Šta je novo?

[Palm pre] Uskoro

Drug ide u Ameriku, i hocu da mi tamo preko ebay-a kupi telefon...ako se opredelim za Pal Pre, kako da znam da li ga je moguce otkljucati, ako je zakljucan?
Sta je bitno da proverim kada gledam oglas za njega, kako bi mi ovde funkcionisao?

Kasno Marko na Kosovo stize...

:D jesi narucio na kraju? Ono sto treba da proveris je koje band-ove podrzava (nasa radi na 900 ako se ne varam) a sprint u Americi ja CDMA (ako sam dobro zapamtio skracenicu) i da li ima sim karticu (desava se da se u Americi prodaju telefoni bez sim kartice pa da ih je nemoguce koristiti na drugim mrezama)...

Voleo bih da ga imam, ali stize mi iphone za 3 dana...mada svi testovi koje sam gledao su mi simpaticni, tako da je on i dalje second choice :D
Jedina mana je kazu to sto kada se otvori ivice malo seku, kad se drzi jednom rukom :whip:

Poslednja izmena:
Steta :(, bas sam se nadao da ce mi neko iz prve ruke preneti svoja misljenja... Deluje prilicno zanimljivo, a to za seckanje sam i ja procitao (lako cemo prepoznati vlasnika pre-a po krvavim rukama :D ).

svi prikazi uredjaja i nisu toliko optimisticni sto se tice samog os koji je i najveci novitet. sve ostaloje vec vidjeno...

znacajno jeftiniji? pa cena je maltene ista i za jedan i za drugi uredjaj...

Da se ne vijamo po netu i od cifre do cifre...idi na Ebay i kucaj Palm Pre new i isto tako za 3g iphone...nemoj gledati aukcije, vec Buy it now opciju chekiraj...i zar mislis da ima nesto skuplje od Apple? I da postoji bilo koji proizvod koji proizvodi Apple da neko drugi ima skuplji, iste cene, ili malo jeftiniji (svi su osetno jeftiniji koliko ja znam)?

Poslednja izmena:
:) necu da ulazim u rasprave tipa volim/mrzim iphone. Hajde takodje da ne pricamo o ebay prodaji od vlasnika, vec o prodaji od dilera.

Cena iphone telefona (u proseku bez ugovora) je oko 600 dolara.
Cena palm pre telefona bez ugovora je 550 dolara.

Danas su telefoni hardverski veoma slicni. Jedino sto se razlikuje i sto je sada jako vazno je softver. A kakav je WebOS... to ce se pokazati vremenom.

a posto je obicno "prvi macici se u vodu bacaju..." to je isto bilo i sa iphone os, tek sada se vidi koliko je to bio nezavrsen os kada je pusten (necu da se otvori diskusija o tome sta mu sada jos uvek nedostaje!)\
mene na primer zanima autonomija baterije

Negde na netu sam procitao da je isti dizajner koji je osmislio iphone izgled i oblik zasluzan i za ovo chudo,ako se malo zadubite kontam da se slicnost moze videti :)

Negde na netu sam procitao da je isti dizajner koji je osmislio iphone izgled i oblik zasluzan i za ovo chudo,ako se malo zadubite kontam da se slicnost moze videti :)

nije dizajner isti vec jedan od glavnih ljudi u Palm-u je ex-Apple... imas vesti po netu...

google: "palm pre ex-apple employees"

Poslednja izmena od urednika:
Legenda,neka ko im kriv kad mu nisu platili koliko i palm ;)

Najveci deo operativnog sistem za palm pre je radjen upravo u Beogradu. Moj drugar licno radio delove interfejsa prema touch-screenu i neke dodatne widgete. Mozda je malo subjektivan u svojoj oceni, ali covek kaze da je Pre odlicna stvarcica.

pozd.

Najveci deo operativnog sistem za palm pre je radjen upravo u Beogradu. Moj drugar licno radio delove interfejsa prema touch-screenu i neke dodatne widgete. Mozda je malo subjektivan u svojoj oceni, ali covek kaze da je Pre odlicna stvarcica.

pozd.

stvarno? jel se moze znati koja firma je radila to? ili je ljude direktno angazovao Palm ?

Firma je radila, i to je firma koja cesto saradjuje sa palmom. Ne secam se kako se zove ali sam siguran da je locirana negde kod Sava Centra (ili mozda cak u Sava Centru).

pozd.

pozd.

Ovo je tacno :) u pitanju je nasa firma koja ima ugovor sa Palmom i saradjuju sa njima jako dugo. Takodje rade razvoj za WM, BB i An.

Uskoro ce biti jos aplikacija, stay tuned ;)

Poslednja izmena:
vrlo pohvalno... eto malo nade za it svet u srbiji. samo ostaje pitanje da lije os dovoljno dugo i valajano testiran i da li je na trzisu ponudjen finalni proizvod ili neka verzija koja ce se u buducnosti nadogradjivati?

Pa Palm je dostavio uredjaje jos pre godinu i nesto dana :)

Operativni sistem nije los, sve je vrlo smooth, poseduje multitasking, efekti su nalik onima na iPhone-u... Sam Palm Pre je po mom misljenju ocajno odradjen, slaba mu je plastika, ivice su ostre (nemojte pogresno da shvatite, kvalitet je prosecan).

Ako budem mogao, odradicu vam prvi user review za Benchmark u Srbiji :D

Stara tema ....... al` igrah se danas jedno pola sata sa Palm Pre ......... i kupujem ga .......... super igracka

Srecno :) ja sam se igrao jedno vreme sa njim i ono, kvalitet izrade mu je truba, tastaturica preterano mala za moje ruke. Svetla tacka je lep UI i solidan softver.

U pravu si ......... softver zaista lepo radi ..... lep UI .......... izrada jeste malko bzv ......... ali svim telefonima mozemo nesto zameriti ..........

Htedoh nesto od "touch" telefona ...... ali svi su nekako veliki ....... ovaj malisa savrseno lezi u ruci .....

Slazem se, sjajan mali sapun :) Imamo 4 koamda u firmi i telefon je bas zenstven :)

Nazad
Vrh Dno