednja izmena:
ljudi imam problem ako moze pomoc plz. Kupili smo ovaj televizor danas nam je stigao poveyao sam sve, pronasao je kanale vezan je preko sbb kablovske ali zvuk susti.... kada ga povezem preko usb-a na ext hard zvuk je u redu .... jel treba nesto podesiti ili sta je u pitanju?????

nadjoh treba promeniti zvuk u sc1.... samo da li postoji neki nacin da sve odjednom promenim u vrednost sc1 ili moram svaki ponaosob?????

dali to ima neke veze sa odabirom drzave napocetku?

Poslednja izmena:
Ima veze sa odabirom drzave - izaberi Hrvatsku ili Sloveniju i onda ce ti zvuk za sve kanale postaviti na sc1. Samo sto ces morati da ponovo pretrazis sve kanale :(

@ugh!

Ako mozes posle da vidis, dal ti se javljaju fosforni tragovi?
Ne znam dal cu moj da reklamiram ili da pokusam da zamenim. Interesuje me dal je to da svakog primerka ?
Najbolje ces to videti ako stavis recimo crnu sliku-pozadinu na pcu, i onda mrdas misem i primetis dal se javjaju oko belog kursora zeleno-zuti tragovi

@ugh!

Ne znam dal cu moj da reklamiram ili da pokusam da zamenim. Interesuje me dal je to da svakog primerka ?
Najbolje ces to videti ako stavis recimo crnu sliku-pozadinu na pcu, i onda mrdas misem i primetis dal se javjaju oko belog kursora zeleno-zuti tragovi

Nazalost racunar mi nije povezan sa TV-om. Malko su racunari udaljeni od TV pa je to problem... moram malko skupiti parice da kupim duzi HDMI kabl. Ono sto smo gledao preko SBB analogne zaista nisamo uspevali da vidimo nikakvo pojavljivanje tih zelenih flasheva. Doduse moram priznati ja i devojka smo do sada gledali TV na prastarom Samsug TV iz 80tih (cuveni samsung TV, mislim da ih je cela srbija imala), kojem je ekran bio toliko pomtamneo da smo jedva nesto i videli, tako da nam ovo zaista izgleda odlicno.
Pustao sam filmove sa ext HDD i bas sam se igrao sa titlovima posto nece da prikaze nasa slova pa sam namestao prevode preko mkvmergegui-a i kada smo tako gledali bas sam posmatrao da vidim da li se mozda vidi tako nesto ali zaista nisam uspevao da primetim taj slucaj.
TV kada gledamo podesavanja stoje na normal, a kada gledamo neki HD film, podesavanja su nam na True movie, ako sam uspeo da vidim kontrast na normal modu je setovan na 30.
TV smo povezali i preko ETH kabla sa racunarom, prilikom prvog paljenja skinuo je novi firmware i trazio reset. Sta god da je update-ovao, update-ovao je.
Inace ako nekome bude koristilo ukoliko se koristi mkvmergui verzija veca od 4.1 obavzno za sve komponente (video, audio ili prevode) u extra options treba staviti compression na none (iako stoji prazno) inace televizor nece da ocita video fajl, dok na racunaru sve ide kako treba.

