Šta je novo?

Panasonic g20 i USB HDD snimanje

bazdi

Čuven
Učlanjen(a)
18.05.2002
Poena
619
TX-P46G20E ima USB-HDD Recording kako kaže reklamni materijal. Da li je neko probao i kako to radi? Po meni je ova stavka najbitniji dodatak osnovnim funkcijama televizora ali nikad nisam to video uživo pa ne znam kako radi...:trust:

Nisam probao, ali ako je verovati onima koji jesu - to što te zanima odlično radi uz dva bitna ograničenja:
1. Poporilično je izbirljiv prema uređajima koje podržava za tu namenu.
2. Snimljeni materijal se može gledati samo na TV prijemniku koji ga je i snimio (formatira disk u FreeBSD/386 sistemu i uparuje ga sa TV-om).

Pozdrav,

Ja sam G20 nabavio pre 2 nedelje i utisci su fantasticni. Pre toga sam imao Panasonic 42PY80 plazmu i mogu reci da sam bio prethodnom zadovoljan, a i sam G20 sam itekako zadovoljan.

Ja sam stavio WD 1TB green u Chieftec fioku i radi bez problema.

Sa Conax modulom moze da se prikljuci na digitalnu kablovsku televiziju. Prednosti su:
1. Brzo saltanje kanala
2. Odlican upscale
3. ne mora da se koristi njihov budjav box koji ide preko SCART-a
4. Fantasticna slika (u poredjenju sa njihovim box-om i kvalitetom kablovskle uopste)

Snimanje na USB znaci da moze da to radi samo sa digitalnim signalima, nisam probao sa analognim signalom, ali tako pise u uputstvu. I snimanje radi perfektno (u SD i HD-u). Jedini nedostatak je da kada nesto snimas ne mozes da gledas drugi kanal. Moram danas probati da li moze da se gleda neki drugi signal (tipa HDMI, S-Video). Sam software je OK.

Crna je super, bela odlicna! Slika je stvarno izuzetna, pravi best buy za 100K dinara.

Upravo budzim internet, pa javljam kako stoje stvari.

Pozdrav, Kvascev

ql, hvala. Svidja mi se naprava još da skupim m**a pa da pazarim 50"...mada sam stvarno se nagledao i naslušao problema sa plazmama.
@kvascev
Jesi li probao neku tastaturu da upariš i koji conax imaš i gde si ga nabavio?

ql, hvala. Svidja mi se naprava još da skupim m**a pa da pazarim 50"...mada sam stvarno se nagledao i naslušao problema sa plazmama.
@kvascev
Jesi li probao neku tastaturu da upariš i koji conax imaš i gde si ga nabavio?

Nisam probao tastaturu, conax sam uzeo Smit CONAX, u inostranstvu. Zasada lepo sljaka!

Pozdrav, Kvascev

Da li moze TV da snima na eksterni HDD signal koji dobija preko skarta (konkretno SBB risivera)???

A ovu 'običnu digitalnu' kablovsku koja stiže preko HDMIja iz digitalnog tunera? I jel' daju operateri tunere koji imaju HDMI ili nešto što će samo da dobaci sliku do TVa?

Ne znam, ja imam G20, ali jos uvek necu da se odlucim na kupovinu eksternog hdd dok ne saznam sta sve moze da snima. U principu ti (kvascev) kazes da moze samo signal dobijen preko DVB-T tjunera samog televizora, odnosno moze da se snima samo onaj RST digital????
Ima u ponudi SBB-a risiver sa HDMI prikljuckom ali imas u ponudi samo 6 HD kanala i sve se to naravno dodatno placa. Ja sam uzeo onaj D3 risiver koji ide preko skarta u TV i mogu reci da je slika sasvim zadovoljavajuca na 42 inca.

Ne znam, ja imam G20, ali jos uvek necu da se odlucim na kupovinu eksternog hdd dok ne saznam sta sve moze da snima. U principu ti (kvascev) kazes da moze samo signal dobijen preko DVB-T tjunera samog televizora, odnosno moze da se snima samo onaj RST digital????
Ima u ponudi SBB-a risiver sa HDMI prikljuckom ali imas u ponudi samo 6 HD kanala i sve se to naravno dodatno placa. Ja sam uzeo onaj D3 risiver koji ide preko skarta u TV i mogu reci da je slika sasvim zadovoljavajuca na 42 inca.

U slucaju SBB-a koji ne koristi kartice vec je enkripcija u samom box-u, neces moci da ukljucis snimanje na samom g20.
Mozda ima neki trik ali koliko sam ovlaz pogledao iskljucivo snima sadrzaj koji mu dolazi iz tunera, ignorise hdmi i analogne ulaze.

