Šta je novo?

Palit 9600GT problem

• Začetnik teme Začetnik teme Gaya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gaya

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
319
Tek shto sam pazario novi komp kad poceshe problemi.Komp mi se u nekim igrama zakuca posle x minuta,monitor se ugasi,iz zvucnika se idaljke cuje zvuk iz igre koju sam igrao,ponekad se sam restartuje a ponekad nece ni manuelni restart vec mora da se ugasi skroz i da se ponovo upali.Posle gashenja monitora samog od sebe komp krene sa restartom,fan na grafickoj se zavrti na 100% kao i kad se komp ukljuci(oni koji imaju Palitove kartice znaju ocemu pricam).Zanimljivo da se ne deshava u svim igrama,Crysis sam zavrshio bez problema,UT3 igram po par sati bez nestabilnosti,World in Conflict radi besprekorno a igre koje zezaju su FlatOut:Ultimate Carnage(randomly),DMC4(jedno zakuc,jednom desktop),Bioshock(nakon par minuta na samom pocetku igre,ne stignem ni save da uradim).
Driveri za karticu su 175.19,ako je ona uopshte problem.Pratio sam i temperature u igrama koje ne prave probleme,najvisha za graficku je 66C,a za proc 53C.Da li je graficka ili neshto drugo?Komp je naravno u garanciji,ide zima i moram reshiti problem pred najezdu novih naslova koji samo shto nisu.
Pomozite.Hvala

Ako imas garnciju nosi u servis neka serviseri otkriju problem ne muci se.

Ma u servisu puste 3DMark par sati(koji inace radi dobro tj. ne zakucava se tokom testova)i konstatuju da je sve u redu.Sad sam igrao UT3 sat vremena bez problema.Sutra radim reinstalaciju sistema,mozhda dolazi do nekog softverskog sukobljavanja.Zaboravih da pomenem da je sve ovo pocelo nakon shto sam instalirao The Witcher koji radi dobro ali su neke igre pocele da shize nakon njegove instalacije(FO:UC;DMC4).Instaliracu josh neshto pa ako josh neka zahtevna igra ne pravi problem verovatnoje problem softverski(bar se nadam).Pre Witchera je sve bilo u redu.Dakle tri igre su pravile problem:FO:UC,DMC4,Bioshock.Instaliracu DiRT pa javljam.

Нема потребе да реинсталираш систем јер није до тога, проблем је у картици и једној групи фелеричних 9600GT (ако потражиш на нету наћеш безброј примјера гдје се иста ствар дешава). Решење је да пробаш са флешовањем биоса јер је то некима помогло, али у суштини нешто је око напонског дијела картице и већини ништа не помаже. Проблем је уважавање гаранције јер ће многе игре радити потупуно нормално (3Mark05,06, COD4, Pes2008, Grid), а у некима ће после неодређеног времена се јавити проблем (посебно у-Ati tool, Company of heroes, Exteel). Пробај да спустиш клокове на 650/1800 и да уфлешујеш нови биос, што би требало да ријеши велики дио проблема. Ако је будеш носио на гаранцију замоли сервисере да је тестирају у ATi tool-u tj. оној чупавој коцки која одмах детектује ако постоји проблем јер иначе ће они вртити тестове и ништа неће наћи јер је проблем што би се рекло мало подмукао.

Провјерени тест у ати коцки-show 3d view, close, show 3d view, close, искључење ати-ја, па опет исто! Па јави шта се дешава.

Poslednja izmena:
DiRT radi bez problema.Cupava kocka izgleda cupavo,neznam da li treba da se okrece i kako da znam da neshto nije u redu sa karticom uspomoc cupave kocke.Sve izgleda normalno.
Josh da dodam,otkrio sam da igre koje prave problem zahtevaju instaliran Microsoft Visual C++ redist. pa je mozhda do toga.Da naglasim,FO:UC je radio bez problema do instalacije Witchera a shto se tice klokova kartica radi na 650/1800,nije Sonic a nisam je ni klokovao.
Nadjoh u AtiTool-u ono sho si rekao,nema nikakvih gluposti,sve izgleda normalno.Probacu josh pa javljam.
Hvala.

Atitool cupava kocka radi O.K.Shta treba da se desi sa kockom da bih znao da grafa nije dobra?

Atitool cupava kocka radi O.K.Shta treba da se desi sa kockom da bih znao da grafa nije dobra?

Па требало би да се деси црн екран када кликнеш на "show 3d view"! Немој да је остављаш да ради већ пробај онако како сам рекао "show 3d view, close, show 3d view, close, искључење ати-ја, па опет исто!" Значи понављај процедуру пар минута. АКо ти не искочи црн екран после неколико понављања онда имаш среће јер није тај проблем са 9600ГТ већ је можда само неки конфликт или сл. и можда реинсталација система ријеши ствар.

Tako sam i radio nekih 5 minuta i nishta.Jedino ako treba satima da se tako radi ali tada bih ja verovatno pao u nesvest pre kompa.Bios koji sam nashao na netu je 62.94.11.00.00,isti kao onaj koji trenutno imam na kartici.Probacu da nadjem neki noviji ako ima.Sve mi se vishe cini da je neki debeli softverski propust u pitanju.