Nazalost racunar mi nije povezan sa TV-om. Malko su racunari udaljeni od TV pa je to problem... moram malko skupiti parice da kupim duzi HDMI kabl. Ono sto smo gledao preko SBB analogne zaista nisamo uspevali da vidimo nikakvo pojavljivanje tih zelenih flasheva. Doduse moram priznati ja i devojka smo do sada gledali TV na prastarom Samsug TV iz 80tih (cuveni samsung TV, mislim da ih je cela srbija imala), kojem je ekran bio toliko pomtamneo da smo jedva nesto i videli, tako da nam ovo zaista izgleda odlicno.
Pustao sam filmove sa ext HDD i bas sam se igrao sa titlovima posto nece da prikaze nasa slova pa sam namestao prevode preko mkvmergegui-a i kada smo tako gledali bas sam posmatrao da vidim da li se mozda vidi tako nesto ali zaista nisam uspevao da primetim taj slucaj.
TV kada gledamo podesavanja stoje na normal, a kada gledamo neki HD film, podesavanja su nam na True movie, ako sam uspeo da vidim kontrast na normal modu je setovan na 30.
TV smo povezali i preko ETH kabla sa racunarom, prilikom prvog paljenja skinuo je novi firmware i trazio reset. Sta god da je update-ovao, update-ovao je.
Inace ako nekome bude koristilo ukoliko se koristi mkvmergui verzija veca od 4.1 obavzno za sve komponente (video, audio ili prevode) u extra options treba staviti compression na none (iako stoji prazno) inace televizor nece da ocita video fajl, dok na racunaru sve ide kako treba.
Ja sam takodje kupio ovu plazmu i prilicno sam zadovoljan.Malo je slika bezivotna,ali to je stvar navike,kada ispucam 300 sati pojacacu kontrast,sada ga drzim na vrednosti 25 od 60.Eksterni hdd nisam probao,ali preko usb flesa ,ladno rade filmovi.E sad,komp mi je povezan preko s kabla i to izgleda ocajno,ostali mi kablovi od starog TV a.HDMI kabal sam nasao ,duzine 10m koliko meni treba i to navodno kvalitetniji vivanco koji mogu da pustaju full hd sliku bez gubitka kvaliteta.Cena je blizu 90e,skupo ima li nesto slicno,a povoljnije?To je jedno od tri pitanja.Drugo je koji wifi usb za konekciju sa viera connect-om.Probao sam sa zicanim,dobra je fora,updejtovao je firmware automatski.Originalni panasonikov wifi adapter kosta preko 100e,a i tesko ga je naci,koja je alternativa?
I trece ,a najvaznije mi pitanje je u kom formatu pustate full hd filmove na ovoj plazmi.Ja sam neki full hd pixarov crtac skinuo sa neta(mp4 format),prebacio na usb zajedno sa srt prevodom,ali nisam mogao da dobijem zvuk,niti da ucitam titl.Potom sam film konvertovao u mkv i TV je izbacio poruku da nije podrzan format,iako u uputstvu pise da jeste,a potom u divx+hd format,takodje nista,a ista je situacija bila i sa jos nekim kodekom,vec sam se pogubio sa tim nazivima.Sve u svemu da skratim,konvertovao sam u neki drugi mp4 fajl i dobio zvuk na plazmi,ali nikako da shvatim kako da nalepim titl na film,posto sam nece da ga ucitava!A divx izgleda lose preko kompa,a i hocu da pustam fullhd filmove u pravoj rezoluciji.Pozdrav.Dajte mi neki link do nekog dobrog tutorijala,vec sam oci izbuljio guglajuci,ali sve sto sam probao nije dalo rezultate!

Ja ti na žalost ne mogu pomoći pošto tek planiram da kupim S30..
Zanimalo bi me kakve su opcije za povecavanje i smanjivanje fontova u titlovima kada se pušta sa usb-a, da li to uopšte postoji? :)

Isti slucaj je i sa blu ray playerom, mora se staviti na none inace nece da radi, radi toga sam se vratio na verziju 4.0 sa kojom nema ovakvih gluposti.

Zanimalo bi me kakve su opcije za povecavanje i smanjivanje fontova u titlovima kada se pušta sa usb-a, da li to uopšte postoji? :)

ja ne nadjoh nikakve opcije za titl. ima samo ukljuceno i biranje titla. Ja sam probao sa mmg verzijom 5.0.1 i radi ali onako kako sam rekao sa compression na "none". Posle u drugoj sobi vidim da je weasel vec objasnio kao i zasto mora compression na none :). Hvala weasel.

Uh bre 90e za kabl. Meni treba oko 15m. Ja video u silkenu 15m za 2500 :D pa rekoh nije to mnogo, uzas nisam ni pomisljao da je toliko skupo, jos pogotovo sto bih isao na DVI-hdmi i jos vukao i kabl za zvuk...uzas. Mozda je jeftinije da kupim neki WD TV Live sa ETH prikljuckom.....

Pa povecavanje i smanjivanje fontova nisam video da ima takva opcija,ali titl bih uspeo da ucitam jedino ako bih prebacivao film u divx format,sto nisam radio.A uspeo sam da nalepim titl na mp4 film i to tako sto ga prebacim u format-hd h264 mpeg4 avc video mp4-i dodam mu titl,uz pomoc programa Bigasoft.Total.Video.Converter.Tu se mogu menjati fontovi ,povecavati,smanjivati,uskladjivati vreme i da probao sam sve formate koje ima ovaj program i samo u ovom kodeku moze da se normalno nalepi titl.Ima liko kavu informaciju za wifi adapter za ovu plazmu,da ne vucem jos 10 metara mreznog kabla:)

@ugh!

