Šta je novo?

Panasonic CQ-C1315N

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Dobio sam skoro na poklon ovaj CD Player za auto, ugradio ga i super radi.. Ali primetio sam jednu stvar koju nikako nisam umeo da namestim.. A to je da mi prikazuje (sad ću nestručno da se izrazim ali ne znam kako se zove :)) onaj text na displayu što šalju pojedine radio stanice - tipa, koja je stanica i neke sitnce reklamice.. Čudno mi je da ovo nema player novije generacije dok moj (penzionisani) prastari Blaupunkt kasetaš ovo ima.. Kako se zove uopšte ova opcija? U uputsvu nisam tako nešto našao tj sve stvari koje sam video su mi bile i nisu imaleveze sa ovim.

taj tekst se zove RDS. Trebalo bi dole desno da imas disp dugme, njega kad pritisnes menja izmedju sata, frekfencije i RDS-a. Samo pazi da isprobavas na sanici koja sigurno daje RDS, ako ga nema nece ga ni prikazati.

Evo sada sam baš probao i neće.. Pogledao sam i manual i nigde nisam našao RDS. Baš mi je čudno da izbacuju nove uredjaje bez tako nekih stvari koje su postale standard još pre 10 godina :(

Na slici dole desno imaš dugme DISP i sa njim se uključuje RDS.

Prilozi

• cq_c1315n.jpg
    cq_c1315n.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 138
Mada mozda ako je za americko trziste onda i nema...

Moguće da je za američko tržište jer ne vidim drugo objašnjenje zašto neće da proradi :(

Danas pitah poznanika koji radi sa tim stvarima i rece mi da osnovni model Panasonica nema RDS :zgran:

Ma da li je moguće? Nikada mi neće biti jasni tako neki propusti nekih firmi.. Radio je skroz OK, nije nešto extra ali sasvim solidno obavlja osnovne funkcije ali ne mogu da verujem da tako nešto nisu ubacili.. Kao da je j383m li ga kakva napredna funkcija pa štede na parama.. ccc

Imam još jedno pitanje :D
Kako da odradim (prespojim ili kako već) da radio mogu da puštam bez davanja kontakta.. Znači da ne bude obavezno stavljanje ključa kada hoću da slušam muziku..

Pa kabl koji ti je povezan na bravu vezes na stalni plus, tj. crvenu i zutu zicu spojis i vezes na stalni plus(od akumulatora). I stavi jedan osigurac za svaki slucaj.

Prespojio sam kablove i sve lepo radi. Da li moram da stavljam osigurac uprkos tome sto vec postoji na samom radiu?
Jos da pitam samo.. Radio radi bez kljuca sada skroz ok ali kada stavim kljuc i palim auto opet se na trenuak prekine struja. To je nemoguce izbeci?

Pa jos jedan osigurac ne moze da skodi ;) Ja imam osigurac na instalaciju u kolima. A sto se tice prekidanja neznam jer se i kod mene to desava.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno