Šta je novo?

PALM + NOKIA 6310i + GRPS = PROBLEM

zubor

Čuven
Učlanjen(a)
13.09.2002
Poena
609
Pozdrav svima ... uz molbu za pomoc ...
Kao sto kaze naslov imam NOKIA-u 6310i + Tungsten T3 i svi moju napori da preko GPRS surfujem na Tungstenu su propali :(. GPRS na Nokii je ukljucen i sam za sebe sljaka ko bog ... Kada podesim Palm i dam mu commandu connect regularno se preko bluetooth-a prikaci na telefon, ali na kraju kao odgovor (na telefonu) dobijem poruku: Subrcripe to GPRS first?.
Evo i podataka koje sam ukucavao u Palm:
user name: mobtel
password: gprs
connection Nokia 6310i
phone: *99***1#
Connection type: PPP
Idle timeout: never
Query DNS: YES
IP Address: Automatic oili 217.65.192.33
Ima li neko lek za moju muku? :trust: :wall:

Imam mozda ja :)
Probaj razlicite kombinacije broja koji pozivas. Npr. *99***2#,*99***3#,*99# i sl.
Potrazi na ovde na forumu starije teme ili pogledaj na mobtelovom sajtu koji broj se koristi za Nokia telefone,ja mislim da je *99#,neka me neko isparavi ako gresim.
Aj pa javi sta si uradio

npetar je napisao(la):
Imam mozda ja :)
Probaj razlicite kombinacije broja koji pozivas. Npr. *99***2#,*99***3#,*99# i sl.
Potrazi na ovde na forumu starije teme ili pogledaj na mobtelovom sajtu koji broj se koristi za Nokia telefone,ja mislim da je *99#,neka me neko isparavi ako gresim.
Aj pa javi sta si uradio

:( za prve dve kombinacije *99***2# i *99***3# odgovor je (na PALM-u) phone number too long or contains invalid characters:
za broj *99# javlja isto kao i za *99***1# (na telefonu): creating GPRS connection a odmah zatim: subscribe to GRPS first!

Ajde pogledacu po starim temama ...

a jesi li probao sa upisivanjem AT komande?
Probaj i *991#
Kazem opet,sve oko podesavanja imas na www.mobtel.co.yu

npetar je napisao(la):
a jesi li probao sa upisivanjem AT komande?
Probaj i *991#
Kazem opet,sve oko podesavanja imas na www.mobtel.co.yu

Probao sam i sa raznim AT commandama ... kao i sva moguca uputstva sa mobtel.co.yu ali valjda ... nisam te srece da mi sve proradi :(

broj *991# takodje ne radi tj daje info kao i za *99***2#

A da probaš u Extra dial-string modem commands: (ili kako se to već zove na Tungstenu T3, odnosno PalmOSu) da ukucaš:
Kod:
+CGDCONT=1,"ip","internet"
znam da je to mene drkalo na PPC i 063 GRPS...

Koliko se sećam i meni je izbacivao poruku "subscribe to gprs first" dok ovo gore nisam ukucao...

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
A da probaš u Extra dial-string modem commands: (ili kako se to već zove na Tungstenu T3, odnosno PalmOSu) da ukucaš:
Kod:
+CGDCONT=1,"ip","internet"
znam da je to mene drkalo na PPC i 063 GRPS...

Koliko se sećam i meni je izbacivao poruku "subscribe to gprs first" dok ovo gore nisam ukucao...

Na zalost probao sam i sa ovim ... kako samostalno tako i kao dodatak na komande koje stoje po defaultu ...

Jedino sto jos nisam probao je pravljenje Log-In Scripta ...

ide AT ispred ovog stringa ...
evo ti string
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"
imas podesavanja na mobtelovom sajtu proveri jos jednom da li si sve dobro odradio ...

Ne znam samo sta znaci ovo 1 u stringu,mozda je to CID pa se odnosi na 1 iz *99***1#. Znaci,probaj i kombinacije sa 2 i 3 i u stringu i u broju koji pozivas.

p.s.
A jesi sigurno podesio bluetooth kako treba? Jel radi transfer fajlova kako treba?

Dali si na telefonu podesio GPRS modem setings. Zaboravio sam tacno kako se ova opcija zove, ali znam sigurno da u Settings imas podmeni GPRS Modem, u kojem treba da se izabere pristupna tacka.

Pogledaj namobtelovom sajtu postoje pdf-ovi sa podesavanjima, pa ih pregledaj. Nije bitno sto ih mozda nema za Tungsten, skini za bilo koji uredjaj, svi koriste iste vrednosti.

da zaboravio sam da kazem da broj je *99#

zendraqla je napisao(la):
ide AT ispred ovog stringa ...
evo ti string
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"
imas podesavanja na mobtelovom sajtu proveri jos jednom da li si sve dobro odradio ...
Meni sa AT+ konkretno nije radilo... :bottle:

Napravi novu konekciju, Connect to: Local Network, Via: Infrared (ili Bluetooth)
U Network, Details, Script delu ispišeš ovo:
Send:ATD*99#
Send CR:
End:

Na 7210 je radilo, valjda će i kod tebe, Nokia malo tripuje s Palmom...

Poslednja izmena:
ivanhoe je napisao(la):
Napravi novu konekciju, Connect to: Local Network, Via: Infrared (ili Bluetooth)
U Network, Details, Script delu ispišeš ovo:
Send:ATD*99#
Send CR:
End:

Na 7210 je radilo, valjda će i kod tebe, Nokia malo tripuje s Palmom...

LEEEGEEENDOOOOOO

Connect to: Local Network - Ovo je resilo stvar!!! Jedino sto sam morao da stavim broj *99***1#.

Sta da ti kazem osim HVAAAALAAAA (kao i ostalima koji su doprineli da ova tema ne ode u zaborav ;) )

Poslednja izmena:
cool ... e ovo je vec nesto ... srecno ti bilo ;)

Vrh Dno