Sto bi znacilo da low-class kablovski operateri dolaze u obzir, oni koji izdaju dekripcione kartice kao Radius i Ikom.

Plus ces morati da dokupis modul koji je kompatibilan sa dekripcionom karticom, koji preko kosta od 37e-57e dok kod nas kosta od 70e-140e kada ga ima u prodaji.

Ili je opcija da trazis od SBB-ovih administratora opciju da ti izdaju dekripcionu karticu, kako bi koristio svoje uredjaje.
Sumnjam da ces uspeti ali ko zna.

Ynaci DVB-T i DVB-C su moguci izbori signala za snimanje na HDD. Ja ga koristim uspesno. Kvalitet je odlican, posto je signal vec digitalan.

Ako uzmes box koji ima HDMI videces da je slika znatno bolja jer nema ponovne D/A i A/D konverzije, tj. ceo tok signala je digitalan.

@kvascev
1) Znaci ti mi savetujes da uzmem HD risiver od SBB-a?
2) Koje DVB-T i DVB-C signale imas u Srbiji?
3) O kakvom "Conax modulu" si ranije pricao, sta je to uopste, cemu sluzi?? Da nekako zaobidjes Box od samog operatera?

@kvascev
1) Znaci ti mi savetujes da uzmem HD risiver od SBB-a?
2) Koje DVB-T i DVB-C signale imas u Srbiji?
3) O kakvom "Conax modulu" si ranije pricao, sta je to uopste, cemu sluzi?? Da nekako zaobidjes Box od samog operatera?

1. Ako imas obicnu digitalnu, svakako uzmi HD. Moj drugar je presao sa jedne na drugu na SBB-u i vidi se razika. I kod mene na Radijusu je ista situacije. Yena nije ni htela da gleda onaj box sam SCART-om, jer su boje bile uzasne!

2. DVB-C je cela kablovska (barem Radijus, Ikom i KDS), a DVB-T ce biti RTS, i ostali koji emituju i etar signal

3. Conax modul vrsi dekodovanje kriptovanih kablovskih signala, ali moras da imas njihovu pretplatnicku karticu. Ynaci sve je legalno, dekoduju se kanali koje si kupio u paketu, i dobio karticu od provajdera kablovske usluge. ZNACI NEMA NISTA NELEGALNO!

1. Ako imas obicnu digitalnu, svakako uzmi HD. Moj drugar je presao sa jedne na drugu na SBB-u i vidi se razika. I kod mene na Radijusu je ista situacije. Yena nije ni htela da gleda onaj box sam SCART-om, jer su boje bile uzasne!

2. DVB-C je cela kablovska (barem Radijus, Ikom i KDS), a DVB-T ce biti RTS, i ostali koji emituju i etar signal

3. Conax modul vrsi dekodovanje kriptovanih kablovskih signala, ali moras da imas njihovu pretplatnicku karticu. Ynaci sve je legalno, dekoduju se kanali koje si kupio u paketu, i dobio karticu od provajdera kablovske usluge. ZNACI NEMA NISTA NELEGALNO!

Sto u SBB-ovom slucaju nije moguce po default-u!!!

SBB ne izdaje kartice barem ne legalno u korisnickom centru.

Poslednja izmena:
znaci nista od koriscenja DVB-C tjunera i HDD snimanja u nekom narednom periodu... :(

znaci nista od koriscenja DVB-C tjunera i HDD snimanja u nekom narednom periodu... :(

Kod SBB-a nista. Koliko sam ja cuo oni koriste Nagravission sistem kodovanja, ali svakako ne izdaju kartice, pa ne mozes sam da uzmes CAM karticcu za dekodiranje i u nju da stavis SBB karticu.

Tako da nista od toga neko vreme, a bojim se i dalje za SBB.

Zato radi na ikomu...al nema hd kanala ni u najavi

Iskoristiću priliku da napišem par napomena koje vam nijedan prodavac i promoter Panasonic g20 plazme neće dati: image retention ne podleže garanciji, viera cast ne podržava ništa vezano za Srbiju (npr: vremenska prognoza ima b i h, cro, makedoniju ali SRB ne), ekran se primetno zagreva (@45 c)... Sve ostalo je vrlo dobro i odlično :) Hvala kvascev

Korisne informacije. Sve u svemu pored ovih sitnica G20 je odlican televizor. Njegova cena nije.

