Šta je novo?

Panasonic DMC-TZ7 / ZS3

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Molim experte da me posavetuju za kupovinu ovog aparata . Koje su mu pozitivne strane a koje negativne. I da li postoji jos neki modeli za poredjenje vredni pomena, u tom cenovnom rangu, 320e bi me izasao. Vrlo bitan mi je opticki zum i snimanje u 720p ...

http://www.dpreview.com/news/0901/09012706panasonictz7.asp

Poslednja izmena:
Ok,nisam mislio samo na experte nego svakog ko se iole razume u fotoaparate...:).
Mozda ulazi u kombinaciju i Canon PowerShot SX200 IS i Sony h20

SX200 ti je bolja kombinacija. Ima to sto ti treba + pravi bolje fotke, a u highiso su otprilike izjenacheni, mada su primeri na pcfoto loshi..

Ali cekamo da se javi expert Leksa :d

Poslednja izmena:
Hvala kolegi driveru na predatoj reci. :d

Btw, do sada sam mislio da na ovom forumu samo maxa koristi i hvali sx seriju od Canona, ali evo sad se i driver prikljucuje.

Naravno, sx200 pored pana zs3 nema sta da trazi. Za klasu bolji objektiv, za dve klase bolji lcd ekran, i za tri klase bolji movie mod, sto sve daje bolje slike/klipove. Ko ne veruje pravac test:
http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_zs3-review/print

Koga mrzi da cita (poput drivera), evo kratak citat sa testa:
Jeff Keller je napisao(la):
Overall, the Lumix DMC-ZS3 produced very good photo qualities that, in most respects, outshine those from the PowerShot SX200 IS. The ZS3 takes photos with accurate exposure, though you'll occasionally encounter some highlight clipping (as you will on most compact cameras). Photos are sharp as a tack, much more so than on the SX200.

Dakle, kad je i cuveni Jeff, kao poznati Canon fanboy/lover uspeo ovo da prevali preko usta (tastature) onda je stvar savrseno jasna.

Najveca mana zs3 je zapravo cena (kod nas). Posle nje su izasli novi kompakti od konkurentnih kompanija koji nude neke nove, interesantne stvari. Cena kod nas nije ispratila konkurenciju, iako je napolju odavno pala i moze se nabaviti za npr. 240 funti na engleskom amazonu (koji nije neki reper jeftinoce), ili jos jeftinije u USA.

i ko za inat, bash sad da ga zadrzzavaju na carini i da ga nema ( ili neko zna vishe? :trust: )
u ponedeljak putujem, a njima stoji roba dok carinici piju kafu :mad: pffff...

poz

Nazad
Vrh Dno