Šta je novo?

Pametni zvučnik

Struna

Poznat
Učlanjen(a)
24.05.2022
Poena
30
Drugari, uzeo bih Mi pametni zvučnik, a pametni zvučnici su mi nepoznanica pa ako možete da mi rešite nejasnoće...

Elem, ne kontam baš najbolje koliko i kako nezavisno zvučnik radi u odnosu na telefon... Dakle, ja bih ga koristio ponajviše za muziku...

Pa me zanima, kada ga uspostavim preko Google Home aplikacije, da li mogu recimo zvučniku da navedem konkretnu plejlistu sa YouTube da je pusti da ne moram ništa preko telefona uopšte?
Nešto sam pročitao da to može ali samo sa premijum nalozima i da je moguće preko bluetootha?

Pa me to zanima, da li ima nekih većih ograničenja u tome ili kako?

ne moze zvucnik da pusta YT jer nema ekran, i to ce ti on sam reci :)

On moze da pusta muziku sa YT music, ali ti naravno treba premium za to, uredjaj ima i BT ali onda moras koristiti telefon.

U svakom slucaju deluje mi da imas pogresnu predstavu kako se koristi i cemu sluzi ta sprava.

Ili uzmeš neki BT zvučnik sa USB podrškom pa puštaš muziku sa fleške, sa unaprijed pripremljenih playlista, nezavisno od telefona.

Zato i kazem da mora da definise sta hoce.

Pametni zvucnik ne treba flesku, ne treba memoriju i ne treba telefon, to je potpuno nezavisan uredjaj.

Ima puni pristup internetu ali nema ekran,
sve ide putem glasa tako da mu ne mozes traziti nesto sto ima sliku, i ne mozes koristiti placene servise ako nemas premium.

S druge strane ima gomila stvari koje rade free.

To sam i mislio, da pušta muziku sa YouTube Music...

Dakle, konkretno što se tiče muzike, koja mu je konkretna fleksibilnost što se tiče puštanja muzike (bez premium naloga) odnosno koliko ja mogu da mu "naredim"?

Mislim, kad koristim telefon, preko Hey, Google mogu da tražim konkretnu pesmu, a ako sam razumeo to sa pametnim zvučnikom mogu samo ako imam premium nalog?

na telefonu moze da prikaze sadrzaj, na zvucniku moze isto to samo ako ne zahteva prikaz slike.
On moze da cita tekst, da prica i da odgovor na sva pitanja, peva, svira, emituje i upravlja drugim uredjajima.

Ako mu kazes pusti mi neku muziku, on ce to pustiti putem spotify, deezera ili koji vec servis inace koristis, ili transerovati na drugi uredjaj koji si trazio.

YT music je premium servis i uz kupovinu google nest zvucnika se ranije dobijao pristup, ali ne znam da li to jos uvek vazi, a i definitivno nece vaziti za xiaomi zvucnik.

Evo sad upravo probam YT music kod mene, i ono sto je interesantno YTM na kompu u opste ne vidi zvucnik niti ga nudi za cast, tako da to definitivno nece raditi bez pretplate, a i ne treba ti.

Nisam probao sa telefona kakva je situacija, ako te bas zanima mogu i to da probam.
Taj servis ce im propasti, tako da YTM ne treba da bude razlog zasto kupujes ovaj zvucnik, narocito ako neces placati pretplatu.

Ma meni samo treba jedan zvučnik da na njega mogu da pustim muziku sa telefona, ništa više...

I htedoh Xiaomijev bluetooth zvučnik od 16W, ali vidim ima i taj smart, doduše slabiji nešto, ali čitam da ima sasvim korektan zvuk... Mislim i on ima opciju BT povezivanja a računam mu kao prednost što se napaja na struju pa ne moram da ga punim...

Jedino mi je enigma taj "internet" momenat smart zvučnika... Kontam ja da je on centrala za Google Home, odnosno da je najbolji u toj ulozi kontrolisanja pametnog okruženja, nego sam pomislio da mogu glasovno i muziku da mu zatražim kako mi se prohte, što i može ali uz pretplate na servise...

Opet bih ga uzeo kao BT uređaj ako ništa, nego mi nerazjašnjeni ta ograničenja što se tiče muzike...

Da, on nije u opste skup a dobar je.

Definitivno mozes da ga koristis kao obican BT zvucnik, ali sam siguran da ga neces tako koristiti jer mu je to potpuno marginalna funkcija.

ja sam samo probao da uparim i to nisam nikad koristio.

E da, BT palis takodje na komandu glasom :)

Zaboravih da pitam... A je l' moguća sa njim Chromecast funkcija povezivanja?

Opet se vracamo na to da taj zvucnik nema ekran.

Podrzava Chromecast Audio, znaci audio moze da castuje, jedino sto taj zvucnik nema digital out da ga spojis na neki ozbiljniji uredjaj.
Zvucnik sa digital izlazom je ipak dosta skuplji.

Ali mislim da to tebi nije bitno.

Ma sve mi je to zbrka hah...

Recimo, kapiram da YT ne može da castuje na zvučnik, logično..

