vrlo su slicni, pa cak i po ceni sto bi meni bio signal da naginjem ka canonu, trebalo bi ispitati kakav im je ta video zapis 1280x720(ciji je mozda bolji) jer je to interesantna opcija...
cini mi se da na benchit imas uporedni test ovog canona sa nekim olympusom.
Nije mi bash jasna ova pricha za blic, ali bez obzira, TZ1 je bolji aparat...
Panasonic nema manuelne modove?
Koliko vidim, TZ7 nema manuelno podeshavanje blende i ekspozicije...
ne znam da li si možda mislio na TZ7 (greška u kucanju?) ali evo ja da kažem za TZ1.
imam ga već par godina i možda je dovoljno reći da je made in japan.
ne znam odakle je TZ7 ali ako je TZ1 bio jedan od najboljih i najkvalitetnijih aparata u toj klasi TZ7 može biti samo bolji
plus snima HD video
pošto sumnjam da će se ovaj moj TZ1 ikad pokvariti, ali ako budem drugi uzimao biće opet panasonic.
Nije mi bash jasna ova pricha za blic, ali bez obzira, TZ1 je bolji aparat...
Da li to onda prakticno znaci da panasonic ima sve sto i canon sto se tice opcija i podesavanja? I ja se dvoumim izmedju ova dva aparata...
Kako uvek ukljucuje blic? Samo ga izvuceili i blicne?
Nije valjda da moras biti ko oni sto gledaju ligu šampiona i blicaju sa vrha tribine na teren?
Pa, poenta je da kompakt ultrazum uglavnom koristis u uslovima gde ti ne treba blic, ili blic ne moze da "dobaci" i osvetli ono sto zumiras. A pomenuti Canon UVEK ukljucuje blic.
Sta me boli za devojcice, one ce kao da provale razliku izmedju njega i aparata od 100e. Evo ja bi ga recimo uzeo zeni pa hocu da imam bar prioritet blende kada ga uzmem u ruke.
Pa, poenta je da kompakt ultrazum uglavnom koristis u uslovima gde ti ne treba blic, ili blic ne moze da "dobaci" i osvetli ono sto zumiras. A pomenuti Canon UVEK ukljucuje blic.
Koliko sam te razumeo zameraš Canonu što pali blic i kad zumira i što to ne može da se isključi ?
Za paljeljenje blica kod zumiranja je nebitno - blic ne zna da li ti zumiraš oči na muvi na drugom kraju sobe (koju može da osvetli) i treba da se pali uvek kad nema dovoljno svetla - ali trebalo bi da može da se ugasi - prosto mi je neverovatno da na Canonu nema neki "force flash OFF" - jesi li siguran ti u ovo ?
Edit: dok ja pustim post ti već odgovorio - ***a :d
Pa necu svuda da nosim ranac sa 20kg![]()
Covek se dvoumi izmedju dva dzepna UZ aparata i mesati u pricu aparat koji dobacuje do 60mm nema bas nekog smisla.
Inace kad sam pre par meseci razmatrao da uzmem tz7 ili tz5 jedna od glavnih stvari koja me je odbila od te kupovine bila je nedostatak manuelnih kontrola (a sasvim bi dovoljno bilo da ima prioritet blende).
Sada je i canon u**** svoju A seriju izostavljanjem manuelnih kontrola tako da je i A serija prestala da bude ono sto je bila nekada i to ne tako davno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari