Šta je novo?

Palit 8600GT Sonic+ REVIEW part 1

Konachno i meni stigla kartica. Prezadovoljan sam kako radi u Bioshock-u.
Javljam rezove kasnije...mada smo vec sve videli :wave:
BTW, jel menjate fan speed u VDO TOOL-u pri OC-u, ili ga ostavljate da def?

Mislim da nema potrebe da ga menjas jer je on podesen tu na 100% u 3D rezimu rada.

Jel ima neko iskustva sa verzijom ove kartice sa 512 memorije.
Da li ona moze na 2000 mhz za memoriju.

Pitam jer mi treba neka karta od 512 mb za igranje crysis-a.
Od 256 tu nema leba.

Mada jeste skupa,nema ispod 140E.Mada tesko da imas ista bolje za te pare.

Mislim da nema potrebe da ga menjas jer je on podesen tu na 100% u 3D rezimu rada.
:S: U pravu si. Nisam dobro pogledao, po defaultu mi je na 100%.

Evo mojih rezova:

E2160-def, vga-def.
3dmark05 9371
3dmark06 4947

E2160@3GHz, vga@695/2020MHz
3dmark05 12076

3dmark06 6031

Znam znam, mozhe to josh da se dizhe, al` ovo je za pochetak. :) Odoh sad da vidim ima li promena u Bioshocku. :banana:

Jel ima neko iskustva sa verzijom ove kartice sa 512 memorije.
Da li ona moze na 2000 mhz za memoriju.

Pitam jer mi treba neka karta od 512 mb za igranje crysis-a.
Od 256 tu nema leba.

Mada jeste skupa,nema ispod 140E.Mada tesko da imas ista bolje za te pare.

Naravno da ne moze, karta je na 540/1400.
Vidi za kartu u Eurolinku.

Poslednja izmena:
@vocoder
nesto mi nije jasno:wall: ja sa 700/1800 [email protected] imam 12325:trust:
a sa 700/2000 samo 5mhz vise za gpu od tebe 12774 u cemu je fora

e sad posebno za shejdere cpu e6300 @2.8
800/2000 -13325 to je kad je link 1840su tad
kad ih posebno kloknem
800/2000 shaderi 1920 - 13618
dobitak od 300poena:D

Poslednja izmena:
Od sledece nedelje u eurolinku za nekih 110€ cca veca kolicina ,)

Izgleda da sam ja jedan od retkih kome se zapao los primerak Palita za overklok, kod mene jezgro stabilno radi na 680, a memorija na oko 1900-1950, prosto mi je neverovatno, ali eto.

@vocoder
nesto mi nije jasno:wall: ja sa 700/1800 [email protected] imam 12325:trust:
a sa 700/2000 samo 5mhz vise za gpu od tebe 12774 u cemu je fora

e sad posebno za shejdere cpu e6300 @2.8
800/2000 -13325 to je kad je link 1840su tad
kad ih posebno kloknem
800/2000 shaderi 1920 - 13618
dobitak od 300poena:D
Prijatelju, meni je josh manje jasno :d
Mozhe biti da je delimichno do RAM-a, iako nisam siguran koliko on utiche na rezove u 3dmarku. Inache, pri OC-u nisam posebno podeshavao latencije i frekv. RAM-a, tako da mi je plocha sama to podesila...mislim da mi je frekv. bila na oko 500MHz, a latencije 5-6-6-18 (u medjuvremenu sam sve, sem grafe, vratio na difolt klokove, tako da se ne secam tachno).
Nisam josh probao da kloknem shejdere, kontam da mozhe biti da je delimichno do toga.
And last, but not least - ipak nemamo iste kartice. :wave:

Da li je moguce?

Da li je moguce da jedino moja kartica nece da se klokuje, na 700 zakucava u 3dmarku 06, memorija takodje na 2000 prvo trotluje, pa onda zakuca, i na manje od 2000 pravi artefakte???
Temperatura u full loadu je 60 c, da li je to u redu? Nije mi jasno ako je vec normalno da ova kartica dostize klokove GTS, zasto je moja pushka po tom pitanju, da li su joj zeznuli napojnu jedinicu u fabrici, da li je uopste sve u redu sa ovom karticom vise ni sam ne znam?

Kartica deluje ok. Mislim da bi moglo da se izgura sa njom i 1Ghz za core.
VR-Zone Palit 8600GT Sonic(ne plus) nasfirana na 1Ghz i memorijom na 1,3ns. Shteta shto nije imao plus verziju.

Kurta. Shta cekash juri ga. :d

GTS kartica definitivno ima bolju naponsku jedinicu i konektor za napajanje.
lice
ledja

Eurolink compare

Totalno drugachiji layout a i voltage kontroler za GPU izgleda.
Logishno pored 8600GT Sonic+
8600GTS je sa 55€ vecom cenom jako nepovoljan za kupovinu kada ce 8800GT biti ~200€

@Ivica,
Pa to je ono jos kada bi imala dobru naponsku jedinicu za te pare, nego problem resen :)
Evo i jednog screen onako reda radi.

Imam problem u Test Drive, nekad mi Test Drive prepozna da je kartica overklokovana i onda frejmovi lete navise, a nekad se ponasa kao da nije overklokovana(a, jeste) i klokovi su kao da je na default. Recimo u Fearu nema problema, igra shljaka naravno sa povecanjem frejmova, da li je moguce da je do Test Drivea? Nemojte samo da mi kazete da je do napajanja, ubicu se? :D Napajanje je novo i dovoljno jako.

PS/ Na screenshotu su stabilni klokovi, za slikanje moze i vise.

Prilozi

• 3dmark05.jpg
    3dmark05.jpg
    107.3 KB · Pregleda: 120
  • 3dmark06.jpg
    3dmark06.jpg
    80 KB · Pregleda: 124
Sad se setih sto se ovog Test Drive-a tice, pravio je iste probleme i na prethodnoj masini koju sam imao.

@Flight,

Si ti to pazario novo npajanje ili ne? Pitam se da li ce mi ovaj LC 550G v2 biti dovoljan a verujem da hoce. Vidim da ljudi teraju na chiefu 360w.

8600GTS ima za gpu napredniji voltage kontroler koji je u stilu 7900 kartica. Ona garant moze ide na 1Ghz ako bi se zaobishle overvoltage i overcurrent zashtite shto najveroavtnije da ova karta ima na sebi.

Shto se tiche 8600GT modela napajanje bi moglo da se dovede definivno na nju kao shto je neko dovodio i na 7600GS seriju ali mislim da je to nije potrebno raditi sem ako ste bash okoreli ekstrem. Moja teorija je da na +12v na kartici (npr kondezatoru) dodati +12V sa molexa ali ona nije isprobana u paksi kao shto je to teroja direktnog vcore-a koja izgleda da radi jer se tako zaobilazi naponska jedinica na kartici koja ce imati pak onda dovoljno snage da napaja memoriju sa nekih 2,2-2,25v. Ekstremizmu nikad kraja. 1,75V za GPU je vec kako kazu "izazivanje smrti" (death-defyingly) za kartu.

Poslednja izmena:
@Flight kako si nagurao GPU na 721??? Meni u 3d marku 06 ako mi je Gpu na 700 (ili preko) u drugom testu pocnu da pucaju teksture tj pojavljuju se one crtice po ekranu (djwibe je bio tu negde okacio sliku kako to izgleda) a kartica ze zakucava oko 760. Ja moju drzim sad stabilno na 690 i mem na 980 (pa nije valjda da ja imam najslabiju oc karticu a napajanje mi je codegen 480W dual 12+ tako da nije do njega 100%).

Svaka pomoc je dobro dosla (dok ne nabavim unimer i bacim se na malo skrabanja)...

Poslednja izmena:
@Flight kako si nagurao GPU na 721???

Pa nemate 100% iste konfiguracije, EL Mreža vam nije ista, ko zna koliko si ti odaljen od Trafo-a... a i najbitnije, napajanja su vam totalno različita. Šta je tu čudno? :p

@SuperStarr pa nije nista cudno nego je @flight par postova pre rekao da mu kartica zakucava na 700 a mem na 2000 pa je posle napisao da je uspeo da je natera stabilno na 721 i preko 2000 za mem... Nego meni je problem gpu, preko 700 izbacuje artifekte u drugom testu 3dmarka 06 nemoguce da samo moja kartica ne moze stabilno preko 700???
A temperatura u full load-u mi se penje i do 75C dali je to normalno??? (jos niko nije rekao da mu ide preko 70, vlasnici kartica ispravite me ako gresim)

Poslednja izmena:
A temperatura u full load-u mi se penje i do 75C dali je to normalno??? (jos niko nije rekao da mu ide preko 70, vlasnici kartica ispravite me ako gresim)

To nije razlog sigurno, budi "bezbrižan" do 85-90°C...

@Ivica, jesam promenio sam napajanje, crkla mi je nf520 ploca, pa nisam smeo da rizikujem kada mi je stigla zamena to jest tf560, ubacio sam i novo napajanje.