Probao sam ovo sto si rekao i pojavljuju se navedeni tragovi, tako da verovatno nije do pojedinacnog primerka, nego je generalna karakteristika. Medjutim, ja ovo nisam uspeo da primetim u normalnom radu, prilikom gledanja filmova ili igranja igara.

Poslednja izmena:
Pa povecavanje i smanjivanje fontova nisam video da ima takva opcija,ali titl bih uspeo da ucitam jedino ako bih prebacivao film u divx format,sto nisam radio.A uspeo sam da nalepim titl na mp4 film i to tako sto ga prebacim u format-hd h264 mpeg4 avc video mp4-i dodam mu titl,uz pomoc programa Bigasoft.Total.Video.Converter.Tu se mogu menjati fontovi ,povecavati,smanjivati,uskladjivati vreme i da probao sam sve formate koje ima ovaj program i samo u ovom kodeku moze da se normalno nalepi titl.Ima liko kavu informaciju za wifi adapter za ovu plazmu,da ne vucem jos 10 metara mreznog kabla:)

Aha znači čeka me smaranje sa titlovima. Eh kad bi to radilo kao na recimo Samsung lcd-u, lepo preimenuješ titl kao film i pročita. Vidim ja da ću gledati filmove skoro uvek sa pc-a ;)

Naravno da radi titl ako se preimenuje kao film.

Poslednja izmena:
Za ove sto se pate sa titlovima, par saveta. Fajl sa prevodom preimenovati u imefilma.srt.
Ispravan prikaz nasih slova:
opcija 1 - .srt (ISO 8859-2), odabrati code page "Latin2" na TV-u
ili
opcija 2 - .srt (Unicode), odabrati code page "Unicode" na TV-u

Poslednja izmena:
Naravno da radi titl ako se preimenuje kao film.

Pa ne znam, vidim da nekom radi nekom ne. Evo maddog74 se mučio sa titlom i sa mkv. I na drugom mestu sam video da neko nije uspeo da potera ni film sa usb-a ni titl, nemam pojma videću kako stoje stvari kad ga kupim. :)

cikaunx9- hvala

Za ove sto se pate sa titlovima, par saveta. Fajl sa prevodom preimenovati u imefilma.srt.
ili
Za titl sam pricao da ne mogu da ga ucitam kada je film u mp4 formatu.Naravno da sam ga preimenovao kao i sto je naziv samog filma,ali nije hteo ni da ga vidi na usb-u ni da ga ucita.E sad treba da proverim,procitao sam negde na netu da titl treba da bude u srt,a ne u sub formatu,mozda je to bila caka.Ali sa ovim kodiranjem i lepljenjem su sjajni rezultati,tako da mi nije tesko da nabacim po tri cetiri filma za noc da mi se iskodiraju,ionako ih ne gledam cesto,a divx me ne zanima na ovoj plazmi.A verovatno ce i to da me smori pa cu pljunem pare za hdmi kabal...

Za titl sam pricao da ne mogu da ga ucitam kada je film u mp4 formatu.Naravno da sam ga preimenovao kao i sto je naziv samog filma,ali nije hteo ni da ga vidi na usb-u ni da ga ucita.E sad treba da proverim,procitao sam negde na netu da titl treba da bude u srt,a ne u sub formatu,mozda je to bila caka.Ali sa ovim kodiranjem i lepljenjem su sjajni rezultati,tako da mi nije tesko da nabacim po tri cetiri filma za noc da mi se iskodiraju,ionako ih ne gledam cesto,a divx me ne zanima na ovoj plazmi.A verovatno ce i to da me smori pa cu pljunem pare za hdmi kabal...

Evo sad sam probao sa ovim filmom koji sam skinuo i istoimenim srt titlom i nema ni zvuka ni titla,a ovaj drugi kodek(isto mp4,tu mi nista nije jasno) ima zvuka,ali nisam probao sa titlom,cekam dok prekodiram film pa cu da probam,ako to uopste ima veze,ali nije mi tesko.Dok mkv uopste ne prepoznaje,a na njega je najlakse nalepiti titl sa mkvmerge gui za minut,ali izgleda da interni plejer na mojoj plazmi to ne podrzava,jedino me zbunjuje zasto onda i na kutiji i na uputstvu pise da podrzava i mkv i divx hd kad to nije tacno?