Tako sam i radio nekih 5 minuta i nishta.Jedino ako treba satima da se tako radi ali tada bih ja verovatno pao u nesvest pre kompa.Bios koji sam nashao na netu je 62.94.11.00.00,isti kao onaj koji trenutno imam na kartici.Probacu da nadjem neki noviji ako ima.Sve mi se vishe cini da je neki debeli softverski propust u pitanju.

Ако се не појави после пар минута оне процедуре онда је све у реду.😀 Бар знаш да 90% није до графичке.

Sutra sys. install pa javljam.Samo da nije neki drugi komad hardvera.
Hvala Nikola.

Sutra sys. install pa javljam.Samo da nije neki drugi komad hardvera.
Hvala Nikola.

😉 Надам се да није. *** идеш редом, графичка вјероватно није, тестирај сада меморију (memtest) па хард.

Slican problem sam i ja imao, moguce da je do memorije...od kako sam zamenio novu i malo koriscenu memoriju od 1 gb (jedan modul), za dva nova uparena modula od po 1gb (dual channel), racunar mi vise nije blokirao, a nije se ni restartovao (i to samo u igricama). Sa par igrica sam bas imao probleme. Sve sam moguce testove radio i sve je bilo ok, ali kada sam uzeo novi par, radi prosirenja, sve se normalizovalo.

Poslednja izmena:
MemTest proshao bez problema.Stigao do 158% pa sam prekinuo.Pada format pa svezha instalacija sistema i onda prvo instalacija Bioshocka.
Zar ne bi trebalo da zeza u svim igrama ako je hardverski problem a ne samo u pojedinim?WiC je po mom mishljenju najzahtevnija od svih koje trenutno imam instalirane i ona radi bez i naznake da neshto nije u redu.Kao shto rekoh Crysis sam zavrshio bez ikakvih problema,pre instalacije witchera i Flat Out UC je radio bez problema.Javljam kasnije shta sam uradio.
Pozdrav.

MemTest proshao bez problema.Stigao do 158% pa sam prekinuo.Pada format pa svezha instalacija sistema i onda prvo instalacija Bioshocka.
Zar ne bi trebalo da zeza u svim igrama ako je hardverski problem a ne samo u pojedinim?WiC je po mom mishljenju najzahtevnija od svih koje trenutno imam instalirane i ona radi bez i naznake da neshto nije u redu.Kao shto rekoh Crysis sam zavrshio bez ikakvih problema,pre instalacije witchera i Flat Out UC je radio bez problema.Javljam kasnije shta sam uradio.
Pozdrav.

Па занимљиво је то што не мора да значи јер рецимо онај горе споменути проблем са графичком се јављао већином у незахтјевним играма. Што би се рекло изгледа шашаво... али тако је.

Instalirao sistem iznova ali nazhalost problem je ostao.Zvao sam servis i rekli su mi da ako vecina igara radi a samo poneka zeza onda je problem u samim igrama.Mozhda su u pravu jer Bioshock koristim verziju 1.00,nemam neki patch da instaliram.Probacu josh neke igre pa cu videti.
Mozhda se i ova ploca ne slazhe najbolje sa memorijom.Totalno sam zbunjen.
Pozdrav.

al opet ne moze da se ugasi ekran, to mora biti do hardvera... ili imas neki vius.. jesi skenirao sistem dobrim antivirusom?

Nemam nikakav antivirus.Isprobao sam avast ali nije mi se svideo,mada on i ne spada u neke pouzdane antiviruse.
World in Conflict,Wariors Orochi,Gears of War,DiRT,Crysis,TmUnited Forever,UT3,Vegas2,The Witcher,sve ove igre rade bez problema samo prokleti Bioshock zeza(i par puta FO:UC).Proceshljacu net da nadjem patch za Bioshock,ako ga ima.

Pozajmi od nekog druga memoriju, ubaci je umesto tvoje i onda testiraj igre koje ti blokiraju. Jos uvek verujem da je sa memorijom problem jer sam identicne probleme imao i tek sam ih resio promenom memorije.

Imam josh jedan komp(vidi potpis).Proshao i GRiD.Probacu sutra drugu memaru pa cemo videti.

I ja imam isti problem! GRID radi bez problema,a recimo Mafia i euro Truck Simulator koje su daleko manje zahtevne prave probleme u vidu zakucavanja racunara sa metalnim zvukom ili racunar u stand by-u! Proveravao sam sve komponente osim napajanja a to cu koliko sutra proveriti

...prave probleme u vidu zakucavanja racunara sa metalnim zvukom

Sta ovo tacno znaci?

Moze lako da bude do napajanja. Imao sam i ja problema sa restartovanjem i gasenjem monitora dok mi je u kucistu bio neki kinez (ne pravi kinez, vec neko krsh kinesko napajanje 🙂)

Nazad
Vrh Dno