@zlimanZR, uh ne smem da ti kazem kako sam postigao 721, samo da ti kazem radi ona i na 740, tek na 750+ zakucava, ali ako pitas Superstarra, mozda ti isprica sagu o Gainward 7300GT kartici:)

@Superstarr, lepo si objasnio ono za trafo, ovaj moj popravljaju svaki drugi dan, nalazi se na 5 metara od moje sobe ;) Ziveli!

PS/@zlimanZR, gledaj da malo provetris kuciste, meni je pre overkloka isla do 60 stepeni, sada 63-64 max, ali sam dodatno rashladio karticu posle overkloka.

Poslednja izmena:
@Flight Koje si napajanje uzeo? Jel dobro napajanje definitivno resava problem? Moja kartica nece preko 675/980Mhz sto me je dovelo do ludila a napajanje je Frontier 400w sto bi moglo biti resenje problema.

@dzoni_b, Ma, ovde sem napajanja malo je presudilo iskustvo:), nece moci ni tvoja bez dodatne pomoci, znaci malo joj dodas struje i ona poleti.
@Superstarr, pa bolje bi mu bilo da uzme za 45-47 eura, Chieftec kao moj, nego taj LC.

Poslednja izmena:
@Superstarr, pa bolje bi mu bilo da uzme za 45-47 eura, Chieftec kao moj, nego taj LC.

Pa nisam baš siguran... :d
Možda jednostavnije i brže ali baš da je to i bolje rešenje - teško.
Mada razlika ne bi trebalo da bude neka drastična...

@Flight
nije Chieftec sto je nekad bio ;) LC je bolji sigurno

Dobro neka je, znam za ovaj model konkretno koji ja imam da je solidan, za uopsteno ne znam.

Poslednja izmena:
@Flight
Na koji nacin da joj dodam struje? Da povecam napon u biosu ili neko sharanje olovkom? Ako je nesto prosto molim te za objasnjenje ili uputstvo a ako je neko lemljenje po kartici u pitanju ne moras da se trudis jer nisam bas strucan za takve egzibicije? Znaci moje pitanje je koji je najlaksi nacin da moju karticu poteram do frekvencija koje vecina vas navodi kao stabilne?
ThermalTake Purepower TR2 470W ST W0090RE Sta mislite o ovom napajanju kao delu resenja mog problema?

Poslednja izmena:
@dzoni b, olovka ti je najlaksi nacin, ali moras da znas kako, znaci procitaj sva moguca uputstva koja mozes da nadjes ovde na forumu i sire, pa tek onda kreni, naravno nabavi unimer. Preporuku za napajanje ne smem da ti dam jer ce opet da ispadne "da sam neupucen", ne znam dovoljno o napajanjima teoretski, iz prakse i znam po nesto.

Evo sta sam postigao bez unimera, ako budem nasao neki unimer koji ce zadovoljiti odnos - cena/kvalitet, mozda odradim i nesto malo ozbiljnije i preciznije za sada samo ovako:

762/1003, stabilno 100%, 3dmark prolazi i na 780 ali u igrama baca artefakte, ne znam koje su voltaze u pitanju, ali po temperaturi (razlika od 4-6c u odnosu na default napone pod opterecenjem) se da zakljuciti da nije nesto drasticno povecana.

Prilozi

Poslednja izmena:
@dzoni b, olovka ti je najlaksi nacin, ali moras da znas kako, znaci procitaj sva moguca uputstva koja mozes da nadjes ovde na forumu i sire, pa tek onda kreni, naravno nabavi unimer. Preporuku za napajanje ne smem da ti dam jer ce opet da ispadne "da sam neupucen", ne znam dovoljno o napajanjima teoretski, iz prakse i znam po nesto.

Evo sta sam postigao bez unimera, ako budem nasao neki unimer koji ce zadovoljiti odnos - cena/kvalitet, mozda odradim i nesto malo ozbiljnije i preciznije za sada samo ovako:

762/1003, stabilno 100%, 3dmark prolazi i na 780 ali u igrama baca artefakte, ne znam koje su voltaze u pitanju, ali po temperaturi (razlika od 4-6c u odnosu na default napone pod opterecenjem) se da zakljuciti da nije nesto drasticno povecana.

A jel bi bio dobar, pa da odradis neko uputstvo sa slikam sta si i gde radio "olovkicom".
Isto vazi i za Dominatora.
Znaci mod koji ste radili, a da nije lemljenje tj. da se ne gubu garancija.

Gubis garanciju u svakom slucaju ako saznaju tj. dokazu, pitanje je samo kolko si pedantan da vratis sve na default :p

da bilo bi ok neko uputstvo sa slikama iako mozda nije odgovarajuca tema ali sigurno ima jos ljudi koji bi voleli da uz malo crtanja olovkom po kartici poprave performanse

Nazad
Vrh Dno