Šta je novo?

(PALIT GTX 460) Par pitanja... :)

• Začetnik teme Začetnik teme acagas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acagas

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2011
Poena
169
Imam Graficku Palit GTX 460 SONIC 2Gb i imam par pitanja vezano za nju....
1. Imam Chieftec 550W napajanje (2x6pin PCIE) ali neznam da li moze da radi lepo uz ostale komponente...
AMD ATHLON II X4 @ 3.12 GHz,
Gigabyte GA-M720-US3,
4x1Gb Geil DDR2 (1066 MHz)
2 HDD 320 GB
i josh neke sitnice (3 kulera i CD rom)
Da li je to napajanje dovoljno jako da izgura sve ovo?
2. Los je hladnjak na grafickoj, da li postoji neki hladnjak koji bi mogao zameniti sadasnjim (stock) hladnjakom...? Razlog: nesvidja mi se temperatura u full-load (74-80'C) 😡 ?
3. Koliko bi smeo da podignem klokove za svaki dan? Fabricki su 700/1400/3600...?
Nov sam u oc-u pa bolje pitati nego skitati... 🙂
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Imao sam tu kartu samo 1Gb verziju, jako los hladnjak, samo aluminijumska plocica sa par malih rebara...do hladi u IDLE, ali u load-u se oseti nedostatak nekih pajpova koji bi toplotu sa cipa brze odveli na hladnjak...Pretpostavljam da je i 2GB verzija ista sto se hladjenja tice...

Moj savet ti je da ides sa klokovanjem bez dizanja napona, recimo stavis 800MHz na 1V za vent napravis profil da bude tih i da karta ne pralazi nekih 80C i to je to.

Pa ako ti radi trenutno ne vidim razloga da prestane da radi 🙂
Niko ti nemoze reci koji ti je max oc cepaj od 850/4000 na gore trebalo bi core opusteno da ti ide na 900mhz a mem negde do 1050mhz+dizi ih postepeno dok ne zakuca testiraj sa 3dmarkom stabilnost kad nadjes neki sweet spot ostavi.Imas dosta tema ovde o OC gtx 460 karte koristi pretragu.

Sanse da GPU ode na 900MHz su u promilima, to nije Platinum verzija.

Da li bi trebao da promenim napajanje? Cuo sam svasta, tipa malo je, mozda je knap...
Videcu za OC, koji hladnjak mi preporucujete? i gde ima da se kupi...?
Hvala na odgovorima... 😀

Bez dizanje je slobodno stavi na 850 ili 840. Memorija može da ide ali nema potrebe neka je na 4200 ili 4000. Pusti benchmark neki ali ti je najmerodavnije igranje neke igre recimo pola sata do sat vremena. Moja je podizanjem napona išla na 940. Tako sam je stavio odma i nisam išo više. Radila je tako nekoliko sati ali sam nosio slušalice jer je buka nepodnošljiva. Vrti vent na 100 posto. temperatura je bila 84 stepena,

Bez dizanje je slobodno stavi na 850 ili 840. Memorija može da ide ali nema potrebe neka je na 4200 ili 4000. Pusti benchmark neki ali ti je najmerodavnije igranje neke igre recimo pola sata do sat vremena. Moja je podizanjem napona išla na 940. Tako sam je stavio odma i nisam išo više. Radila je tako nekoliko sati ali sam nosio slušalice jer je buka nepodnošljiva. Vrti vent na 100 posto. temperatura je bila 84 stepena,

Kako 940 prijatelju? meni HAWK(koju i sad imam) i asus DirectCu nisu htele toliko a imao sam i dve Gainward GS i jednu tu sto imas ti...
taj palit je najlosija od svih, hladjenje je katastrofa, jedva je dobro da ohladi kartu na def klokovima bez dizanja napona.
Nije da ti ne verujem ali ako imas neki SS bas bi voleo da vidim.

ja sa corsom 520 guram masinu iz potpisa
valjda taj chif moze to tvoje da iznese 😉

uh kad pitas za napajenje od 550w dali moze,,,,,,,aman ljudi pa to je cirkus kako nas pale loze...samo da bi bacili pare u vetar.....TVRDIM odgovorno i slikama i recima da ce iole neko kvalitetnije napajanje od 550w terati Q cpu 2g.mem. na 1066 i 4 harda optiku ...9800gtx-220 znaci opusteno ...ipak je brend napajanje u pitanju...gurace ti naravno...ne bacaj pare u vetar! ,.Bar za napajanje..

Da li bi trebao da promenim napajanje? Cuo sam svasta, tipa malo je, mozda je knap...
Videcu za OC, koji hladnjak mi preporucujete? i gde ima da se kupi...?
Hvala na odgovorima... 😀

Terace to napajanje sasvim opusteno tvoju konfu.Pre OC grafulje nabavi recimo Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro ( 30e u W..-W..)

1. Napajanje ti je sasvim dovoljno za tu grafiku.
2. Fabričko hlađenje možeš zameniti sa gomilom drugih rešenja. Od Arctic Cooling-a, Cooler Master-a, preko Zalman-a ili Zerotherm-a. Prednost (jedina) ove grafike je što ima simetričan razmak između rupa za šrafljenje hladnjaka tako da će svaki cooler koji pasuje na G92/G94/RV670/RV770/Evergreen fino pasovati.
3. Overklok se razlikuje od kartice do kartice. Moj primerak Palit GTX460 Sonic 1GB je išao na 830MHz bez i do 870MHz sa podizanjem napona.

Hwala, najverovatnije da cu pazariti Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro...... Ali swe u swemu hwala vam! 🙂

Nazad
Vrh Dno