Šta je novo?

Palit graficka

Manndrak

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2007
Poena
304
Resio sam da menjam graf, i video sam na forumu neke extra testove za Palit kartice, medjutim malo sam skeptican jer prvi put cujem za tog proizvodjaca. Ima li neko duzeg iskustva sa ovim karticama? Kakvog su kvaliteta? Koliko sam ja upucen to je ruski proizvod, zar ne?

Mnogo ljudi je skepticno prema brendovima kao sto su Palit, Inno3D, pa cak i Galaxy, ali to je totalno neopravdano, uostalom imas garanciju za ne daj boze.

Ma bre ljudi nase trziste je uzas. Kao sto je ljudima samo NOKIA pravi i jedini dobar telefon (jer se najvise servira masi), tako i u racunrskim komponentama je ASUS i MSI vrh, vrhova.
Npr. prvi brand bi mozda nesto i uzeo, ali drugi nikako.

Ista prica i sa Palit, Inno itd. Dobijas istu garanciju kao i za ASUS, MSI, GIGABYTE, a u najvecem nroju slucajeva bolje performanse, tacnije bolji odnos cena/performanse.
Sve ove firme koje su kao "na dobrom glasu" kod nas su jednostavno prve usle na nase trziste. Palit je bar po mom pracenju Hardware-a kod nas, relativno skoro usao na trziste, isto vazi i za Galaxy.
Ajde npr. gde da nadjes Sparkle grafike, mozda negde ali najverovatnije nigde, za Galaxy isto, dok Palit-a trenutno koliko mi se chini ima samo u Eurolinku.

Pa mi recite ima li isplativije kupovine od Palit 8600GT Sonic+ (3Dmark03=21700, 3Dmark05=13400, 3Dmark06=6600) za 110eura.

test i rezultati OVDE

BTW. nije mi uopste jasno sto je i otvarana ova tema kad ima dve teme ispod, sa gotovo svim sto je potrebno.

Poslednja izmena:
Ma bre ljudi nase trziste je uzas. Kao sto je ljudima samo NOKIA pravi i jedini dobar telefon (jer se najvise servira masi), tako i u racunrskim komponentama je ASUS i MSI vrh, vrhova.
Npr. prvi brand bi mozda nesto i uzeo, ali drugi nikako.

Ista prica i sa Palit, Inno itd. Dobijas istu garanciju kao i za ASUS, MSI, GIGABYTE, a u najvecem nroju slucajeva bolje performanse, tacnije bolji odnos cena/performanse.
Sve ove firme koje su kao "na dobrom glasu" kod nas su jednostavno prve usle na nase trziste. Palit je bar po mom pracenju Hardware-a kod nas, relativno skoro usao na trziste, isto vazi i za Galaxy.
Ajde npr. gde da nadjes Sparkle grafike, mozda negde ali najverovatnije nigde, za Galaxy isto, dok Palit-a trenutno koliko mi se chini ima samo u Eurolinku.

Pa mi recite ima li isplativije kupovine od Palit 8600GT Sonic+ (3Dmark03=21700, 3Dmark05=13400, 3Dmark06=6600) za 110eura.

Svaka čast za rezultate u 3dmarku.

Palit je vlasnik Gainward brenda, karte su im cesto identicne (npr. Palit 7900GS i Gainward su udenticne karte), tako da je kvalitet zagarantovan.

Sorry za off, ali kakav je brend XpertVision? Cuo sam da iza njih isto stoji neka jaca firma ali na netu ne mogu da pronadjem :(

Cek malo, zar nisu Palit i XpertVision jedna te ista firma?

Jesu, ista su firma, a ovo odozgo sto je rekao covek da su ista firma sa Gainwardom i to je tacno, jer kada se pogledaju kartice oba proizvodjaca (Palit-Gainward), identican pcb na karticama, identicno ili vrlo slicno hladjenje na karticama, tako da je to zanimljivi trio! :)

Poslednja izmena:
Da, Palit je vlasnik i Gainwarda i XpertVisiona, konkretno to su samo brendovi, Palit je taj koji proizvodi.;)
Slicno kao npr. Tul koji je vlasnik Power Color brenda, a Tul kartice pod tim imenom su vrlo retke.
Zanimljivo je videti npr. 7900GS od Gainwarda i Palita, karte 100% iste samo Palit nema onu mrezu preko kulera.

Poslednja izmena:
Sto se tice Palite, sve preporuke i pohvale za firmu! Ja sam, ne mogu tacno da se setim, da li 2002. ili 2003. god. uzeo GeForce 4 MX 440 od istoimenog proizvodjaca i radila je besprekorno! (sada sam je zamenio novom, ali i dalje radi fenomenalno)! Sto se tice tog GeForca, secam se da je u Gameru bio test Asus-ovg primerka kojeg su kao klokovali na 310 za procesor i 470 za memoriju i to je kao bio fenomenalan podvig...! hehe, jake mi stvari moja je meni radila na 320 za procesor i cak 500 za memoriju perfektno stabilno!!! (uz retko koji artifekat, ali nista strasno):D terao sam je tako non stop!!!:-devil-:

To je bila graficka! Svaka cas za Palit! Sve preporuke!

Vrh Dno