Šta je novo?

Panasonic 50" G10 ili V10

ATG

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Napokon sam nasao varijantu da dodjem do ova dva modela... Cene koje sam uspeo da dobijem su:

50" G10 - 165,000 rsd - 1765 EUR
50" V10 - 202,000 rsd - 2160 EUR

Da li su to ok cene, prvenstevno mislim na one koji su preko?

Hvala!

Napokon sam nasao varijantu da dodjem do ova dva modela... Cene koje sam uspeo da dobijem su:

50" G10 - 165,000 rsd - 1765 EUR
50" V10 - 202,000 rsd - 2160 EUR

Da li su to ok cene, prvenstevno mislim na one koji su preko?

Hvala!

V10 bez razmisljanja.
Cene su manje vise OK.
Ako se ne zuris mozda bi bilo mudrije da sacekas CES in Jan 2010 gde bi Panasonic trebao da najavi/izbaci nove modele.

Prilozi

• 2ns5ijq.jpg
    2ns5ijq.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 111
Narucio :) na nedelju do 10 dana bi trebalo da stigne... I bice prvi koji stize u srbiju :(... a do sada su stigla dva G10 i to samo narudzbine...

Kad cekas, uvek ce nesto novo izaci, bolje, brze sa vise zezalica... Iskren da budem, V10 uzimam vise zbog designa nego THX-a i gadgeta. U ostalom je identican sa 400 EUR jeftinijim ... Dizajn se bas uklapa ostatak dnevne sobe... a treba to i opravdati kod zene :)

Uostalom vek u nekim iteracijma kupujem opremu, budget Samsung CRT 21
, Samsung ws32z4HF High End CRT 32", budget plasma TH-42PA50, high-end plasma...

Nekako vam nedostaju te esktra stvari kad imate budget classu, a kad uzmete high-end onda dosadi i vidite da ne opravdava novac, i tako redom...

Da ali nemoj da zaboravis da to ide preko specijalnih kanala. Ja sam, kao sto sam vec pisao, dobio moj 50G10 za 1450 EURa sto je nabavna cena, samo zato sto imam drugare u Tehnomarketu....
Na zalost, ne moze svako da dobije nabavnu cenu

Pa to je ta cena, bez PDV-a... verovatno su isti izvori, Tehnomarket u sustini uzima od KK Elelctronicsa koji radi Panasonic za Srbiju...

E sad, treba cekati par nedelja da stigne :(

Ako se ne zuris mozda bi bilo mudrije da sacekas CES in Jan 2010 gde bi Panasonic trebao da najavi/izbaci nove modele.

Nesto, sa ovakvim kontrastom ? :)

advanced-ips-prototype-ceatec09_0307.jpg

advanced-ips-prototype-ceatec09_0314.jpg

Sto bi znacilo da radi na principu kuro plasmi gde se potpuno iskljuci deo panela (s tim sto je to vec implementirano i u v10) i ukombinovano sa filterom kojim je plasma prefarbana to mu daje CRNO da BUDE KAO CRNO OGLEDALO.

To je veliki minus. Mada ni g10 niti v10 ne moze da se gleda u svetloj prostoriji (dnevna svetlost) bez drasticno vidljivog gubitka kontrasta i zivosti boja ali bar zato je slika "perfektna" uvece gde mozes da imas priguseno svetlo ovde verujem cak ni to ne moze.

A i ako to bude cekao ima da se naceka do leta ili jeseni (najranije) sledece godine dok se traziste malo ne stabilizuje i dok ga ne uvezu u Srbiju.

Poslednja izmena:
Obratite paznju na ram... kod leve plazme je Piano Black finish, da dodje do izrazaja tamniji ram od slike, a na desnoj je mat ili cak stavise brushed steell finish koji deluje svetlije od slike... Bas je neko hteo da se na jeftin nacin poigra sa takvim varkama... kao da je Samsung u pitanju

Obratite paznju na ram... kod leve plazme je Piano Black finish, da dodje do izrazaja tamniji ram od slike, a na desnoj je mat ili cak stavise brushed steell finish koji deluje svetlije od slike... Bas je neko hteo da se na jeftin nacin poigra sa takvim varkama... kao da je Samsung u pitanju

Levi nemogu da prepoznam, izgleda kao neki stariji Panny, a desni je ocigledno buduci Panasonic sa Alpha Panel.

Vrh Dno