Šta je novo?

Palm

Hogar

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
604
Da li neko prodaje palm modele (povoljno). Konkretno mi treba Zire21.

Jos uvek ga nema u ponudi kod Palm-a. Cim ga budu imali, bice ga i kod nas u radnji.

jel moze neki popust... bash su vam cene

Tesko, firma ko firma, na zalost nisu ovo oglasi. Ako uspes da nabavis izjavu, mozes da ne platis onih 20% poreza koji su uracunati u cenu...

P.S.Mikice, pokupio sam danas i Labtec web kameru na test, cisto da znas...

AKo je još neko zainteresovan za ovu tematiku neka pogleda u Malim oglasima, ja prodajem svoj Palm Zire. "Cijena? Prava sitnica" :)

Mikica je napisao(la):
Jos uvek ga nema u ponudi kod Palm-a. Cim ga budu imali, bice ga i kod nas u radnji.

Hm, kako ga nema u ponudi kada moze da se naruci na Amazon-u za
99$ i kako to da je kod vas obican Zire duplo skuplji nego napolju
(Amazon 75$)?

Kako to? "Tako to" sto ti uzmu carinu, porez i ne da nemas neke ultra popuste sto tamo daju nego posle tolikog maltertiranja (carina, porez i ostalo) i rizika da ga ne prodaju mesecima (ipak je kod nas preslaba potraznja) pordavci moraju nesto i da zarade. Mnogo puta prezvakana tema....

Hogar je napisao(la):
...
Hm, kako ga nema u ponudi kada moze da se naruci na Amazon-u za
99$ i kako to da je kod vas obican Zire duplo skuplji nego napolju
(Amazon 75$)?

Dozvoli da ti objasnim, i ja sam isto mislio kada sam kupovao svoj Zire prošle godine. To ti je cena za američko tržište, i nema šanse da ti se taj Zire21 koji vidiš pošalje ovde, a i kad bi ti se slao taman bi shipping and handling ispao koliko i razlika u ceni. Isto važi i kada bi naručivao sa nemačkog Amazona, koji šalje kod nas, ali na njega još nije stigao Zire21, koji će verovatno koštati koliko i stari svojevremeno, dakle oko 125 evra. Dok platiš shipping iz Nemačke i carinu, eto ti tih 150 evra koje vidiš u cenovniku. Naravoučenije: ipak se isplati kupovati u Computer Land-u jer je Amerika još uvek jako daleko od nas.

ComputerLand ima malo bezobrazne cene, pogledajte cenu za Crative zvucnike Soundmax 510D (ili tako nekako)... zadnji put kad sam gledao napolju su bili reda $280 a kod njih valjda 370eu dilerski ... mrzelo me je sada da proveravam cene

Ljudi, x puta smo pricali o cenama u Americi - sednite u avion i probajte da ih kupite tamo, pa uracunajte put, carinu i porez na sve to, pa cete videti da li ce ostati na toj pocetnoj ceni. Iste troskove imaju i domace firme + zarada zato sto se niste vi cimali oko nabavke, nego oni.
Zato su cene za neke stvari prilicno vise i u ostatku Evrope (u odnosu na Ameriku).

Nazad
Vrh Dno