A što se tiče YT Music, vidim i ona ima Chromecast simbol u aplikaciji... Je l' to znači da bih mogao da castujem muziku odatle?

Pošto pročitah negde da je Chromecast preko YT Music bez premium naloga moguć jedino za muziku koju si sam uploadovao?

A ovo mi je zanimljivo, ispada da je moguće upariti i Youtube i zvučnik, samo preko cast opcije u Google Home aplikaciji.

Gledaj na taj zvučnik kao na još jedan mobilni uređaj, koji samo može da pušta audio. To znači da ti za streaming muzike, traži da imaš uplaćen neki premium streaming servis (Deezer, Spotify ili YT Music), jer većina tih servisa ima ili ograničenje u background slušanju muzike ili u castovanju na mobilnim uređajima, mada moguće da neki od tih servisa ima i Free plan koji uključuje i cast muzike.

Imaš na YT Music Cast opciju, ali da bi sve radilo, treba ti uplaćen ili samo Music segment ili komplet YT Premium. Imaš temu na forumu vezanu za Premium i pogledaj tamo kako da za male pare uzmeš preko Argentine.

Gledaj na taj zvučnik kao na još jedan mobilni uređaj, koji samo može da pušta audio. To znači da ti za streaming muzike, traži da imaš uplaćen neki premium streaming servis (Deezer, Spotify ili YT Music), jer većina tih servisa ima ili ograničenje u background slušanju muzike ili u castovanju na mobilnim uređajima, mada moguće da neki od tih servisa ima i Free plan koji uključuje i cast muzike.
Ne, ne moras imati placen premium za sve ove servise, ali za YT music ako hoces bas njega da koristis moras.

Youtube music ima cast opciju ali ona od svih uredjaja nece videti samo tvoj zvucnik a videce sve drugo i pustace muziku sa reklamama.

Znaci ili zaboravi na YT music ili ga placaj, nema trece opcije za koriscenje na pametnom zvucniku.

Google je to namerno blokirao, jer je google prodavao svoje zvucnike sa YT music premium pretplatom.
tako da YTM ne treba da bude razlog zasto kupujes ovaj zvucnik, narocito ako neces placati pretplatu.

Ok, istražio sam detaljno...

Dakle, po saznanjima, konkretno bez pretplate na YT, od zvučnika glasovnim komandama (Hey Google) ne mogu da tražim konkretnu pesmu/album/izvođača, ali ako zatražim pustiće mi slično...
Mogu da zatražim muziku po žanru (tipa rep, pop, džez), po raspoloženju (tužna, srećna...) po "nameni" (muzika za vežbanje, letnja muzika) i mogu da tražim plejlistu koje je YT Music sam personalizovao... Naravno sve uz reklame.

Što se tiče Chromecast opcije, kako sam skontao, na YT Music samo pušta muziku koju sam sam uploadovao, ostalo zahteva premium valjda...

Naredna opcija je cast Android audio, preko Google Home aplikacije, koja svaki zvuk na telefonu pušta na zvučniku, bez obzira da li aplikacija podržava cast ili ne. Dakle svaki reprodukovani zvuk na telefonu ide na zvučnik... Tako može i YouTube, jedino što se spominje nesihnronizovanost između videa i zvuka.

I poslednja opcija je Bluetooth naravno.

Svakako ću uzeti zvučnik barem zbog BT jer opet je praktično jedina opcija za BT puštanje muzike gde mi je prednost što je strujno napajanje, nije preterano skup, a deluje kvalitetno...

A sve ostalo, barem što se tiče muzike, ću istražiti kada stigne pa ću videti i podeliti šta i kako može bez pretplate.

A i video sam foru sa ARG nalogom pa ću svakako i to pokušati nego ću prvo čisto iz radoznalosti da razrešim nejasnoće oko basic upotrebe.

Ok, istražio sam detaljno...

Dakle, po saznanjima, konkretno bez pretplate na YT, od zvučnika glasovnim komandama (Hey Google) ne mogu da tražim konkretnu pesmu/album/izvođača, ali ako zatražim pustiće mi slično...
Mogu da zatražim muziku po žanru (tipa rep, pop, džez), po raspoloženju (tužna, srećna...) po "nameni" (muzika za vežbanje, letnja muzika) i mogu da tražim plejlistu koje je YT Music sam personalizovao... Naravno sve uz reklame.
Nisi dovoljno istrazio...

nece da ti pusti YT ni obican nikako bez pretplate ma kako da mu trazis.
rekoh gore, ako trazis YT on ce da odgovori bukvalno nesto u stilu nemam carobne moci, ja nemam ekran.
YT music bez pretplate ne radi nikako, ne postoji, ni uz reklame!
Pametni zvucnik je google certified chromecast uredjaj, on ne radi kao komp, telefon ili neki drugi uredjaj

Naredna opcija je cast Android audio, preko Google Home aplikacije, koja svaki zvuk na telefonu pušta na zvučniku, bez obzira da li aplikacija podržava cast ili ne. Dakle svaki reprodukovani zvuk na telefonu ide na zvučnik... Tako može i YouTube, jedino što se spominje nesihnronizovanost između videa i zvuka.

Ovo je skroz bez veze, sluzi malo da prevaris sistem, odlusas jednu pesmu i svakkako neces tako koristiti, obican trik, bolje ti je onda da koristis BT

YT music bez pretplate slobodno zaboravi za slusanje na zvucniku, i ne znam zasto si toliko zapeo za njega

E stigao mi je juče Mi Smart zvučnik, i oduševljen sam stvarno da za 5k može da se dobije ovako zanimljiv uređaj i sasvim korektan zvučnik... Ne baš za neke audiofile ali za ove pare kvalitetu zvuka se ne može šta zameriti stvarno...

Elem, šta radi a šta ne... Stavio sam YT Music za default music service i dodao Spotify nalog (free).

Što se tiče muzike, glasovne komandama pušta svaku pesmu koju ja imam u YT music kolekciji, dakle sve one fajlove koje sam ja uploadovao pušta...
Muziku sa neta koju zatražim konkretno ne pušta, pusti random pesmu koja je slična... Ali pušta one automatski generisane plejliste samo u nekom shuffle modu... Pušta zatražene žanrove takođe, podvrste muzike...
Chromecast piše da zahteva premium.
Naravno mane su reklame.

Spotify radi slično... Mogu da zatražim muziku sa njega, opet ne konkretnu, izuzev plejlista... Ali radi Chromecast.

YT mogu takođe da castujem uz jedan trik... Preko cast opcije u Google Home, pustim na YT bilo šta na telefonu, dakle može i pesme na autoplay, može album, plejliste, isključim ekran na telefonu preko video toolbox opcije i YouTube se reprodukuje na zvučniku dok god telefon u tom trenutku ne koristim ni za šta drugo.

I BT radi sasvim regularno.

Uglavnom, to je šta mogu ovako bez bilo kakvih pretplata, što se tiče muzike.
Zvučnik je izuzetno responzivan na komande i verujem da je tek milina zatraživati muziku bez potrebe za telefonom uz neke premijum naloge, pa ću isprobati onu argentinsku foru.

Svakako mi je nekako najveći plus što ima više opcija povezivanja, na stranu ostale smart funkcije, i zvuk me je prijatno iznenadio iako sam čitao pozitivne utiske o kvalitetu zvuka.

Stvarno bih rekao da ovaj uređaj vredi možda više nego što košta, naročito onome ko koristi puni spektar njegovih funkcija.

probaj da li ti rade pozivi preko zvucnika.

Ja to nikako nisam skontao kako radi, nudi samo google duo, a ja bi da kazem zvucniku da putem telefona obavi poziv, a to izgleda tako ne moze.

Spotify radi odlicno, deezer je regionalno ogranicen ali mislim da to moze da se resi.

Tune in radi odlicno u free rezimu...itd, ako nadjes jos nesto pisi

Ne može... Piše i na support stranici da može samo preko Duo a regularni razgovori su trenutno mogući u SAD i Kanadi...

Od juče mi Mi Smart Speaker odbija puštanje muzike na Spotify preko glasovnih komandi... Dobijem samo "Something went wrong, please try again..."

Nikakvih promena nije bilo u mreži, Spotify aplikaciji ili Google Home... Sve radi sem komande za muziku, dakle zvučnik ima konekciju sa netom jer sve druge tražene komande izvršava...

Vratio sam zvučnik na fabrička, restartovao ruter, reinstalirao Spotify i Google Home, sve nanovo konfigurisao ali džaba...

Ono šta me zanima, u onoj listi podrazumevanog muzičkog provajdera Spotify uopšte nije izlistan, na Google nalogu jeste povezan ali ga nema u listi za odabir... A ne znam je l' pre bio izlistan, dok je sve normalno radilo.

Kada konfigurišem zvučnik nanovo na Google Home, pokaže mi listu za odabir default muzičkog servisa i stoji Spotify a ispod "povezano" tj. linked... No, Google Asistent svaki put posle komande za muziku kaže Sure, playing to i to on Spotify, a odmah zatim Sorry, something went wrong...

spotify verovatno ne može da se postavi kao default muzički servis...iako deluje da može...regionalna i neka druga google ograničenja...

Zanima me da li neko ima ovaj novi Mi Smart Speaker IR Control?

Ovaj originalni imam i jako sam zadovoljan s njim, ponajviše zvukom pošto ga najviše koristim za muziku...

E sad pošto mi treba još jedan, voleo bih da znam ako neka ima kakav je zvuk, da li je u rangu prvog modela?

Nekako su čak i izostavili u specifikacijama info o zvučniku... Na prošlom je pisalo 12W DTS tuned, a ovde nema čak ni info o jačini.

Evo to i mene zanima. Pošto bih na stolu da imam stereo od dva pametna zvučnika, da li da uzmem dva ta nova Xiaomi, ili Google Nest mini.
Vidim da će sutra čak Xiaomi biti na popustu, a stari model se ne prodaje više.

Nazad
Vrh Dno