Šta je novo?

Panasaonic AV Receiver

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Video sam na Tehnomarket sajtu Panasonicov model AV Receiver-a PANASONIC SA-HE75E
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=00001296
zbunila me njegova cena (12.999din) i to sto ga nema ni na jednom sajtu koji je na engleskom jeziku (mozda model za istocnu Evropu), da li neko zna nesto o tom modelu, koliko je dobar ili nije jer nisam mogao naci nijedan review za njega, uporedite ga sa Logitech Z-5500 pojacalom i procesorom, hvala unapred.
ps: ovo bi moglo da spada u zvuk ali ovo je receiver i spada u tehniku, ako sam pogresio forum sorry

Video sam opis i ne svidja mi se njegova osetljivost ali opet za 11.599din kolika mu je cena u Tehnomerketu mora da je dobar, 😉

Poslednja izmena:
Kol'ko para tol'ko muzike!

Turbo
:wave:

Paaaaa.... to su vecite dileme...

Ja sam licno ima neki stari Jazz, plastika kompletno i to je zvucalo SUPER dok nisam cuo nesto bolje...

Onda sam kupio Genius one 3600W drvene i to je takodje bilo za puno klasa bolje od starih plastikanera, onda sam cuo Jazz 9940 i zvucao je bolje od Geniusa....

Cuo sam i Z5500 i jeste to glasno (u relativno maloj prostoriji sam to slusao) ali nekak mi nije realan zvuk, mada za filmove i efekte i nije lose...

A sad sam slucajem okolnosti koracio u jedan jos visi nivo, i posle sadasnjeg sistema svi ovi prethodni su mi "igracke"....

Sve naravno zavisi od budzeta i od potreba korisnika.

Ali zlatno je pravilo da uvek ima bolje i super si zadovoljan dok te ne zagolica nesto drugo 🙂
To je barem moje iskustvo...

Sad sam stigao do jedne tacke gde mi je budzet ogranicio dalji razvoj, ali u odnosu na sve ono sto sam dosada imao ostvario sam veliki napredak i verujem da cu moci da izdrzim da kad cujem nesto mnogo bolje od svog sistema da nemam utisak kad se vratim kuci i ukljucim muziku da slusam "igracke"

Turbo

Heh, sada bih te pitao koji sistem imas kuci tj. na cemu slusas risiver ili pojacalo, koji zvucnici etc. Ali generalno za malo ispod 400€ koliko kosta Z-5500 neces naci bolji zvuk koji bi dali recimo taj risiver i neki komplet zvucnika, i to sve za te pare. Ako bi povecvali budzet onda to vise nije ta svota i verovatno prevazilazi rang. Najjeftiniji mission m30 za satelite 125x2=250 i centar mc1=125€ i sw yamahin oko 140€ + panasonic oko 150€ to je sve oko 665€ + cena kablova a to je skoro dupla vrednost Z-5500. Opet te zvucnike nikada ne bih terao tim pojacalom nego bi uzeo makar Denona 1306 (oko 250€), sto opet dize cenu i klasu i itd. Kapiras sta sam hteo da kazem? 🙂

Da, da... kapiram, a vidim da kapiras i ti...

To je taj put...

I ja kad sam se odselio od kuce, i poceo da zivim zajedno sa sada vec zenom, ja ostavio geniuse, a ona jazz 9940 kod kuce i poceli da razmisljamo sta cemo kupiti u nas novi stan....

I tako je krenulo...

Ja volim tehniku, a ona glasnu i dobru muziku i filmove....

I naravno zeleli smo nesto bolje od onoga sto smo do tada imali...

I na kraju smo 2 godine skupljali dok nam na kraju nije pomogla malo i svadba u tome da sastavimo sadasnji sistem, bez nekih vecih kompromisa (osim prostornog, posto je mali stan, nisam mogao da idem na podnostejecu varijantu, samo i iskljucivo bookshelf zvucnici)

Trenutno se sastoji od sledeceg, i u skorije vreme ne nameravam upgrade :d

A/V Receiver je ovaj:

http://www.yamaha-online.de/product...=e&idcat3=2&idprod=1192&archivset=1&newsset=0

Prednja dva zvucnika su ova:

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/label/Model DM602 S3

Zadnja dva su ova:

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/label/Model DM601 S3

Centralni je ovaj:

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/label/Model LCR600 S3

Subwoofer je na ovoj strani, SW250:

http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=18

DVD Player je ovaj:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-696AV-K/index.html

Poz
Turbo

Poslednja izmena:
Znaci koliko sam shvatio treba da se zenim 😉 ...heh za slican sistem mislim da bih jedino tako i sakupio koliko treba ali svaka ti cast. Uvek postoji upgrade (vise ne bi ni bilo zanimljivo da nema) ali sistem ti je odlican. Veoma kulturan risier sa mojim omiljenim zvucnicima b&v...... extra ne zelim nikakvu zamerku da stavim (a i koju? 🙂 ) Salu na stranu jedino ti koristis 5.1, sto nisi probao 7.1 ili si izveo stereo u drugu sobu (tzv. zona 2)?
A sto se mene tice planirao sam HT, onda upisao mcse, ostao bez dobrog dela novca i sada jedino mogu da kupim Z-5500 za moju sobu (nekih 15-ak kvadrata) pa se nadam da necu pogresiti. VIdeo sam onog Panasonica ali mi nekako bio sumnjiv, a i oni Yamahini zvucnici model 110 za 12000din, sve mi deluje bzv.... ako imas neki predlog slusam, pozz
ps: zelim ti mnogo sati uzivanja u zvuku sa tvojim sistemom 🙂

Turbo, svaka chast na odabiru zene 🙂 Nije bash lako naci neku koja gotivi tehniku 🙂

gvlada, mozesh dosta jeftinije da prodjesh ako kupujesh polovne komponente...npr, yamaha rxv357 se krece vec od 130e, 457 od 200+ ...

Hvala u zenino ime, no probacu da joj ne prenesem utiske, jos ce da se odvazi 🙂

Posto rekoh da je stan mali, 7.1 bi bilo previse a i slabo ima materijala u tom obliku, na 6.1 sam naletao ali 7.1 materijal jos nisam ni imao u rukama.....

S druge strane, opet zena, imala je uslov da ona ima ozvucenje u kuhinji i kupatilu...

I tako zone 2 ode u te dve prostorije.

I bas zbog te zone 2 je pala odluka na yamahu, kad sam vrsio izbor receivera. Ne samo da ima pojacanu zone2 nego moze nezavisan izvor da pusta, znaci ne mora da se slusa ista stvar u glavnoj prostoriji kao i u zoni2.

I sad svi srecni 🙂

Sto se nekih saveta tice, to je veoma tesko...

Ja sam se vodio principom, samo polako, ne zaletati se, poslusati dosta toga, pitati ljude za savet, poslusati svakoga i onda na kraju uraditi kako to meni odgovara. Ja sam recimo kupio receiver jeseni 2005. a zvucnike u julu 2006... znaci skupljao lovu i informacije godinu dana... e sad za to treba imati i strpljenja (a i svadbu u planu:eyebrows: )

Polovne stvari su takodje dobro resenje sto se budzeta tice, ali je skakljivo zbog toga na sta ces naleteti, ako se ne razumes ili nemas nekog ko ce te pratiti i proveravati uredjaje pred kupovinu onda mozes veoma skupo da prodjes.

A u ostalom ja volim miris novog i osecaj otvaranja kutija, pa svako ima svoje mane 🙂

Turbo

Za novo i za kutije se slazem, heh, novo je novo, a polovno moze biti macka u dzaku (mada pravilo je da nema pravila). Sto se tice zone 2, jesi ti to stavio po 1 zvucniku kuhinji i kupatilu? I zar vlaga u kupatilu ne smeta kutijama? Sto se mene tice isto ne volim polovno (jedino sam dek uzeo polovan zato sto sam hteo da ga imam - uzas) a za sada jedino Z-5500 ostaje pa kada se zenim da uzmem HT sistem pravi, pozz 🙂

Ide po jedan zvucnik u kupatilo i 1 u kuhinju, tu je vise zelja da nije tisine, nema potrebe za nekom "stereo slikom" i kvalitetom i bas su i takvi zvucnici, da ako im skodi vlaga, zamenicemo ih ka budu crkli....

Bitno je da ima zvuk i da ne mora da bude isti izvor kao u glavnoj prostoriji (mada moze da bude)...

Imao sam slucaj, da su bili gosti, i devojka izlazi iz kupatila sva odusevljena, i mi gledamo sta je uzrok tome.... I kaze bila je tako lepa pesma, suzdrzavala sam se da je cujem do kraja, i onda da izadjem u kupatilo, kad ono u kupatilo isto svira, mogla sam izaci i ranije 🙂

e sad opste je poznato da zene dosta vremena provode u kupatilu pa je shodno tome da to ne vole da rade u tisini, ili ne daj boze da one same zapevaju 😉 , a sa druge strane ne vole sve da provode vreme u kuhinjama, tako da ih moras necim i tamo privuci 🙂

Opet da ne bude zabune, kuhinja je dimenzije 1,8x1,8m, tako da mozda ni ne bih nasao mesto za drugi zvucnjak, a da uzimam posebno pojacalo za druge prostorije, ili da stavljam neki tranzistor, to posle ovog resenja mi ne bi ni palo na pamet....

Turbo

Turbo, znači carski. 🙂
Ja sam krenuo sličnim putem, mada moja žena nije baš fan k'o tvoja 😉.

Dobio sam od koleza iz firme KEF iQ3, biram polagano ostatak zvučnika (mada ću verovatno da idem na iQ2c, iQ5 i PSW1000.2) a sve to će sačekati pojavu Yamahe RX-V661 (hoćem HDMI, a 1700 je preko 1000E). Pioneer 1016 bio isto radio posao, ali džaba - nisam video da to iko prodaje ovde.

Nazad
Vrh Dno