Šta je novo?

Palit 3850 kako do overclocka?

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam Palit 3850 256MB DDR3 nereferentnog dizajna i imam problem sa overklokom istog. Overdrive mi daje da podignem GPU na 715MHz a memoriju na 880MHz i samo tu mogu da menjam frekvenciju kartice. U rivatuneru 2.11 sta god da stavim on vrati na default po pritiskanju apply opcije. Isti slucaj je i sa Ati Tool_om 0.27B3(4). U 3D_u dize klokovo ali samo na one podesene u overdrajvu.

Evo kacim i BIOS ako mozda znaci nekome.

Palit 3850 256MB DDR3 nereferentni dizajn PCB_a.

Prilozi

• bios.zip
    61.5 KB · Pregleda: 44
Modovao sam BIOS pomocu RBE programa i ubacio overdrive vrednosti standardne 3850 karte i sad mogu da tearm core do 770 a memoriju do 1100. Medjutim kartica je krsina pa memorija nece preko 900MHz a core ide do 750.

Пробај нови RT 2.20 :wave:
Added workaround for broken error reporting system of PowerPlay clock control interfaces in Catalyst 8.10 hotfix 2 and Catalyst 8.11 driver families. Due to internal bug these drivers report incorrect error codes in PowerPlay clock control calls, causing overclocking tools like RivaTuner, ATITool or AMDGPUClockTool to stop working properly. Until the problem is fixed in the Catalyst driver RivaTuner provides temporary workaround by disabling error control for PowerPlay clock control calls on the Catalyst 8.10 hotfix 2 and newer drivers. Please take a note that the workaround can be forcibly disabled via ATIPowerPlayErrorReportingWorkaround registry entry

Poslednja izmena:
Probao i sve radi hvala moto tomo, procesor opusteno na 750 ali memorija je katastrofa znaci nece ni 900MHz kako mi je prvo licilo, stabilna je na samo na defaultu. pljuc

Види ако можеш да нађеш неки pencil mod(да се не зезаш са лемљењем) за ту карту да повећаш напон за меморију.

Gledao sam to ali nazalost ova moja buljava nije referentna pa samim tim ne znam sta treba spojiti.

Vrh Dno