ql, hvala. Svidja mi se naprava još da skupim m**a pa da pazarim 50"...mada sam stvarno se nagledao i naslušao problema sa plazmama.
@kvascev
Jesi li probao neku tastaturu da upariš i koji conax imaš i gde si ga nabavio?
Da li moze TV da snima na eksterni HDD signal koji dobija preko skarta (konkretno SBB risivera)???
Ne znam, ja imam G20, ali jos uvek necu da se odlucim na kupovinu eksternog hdd dok ne saznam sta sve moze da snima. U principu ti (kvascev) kazes da moze samo signal dobijen preko DVB-T tjunera samog televizora, odnosno moze da se snima samo onaj RST digital????
Ima u ponudi SBB-a risiver sa HDMI prikljuckom ali imas u ponudi samo 6 HD kanala i sve se to naravno dodatno placa. Ja sam uzeo onaj D3 risiver koji ide preko skarta u TV i mogu reci da je slika sasvim zadovoljavajuca na 42 inca.
Ne znam, ja imam G20, ali jos uvek necu da se odlucim na kupovinu eksternog hdd dok ne saznam sta sve moze da snima. U principu ti (kvascev) kazes da moze samo signal dobijen preko DVB-T tjunera samog televizora, odnosno moze da se snima samo onaj RST digital????
Ima u ponudi SBB-a risiver sa HDMI prikljuckom ali imas u ponudi samo 6 HD kanala i sve se to naravno dodatno placa. Ja sam uzeo onaj D3 risiver koji ide preko skarta u TV i mogu reci da je slika sasvim zadovoljavajuca na 42 inca.
@kvascev
1) Znaci ti mi savetujes da uzmem HD risiver od SBB-a?
2) Koje DVB-T i DVB-C signale imas u Srbiji?
3) O kakvom "Conax modulu" si ranije pricao, sta je to uopste, cemu sluzi?? Da nekako zaobidjes Box od samog operatera?
1. Ako imas obicnu digitalnu, svakako uzmi HD. Moj drugar je presao sa jedne na drugu na SBB-u i vidi se razika. I kod mene na Radijusu je ista situacije. Yena nije ni htela da gleda onaj box sam SCART-om, jer su boje bile uzasne!
2. DVB-C je cela kablovska (barem Radijus, Ikom i KDS), a DVB-T ce biti RTS, i ostali koji emituju i etar signal
3. Conax modul vrsi dekodovanje kriptovanih kablovskih signala, ali moras da imas njihovu pretplatnicku karticu. Ynaci sve je legalno, dekoduju se kanali koje si kupio u paketu, i dobio karticu od provajdera kablovske usluge. ZNACI NEMA NISTA NELEGALNO!
znaci nista od koriscenja DVB-C tjunera i HDD snimanja u nekom narednom periodu...![]()
Zato radi na ikomu...al nema hd kanala ni u najavi
Evo ovako, da ne otvaram novu temu jer je vezano za pricu iz ove. Prijatelj je uzeo Panasonic TX-P42G20E i uzeo je Western Digital 1TB za snimanje. Provajder je Radijus Vektor a paket je neki Mega bla bla i on kaze da ima digitalne kanale (ja nisam probao i ne znam da li je tako ali pretpostavljam da je tacno). Povezao je HDD i formatirao ga, sve prodje normalno i kada dodje do trenutka da ukljuci snimanje (izabere npr 180min a iskljuci onu opciju za live tv) pritisne REC i izbaci mu poruku da ta opcija nije dostupna. Da li to znaci da mora da ima taj conax ili nesto slicno ili moze dirketno preko kablovskog risivera i TV-a?
Aha, nisam ni gledao sta TV ima od ulaza, znaci on ima i ulaz za karticu tj conax modul a karticu onda u modul u TV-u, jel to znaci da onda risiver nema nikakvu ulogu ili gresim? I sta onda sa kablom koji dolazi u risiver? On ide u antenski ulaz na TV-u?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari