Šta je novo?

Panasonic NV-GS400 CHIP [3CCD]

Secret Window

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2005
Poena
309
Nedavno mi je pao kamkorder na beton i tom prilikom pokvario se chip. U jednom servisu trazili su mi cak 430€ samo za chip plus zamena. Dali je ovo normalno i gde bih mozda mogao da se snadjem za chip u svojoj reziji sigurno jeftinije?

Pitanje je koji cip se pokvario? Ako su ti otisli senzori cena je sasvim pristojna ma kako ogromno zvucala, a ako si pak imao srece da ti je otisao centralni Sony procesor onda to jos i nije skupa popravka posto se u tom slucaju menja cela maticna plocica te kamere posto je ona toliko nakrcana elektronikom da je 100% otislo i dosta drugih stvari pored samog chipa, a i ako uspes da nadjes taj procesor u svojoj reziji, ja ti kupim jos jednu GS400 ako sam uspes da ga nalemis ;)

Hvala za odgovor. However, popravio sam ga ipak u BG Elektronik. Samo oni imaju odgovarajucu aparaturu za postavljanje tog 3CCD chip-a. Otisao mi je bio zeleni prolaz ali se menja ceo sklop, tako da ***.

Hvala za odgovor. However, popravio sam ga ipak u BG Elektronik. Samo oni imaju odgovarajucu aparaturu za postavljanje tog 3CCD chip-a. Otisao mi je bio zeleni prolaz ali se menja ceo sklop, tako da ***.

Drago mi je da je jos jedna relikvija iz SD doba uspesno popravljena (po ceni solidnog handy HD camcordera).

I nisi rekao koliko si platio taj chip?
Misllim da nije pametno da dajes 300, 400 evra kada svi sada koriste HD... Ko jednom proba, oseti HD, vise nema povratka na SD.

Chip sa zameniom platio sam 36.000din. Nekako sam vezan za ovaj kamkorder.Platio sam ga 800€ polovnog i uz njega dobio 3 baterije, torbu, sirokougaoni i rbljeoko za superclose up mode objektive. Znam za HD ali da sam odustao od ovog nekako bi tom prilikom bacio tih 800€. HD je nesto sto kod nas tek dolazi, polako...

HD kamere mogu da snimaju i SD, a ti ne snimash za televiziju pa da ti je to neupotrebljiva opcija, sve neshto mislim da nikada nisi ni video HD snimak :)

A ovo vezivanje za parche plastike bolje da ne komentarishem :)

@driver

Pravicu se da nisam procitao. Ako nemas nesto konstruktivno da kazes...
Verujem da je za tebe HD svetsko cudo. Nije sve u prestizu.

E dobro si mi rekao, ja sam HD kupio da bi imao vecu rezoluciju od komshije :d

Ja koji sam 4 godine koristio SD kameru, sada me je sramota da koristim, nije mi vise privlacno, samo sam je negde spakovao i skoro nikad je nisam izvadio dok je stigla HD. Imam utisak da nikad nisi probao HD kameru. A kad je probas, nema povratka na staro. Posle kupovine kamere, mora da se nadje i full HD televizor (a ne polu HD ******) i full pleasure je zagarantovan. :D

P.s. jedan lik u Americi je imao dve kamere, tog gs400 i canon hv20, i kaže da je obe držao u torbi, a gs400 je koristio za onako "sa strane" :) Svojevremeno sam ja razmisljao da uzmem gs400 ili gs500 ali nije to to :) Ako snimaš svadbe i zarađuješ pare, to je druga stvar.

@driver

Pravicu se da nisam procitao. Ako nemas nesto konstruktivno da kazes...
***, prvi hd snimak koji sam video je bio sa canon hv20, i posle toga svaki sd snimak mi je bio smesan bilo sa profi ili entry sd kamere.

Da, ako smes :)

Na kompu (vegas, m2t-1080-60i).

Nazad
Vrh Dno