Prilozi

• sa ovim kodekom nema zvuka ni titla.mp4.txt
    7.8 KB · Pregleda: 31
  • sa ovim kodekom ima zvuka i moze se nalepiti titl .txt
    4.9 KB · Pregleda: 38
Evo sad sam probao sa ovim filmom koji sam skinuo i istoimenim srt titlom i nema ni zvuka ni titla,a ovaj drugi kodek(isto mp4,tu mi nista nije jasno) ima zvuka,ali nisam probao sa titlom,cekam dok prekodiram film pa cu da probam,ako to uopste ima veze,ali nije mi tesko.Dok mkv uopste ne prepoznaje,a na njega je najlakse nalepiti titl sa mkvmerge gui za minut,ali izgleda da interni plejer na mojoj plazmi to ne podrzava,jedino me zbunjuje zasto onda i na kutiji i na uputstvu pise da podrzava i mkv i divx hd kad to nije tacno?

E pa to jeste malo čudno, to sam video na nekom stranom forumu da se neko žalio kako mu ne prepoznaje, a nekom drugom vlasniku sve prepoznaje, kaže film od 12giga recimo. A kako ti je formatiran usb fat ili ntfs, to verovatno utiče isto? :trust:

E pa to jeste malo čudno, to sam video na nekom stranom forumu da se neko žalio kako mu ne prepoznaje, a nekom drugom vlasniku sve prepoznaje, kaže film od 12giga recimo. A kako ti je formatiran usb fat ili ntfs, to verovatno utiče isto? :trust:

E vidis to nisam gledao ,usb mi je jedan fat32,ali na njega nisam mogao da prekopiram film od 5 giga,valjda ima ogranicenje na 4gb,a sad sam tek pogledao ovaj drugi mi je ntfs,mislis da bi pustao mkv sa fat-a?

ili

Ja se izvinjavam ali ako moze neko malo vece objasnjenje ovoga.....

Znam da ako rename-ujem fajl u ime filma.srt da će da TV videti ali ako biram Latin2 na TV fale mi š,đ,ž slova u titlu. Jel treba da probenim na računaru u 8859-2 prvo?
Ako recimo promenim encoding titlu u notepad++ u 8859-2 nestane mi š,đ i ž u fajlu....

E vidis to nisam gledao ,usb mi je jedan fat32,ali na njega nisam mogao da prekopiram film od 5 giga,valjda ima ogranicenje na 4gb,a sad sam tek pogledao ovaj drugi mi je ntfs,mislis da bi pustao mkv sa fat-a?

Pa vidi, ja bih ovako: stavi film neki HD rip mkv koji je malo manji od 4giga na taj koji je fat pa probaj da li će čitati. Probaj sve varijante. Jedino će biti bezveze ako ne čita usb koji je ntfs, jer onda ne može da se stavi neki film koji je 1080 jer zauzima dosta više od 4giga i onda takav TV gubi smisao da se gleda sa usb-a, jer je svaki film koji je 4giga ili manji nedovoljno kvalitetan da bi "iskoristio" mogućnosti takvog televizora.
Inače sam i ja u dilemi, danas-sutra moram da oldučim da li uzimam S30 ili G30, i ako na G30 to šljaka kako treba onda bih se (naravno ne samo zbog toga) možda odlučio za G30.

Pa vidi, ja bih ovako: stavi film neki HD rip mkv koji je malo manji od 4giga na taj koji je fat pa probaj da li će čitati. Probaj sve varijante. Jedino će biti bezveze ako ne čita usb koji je ntfs, jer onda ne može da se stavi neki film koji je 1080 jer zauzima dosta više od 4giga i onda takav TV gubi smisao da se gleda sa usb-a, jer je svaki film koji je 4giga ili manji nedovoljno kvalitetan da bi "iskoristio" mogućnosti takvog televizora.
Inače sam i ja u dilemi, danas-sutra moram da oldučim da li uzimam S30 ili G30, i ako na G30 to šljaka kako treba onda bih se (naravno ne samo zbog toga) možda odlučio za G30.

Ja streamujem sa ext HDD koji je NTFS, zaista nevidim zasto ne bi radilo.

Nazad
Vrh Dno