Šta je novo?

Palit 3070 rgb kabl

jmilovic

Poznat
Učlanjen(a)
20.10.2021
Poena
31
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600x & esports duo
Matična ploča
B450 Tomahawk max
RAM
HyperX predator 16GB DDR4 CL16 x 2
GPU
Palit rtx3070
Storage
Samsung ssd 970 EVO plus 1tb
PSU
Thermaltake Smart RGB 700W
Kućište
NZXT H510i
Monitor
DELL G3223D
Miš & tastatura
ASUS ROG STRIX SCOPE & Logitech G602
Mobilni telefon
S22 ultra
Pozdrav forumasi,

uzeo sam Palit rtx 3070 8gb i uz nju nisam dobio rgb kablic za plocu.
Koji kabl mi treba da bi mogao da kontrolisem rgb jer trenutno samo
vrti sve boje i izludjuje me.

Hvala unapred

Ps. ploca je msi b450 tomahawk max

Skini softver od grafičke i tu sredi osvetljenje, jer je na grafičkoj najverovatnije aRGB (3 pina 5V), a na ploči imaš samo obične RGB konektore (4 pina 12V), tako da ćeš teško povezati grafičku i ploču da bi kontrolisao osvetljenje.

Ne treba nikakav kablić, već se iz softvera to podešava. Palit ako se dobro sećam ima Thundermaster program za takve kombinacije.

Ukucaj tačan naziv svoje grafike u Gugl, idi na sajt proizvođača te grafike i obično ima neka download sekcija, preuzmi programče i čačkaj.

Hvala puno, uspeo sa thundermaster.

Mene je pokolebalo to sto sam negde procitao da sam trebao da dobijem taj kablic a nisam (mozda je druga kartica bila u pitanju)
i onda uopste to nisam uzimao kao opciju.

Hvala jos jednom svima na brzim odgovorima.

RGB je nekada bio sinonim za VGA tj. njegova prva verszija sa 9 pinova, možda je tu konfuzija.

Nije nikakva konfuzija RGB kablić služi da se kartica sinhrunizuje preko programa za RGB od ploče. AKo neće to onda može program koji je namenjen za karticu ali neće biti sinhronizacije u 90% slučajeva sa pločom.

Kablić je 99 % 5V ARGB ako nema tih konektora na ploči ne koristiti iste, a pošto ova ploča nema 5 V nema leba osim konverzije 12 V u 5 V. Ima par konverotra čak i kod nas (ako se želi da se sinhronizuje ploča i kartica) ako ne i program Palita je ok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno