Šta je novo?

Palit 8600GT sonic+ session

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivica

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core Ultra 5 245K cooled with BeQuiet! Dark Rock 5
Matična ploča
Gigabyte Z890 Eagle
RAM
2x32GB Kingston Fury 6000Mhz@CL36
GPU
Gigabyte RTX 4060 Windforce 8GB OC
Storage
Kingston NV3 2TB + HDDs
Zvuk
onboard
PSU
BeQuiet! Pure Power 12 1000W
Kućište
Cooler Master 690 II Advanced.+ 5,25" 4x USB3.0 front panel
Monitor
Dell U2312HM
Miš & tastatura
Logitech K330, M705
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prvo da se zahvalim domacinu - podvarku i njegovom ekstra sistemu.
Društvo je pravio nikolas i nadgledao sessiju

FW 169.04 i RT 2.06

Vgpu=~1,65
Vmem=~2,265

3dmark06 - 8214 - hwbot 1st place
3dmark05 - 15709 (bio je i 15738 ali nismo sachuvali sa ovim dole klokovima) - hwbot 3rd place

Kartica radila na 875/1925/2300

D0minat0r0va kartica je podbacila.
Nije htela 2300 za mem ali je prolazila 900/2000/2100 sa ravno 1,7v za GPU i probijala 15k ali ništa specijalno.

SLI je takodje podbacio iz nerazjašnjenih razloga. Prelazi ~10k u 06 i ~18k u 05 što je smešno.
Nešto nije štimalo def.

Rezovi nisu postovani na hwbot još uvek a malo se i plašim da li ce da veruju! 😀

Izvinite za imena , vuče mi se ovaj PII na kome kucam.:crash:

Prilozi

• ScreenShot002.webp
    ScreenShot002.webp
    190.8 KB · Pregleda: 167
  • ScreenShot003.webp
    ScreenShot003.webp
    192.2 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
3DMARK05
trophy-bronce.gif

3DMARK06
trophy-gold.gif

cheers cheers cheers cheers

Bash smo stali na žulj onom rusu. :d
Morao je da se iscima za ~8600 markova.
Quad na 4Ghz pa i nije ni čudo što nas je oduvao za ~400 markova

Video bi on svoga Boga da mi poteramo na 4Ghz i ~1000/2000+/2300 😀 ali ko ce se sa njima utrkavati.

Trenutno srebro znači za 06 (ali prvi on air. 😉 ) i 4-to mesto za 05 ( oduva nas covek za vishe od 1000 markova)

@Wild Boy: Pa nisi daleko od istine. Zapao ga primerak bash malerozan.
Kako smo je uboli u mashinu sve je krenulo nizbrdo a kasnije ni sli nije hteo da radi kako treba. 😛

Poslednja izmena:
Drushtvo kad spremite vodu ili dry ice da probamo opet.
I ja josh malo da dotegnem gpu na 900Mhz i taman.

Karta je bruka za ulozen novac.
Da covek ima GPU pot da je potera na dry ice-u ~1,2Ghz@1,9v, izuvala bi i jedan QX9650 😉

Ux, poceli da rastu apetiti 🙂

Svaka cast majstori samo tako nastavite

Hvala momci moja je probila 15k kao sto je receno ali sam bio razocaran pa nisam slikao moju jos malo da istrazim mislim da mi je naponska podbacila posto mi je bilo 1.7 za GPU 😉
nastavi ce se ...

Momci extra rezovi, svaka cast, tako se to radi!!!! Jedno pitanje: jel samo olovka radila ili je bilo lemljenja?

Sutra nosim komp. kod drugara u NS (ne bi ja bas da lemim) a i trebam da idem do radio kluba da kupi trimere jos neke stvarcice (pa ako imate slucajno neki hint za lemljenje)...

Svaka cast na rezultatima, mislim da bolje reklame za palit od ovoga nema. Mogli bi ste i njima da posaljete rezultate mozda vas okace na zvanici sajt 🙂

Palit u seriji 9 bi onda u pakovanju imao i 2b olovku 😀 a na kutiji da bude prikazan onaj shtos sa metalnim novchicem (najbolje da je bude evro ili dolar u metalu) i sharanjem po papiru olovkom kada se pojavljuje obris novchica uz poruku.

Graphits by nvidea / nvideal [ (nv ideal, ili nv&i deal ) ili nvidea (nv idea) ]
Draw, save the money !😀

8600GT
Soniq+ Sky - Cumuloninbus Edition

A ime Palit u Penit (pen it) .
Logo firme ionako odgovara. Onaj dole trougao podseca na vrh olovke. ,)
Pazi ladno su na .biz (www.palit.biz) domenu. :d Bizarno :zgran:

Svaka cast na rezultatu!

P.S. Koja je to tema za Windows?

Hvala 🙂

Tema je neka nedaj boze ta nam ubilo barem 20 30 poena podvarak i njegove gluposti sta da vam kazem😛:d😀

A onaj trip sa monitorom tek. Shta ako su ovi rezovi sa nekom wide rezolucijom mada ne verujem ali opet. 😀

e lavovi, sledeci put bencujete u classic look-u na 15" crt-u pa da vidim onda sta ce biti razlog za male rezove i tako slabe klokove tih palita 🙂

djubre od ploce ne moze da tera SLI sa dva 8600gt bruka 😀 :d ,)
treba traziti malo veci FSB i mem jos povecati za sledeci put ako ga bude bilo
@podvarak
nadji FSB wall CPU i ploce sve jedno pa da vidmo sta moze da se uradi 😉

Poslednja izmena:
Svaka cast na rezultatu!

P.S. Koja je to tema za Windows?

To je ista ona tema koja ti se nije svidela kada ju je ZoNi postavio pre skoro godinu dana :d

@ontopic:Inace da je memorija bila na vise od 830 dobili biste jos nesto markova, dok ovako Rus vas je prosisao, barem do sledece sesije.

Poslednja izmena:
Moja kartica na 1,65v za gpu, ide do 900, ali puca u 3dmarku, ako nabavim bolje hladjenje voltovacu je na 1,7v, sigurno ce moci preko 900. Memorija mi je na 1,6,-1,7v, ne znam da li tacno pokazuje unimer za mem, a ide za potrebe testiranja i do 2200, jedino sto nemam core2duo, da imam sigurno bih mogao da presisam tog Rusa.

Poslednja izmena:
Moja kartica na 1,65v za gpu, ide do 900, ali puca u 3dmarku, ako nabavim bolje hladjenje voltovacu je na 1,7v, sigurno ce moci preko 900. Memorija mi je na 1,6,-1,7v, ne znam da li tacno pokazuje unimer za mem, a ide za potrebe testiranja i do 2200, jedino sto nemam core2duo, da imam sigurno bih mogao da presisam tog Rusa.

Pa sad da li bi ga prestigao nisam bash siguran. :trust:
Rus vozi quad@4Ghz i gpu@1Ghz mem@1GHz

Kartica treba da povuche jache. 1Ghz za core pa tek onda da neshto bude.
Dzabe joj i memorija na 2300Mhz ako nema shta da nahrani taj protok.
Mora se furati 900+MHz za core.

Pravo da ti kazem nisam ni pogledao koliko mu je kloknuta kartica, ali dobro verujem da ne bih mogao da postignem 1000 za gpu, hm i taj quad, zato taj 3dMark i nije fer takmicenje, samo da dodjem do pristojnog hladjenja za graficku probacu, na 900 puca 3dmark jer joj jos fali struje, znaci sigurno mogu da prebacim 900, a za mem ne verujem da mogu nesto previse, ali opet imam jos dosta margine za voltovanje memorije.

svaka cast na rezultatu,odlicno odradjeno

cheers

Nazad
Vrh Dno