Kakav image retention? :d Nije da sam držao 3h jednu istu sliku, ali rad na desktopu do pola sata i nikakav trag od start menija nije ostajao. Stoji mi uglavnom fudbal na TVu i ni naznake od RTS (HD) znaka ne ostaju. Trenutno sam na 200h sa contrast/brightness na 29/-5 podešavanjima.

Što se zagrevanja tiče, primeti se malo toplina kad se priđe ekranu, ali ništa dramatično. Jedina stvar koja me iritira je blago zujanje (mislim da se o ovome pričalo na Samsung plazmama) koje se čuje na oko pola metra kad se mutira TV ili kad zavučeš glavu iza, ali pošto nijedno ni drugo ne praktikujem svakodnevno, praktično nemam zamerke. Ah, da, kad se posmatra pod određenim uglovima, maska TVa deluje kao da je teget a ne crna, ali šta da se radi... :D

On topic, nemam de sa podacima sa ext.HDDa da bih probao snimanje pošto zahteva format...

Imao sam image retention ali je nestao posle 10 sati gledanja manga filmova :))). Istina!
Mali OT: Kupio sam conax (smit) da mogu da snimam sa cinemaxa i hbo-a (ikom). Platio sam ga u nemackoj (dvbsat shop) 25eura. Dhl-om poslato za jos 25Eu. Nasi carinici i posta 25eu...Taman koliko sam ustedeo na penzionerskom popustu u tehnoman...

Evo ovako, da ne otvaram novu temu jer je vezano za pricu iz ove. Prijatelj je uzeo Panasonic TX-P42G20E i uzeo je Western Digital 1TB za snimanje. Provajder je Radijus Vektor a paket je neki Mega bla bla i on kaze da ima digitalne kanale (ja nisam probao i ne znam da li je tako ali pretpostavljam da je tacno). Povezao je HDD i formatirao ga, sve prodje normalno i kada dodje do trenutka da ukljuci snimanje (izabere npr 180min a iskljuci onu opciju za live tv) pritisne REC i izbaci mu poruku da ta opcija nije dostupna. Da li to znaci da mora da ima taj conax ili nesto slicno ili moze dirketno preko kablovskog risivera i TV-a?

Samo da dodam, kablovski risiver je vezan HDMI kablom sa TV-om.

Jos jedan podatak, sad sam video u uputstvu za risiver, model je Division VDC5500HD i pise u opisu "conax cas embedded high definition digital cable receiver". Da li to znaci da je taj modul vec ugradjen ili nesto drugo. Hvala unapred.

Neće to funkcionisati. Može da snima sa preko tv-a, ne preko risivera

Evo ovako, da ne otvaram novu temu jer je vezano za pricu iz ove. Prijatelj je uzeo Panasonic TX-P42G20E i uzeo je Western Digital 1TB za snimanje. Provajder je Radijus Vektor a paket je neki Mega bla bla i on kaze da ima digitalne kanale (ja nisam probao i ne znam da li je tako ali pretpostavljam da je tacno). Povezao je HDD i formatirao ga, sve prodje normalno i kada dodje do trenutka da ukljuci snimanje (izabere npr 180min a iskljuci onu opciju za live tv) pritisne REC i izbaci mu poruku da ta opcija nije dostupna. Da li to znaci da mora da ima taj conax ili nesto slicno ili moze dirketno preko kablovskog risivera i TV-a?

Tacnije moze da snima samo preko DVB-C tunera, ne moze preko analognog. Znaci Conax modul u TV, pa u njega kartica, pa onda srecno gledanje i snimanje u znatno boljem kvalitetu.

Aha, nisam ni gledao sta TV ima od ulaza, znaci on ima i ulaz za karticu tj conax modul a karticu onda u modul u TV-u, jel to znaci da onda risiver nema nikakvu ulogu ili gresim? I sta onda sa kablom koji dolazi u risiver? On ide u antenski ulaz na TV-u?

Aha, nisam ni gledao sta TV ima od ulaza, znaci on ima i ulaz za karticu tj conax modul a karticu onda u modul u TV-u, jel to znaci da onda risiver nema nikakvu ulogu ili gresim? I sta onda sa kablom koji dolazi u risiver? On ide u antenski ulaz na TV-u?

Pozdrav,

G20 ima ulaz za CONAX karticu, koja je dekoder. Tvoj tuner je i dalje aktivan, samo Conax kartica vrsi dekodiranje signala, u saradnji sa karticom koju si dobio od Radijus Vektora. Antenu ostavljas i dalje utaknutu tamo gde je i bila.

Aha, ok, sada je sve jasno, ostaje samo da prijatelj nadje conax modul tj ja cu ga verovatno traziti :) Hvala puno!

Vrh Dno