Šta je novo?

Palit kupio Galaxy

• Začetnik teme Začetnik teme omnik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pochinje eurolink da valja Galaxy 😉

Izvori su nam rekli da je Palit kupio Galaxy i da kompanija želi kupiti još neke manje igrače na tržištu. Palit je Nvidijin partner broj jedan, u potpunosti vlada kineskim tržištem i kupuje mnogo čipova od Nvidije.

Palit ima još nekoliko svojih brendova i nakon kupovine Galaxy-ja, zainteresovan je za Inno3D.

Tržište se treba učvrstiti i Nvidia će sigurno željeti još neke veće partnere da bi si olakšala rad.

Shta sad ce kupiti i Inno3D ?? 😀

A sad:
Palit = XpertVision = Gainward = Galaxy + mozda josh i Inno3D ??
LOL :d

Poslednja izmena:
Pa ne čudi me info uvek su i ličili ko jaje jajetu😀

Kako ce se ovo odraziti na ponudu, cenu i performanse?

Bogami, Palitu očigledno nisu dovoljni sopstveni proizvodni kapaciteti jer se ubrzano širi. Recept solidne performanse za nižu cenu se pokazao vrlo uspešnim. Ako budu postali jedan od najproduktivnijih proizvođača zadavaće svima ostalima domaći zadatak sa cenama.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zbog čega zadržavaju gomilu brendova. Palit bi sad mogao da nudi kartice pod samo dva brenda - svojim i Gainwardovim (ne isplati se da ubiju tako jako ime). Ojačaju ponudu na ta dva imena (Palit bi nudio malko jeftinije svoje kartice, a Gainward standarno skuplje), a XpertVision i Galaxy im ni ne trebaju. Doduše Galaxy je postao dosta popularan u poslednjih 18 meseci, ali svejedno.

Jos malo info-a:

“Palit is a leading OEM graphics card maker, but, according to industry reports, the company has found itself carrying excess Nvidia graphics chip inventory after miss-estimating market trends and over-ordering. However, to preserve the health of its own pricing, Nvidia has a strict rule prohibiting Palit from selling the chips to other companies. The move to acquire Galaxy, which does not have its own production facilities, will allow Palit to pass the chips to the new subsidiary, mitigating its losses, the sources explained.”

http://en.expreview.com/2008/02/21/palit-eyeing-galaxy-because-of/

Oh, that is why! 🙂 Nice nfo.

Nazad
Vrh Dno