Šta je novo?

Pakomov Predator i problemi

Naravno da odgovara, nebitno je cija je ploca ili grafika, najpouzdanije ti je skidanje sa sajta proizvodjaca chipseta ili chipova za grafike (ATI, Nvidia). Takodje skidas i drajvere za zvuk ili lan(Realtek i tako to). To ti je najsigurnije. Kada instaliram masine ja vrlo retko koristim instalacione diskove, jel dok to stigne kod nas, drajveri su zastareli. Takodje moram da naglasim, da je vrlo pozeljno redovno azuriranje operativnog sistema, cak iako je da tako kazem narodska verzija.
Pozdrav:)

Ma nosio bih ga ja na servis odmah. To mi nije problem, ali je problem sto mi je trenutno potreban kompjuter. Kad ne igram igrice, rijetko kad se desi da zariba (iako se i to desavalo). Ako ne bude htjelo nista softverski (drajveri i ostalo) ne preostaje mi nista drugo do da ga nosim njima. A sto se tice naljepnice, posto sam ja u pocetku mislio da je to zbog prasine a nisam smio da ga otvorim, odneo sam nek mi oni ciste:-devil-: kad vec ne daju da se otvara i onaj sto mi je cistio, nije je poderao, ali se odlijepila, tako da to nije problem...

pa ne znam sta uopste da gledas dalje od napajanja. to nije napajanje za quad core procesor, ne znam ni sto si uzimao to. to napajanje ne daje ni 300W continous power pri opterecenju, a kamoli 450W (i pravih 450W je tesno za quad). stavi neko kvalitetno napajanje.

***,u svakom slucaju je glupo da on bilo shta pokusava sa manje-vise novim kompom koji je pod garancijom.Treba da ga uvali toj pametnoj gospodi koja ga je sklopila pa nek' oni lupaju glavu sa njim. Pogotovo shto ce da ga cimaju i prave se pametni ako provale da je dirano neshto. Jedino je bedak shto coveku treba komp,pa mu je bedak da ih ceka ko zna koliko.:crash:

Pa ako je napajanje, mogu da se prave ludi dokle oce, mislim da mu je bolje da im ponudi da doplati za jache i KVALITETNO napajanje, po principu i vuk sit, i ovce na broju, jer ako mu stave nekog kineza koji je na granici snage, opet ce imati probleme za par meseci.

Pa ako je napajanje, mogu da se prave ludi dokle oce, mislim da mu je bolje da im ponudi da doplati za jache i KVALITETNO napajanje, po principu i vuk sit, i ovce na broju, jer ako mu stave nekog kineza koji je na granici snage, opet ce imati probleme za par meseci.
Tako sam bio pitao za maticnu da li bih mogao a oni su mi rekli da mogu, ali ne da doplatim na vrijednost njenu jos koliko bi kostala nova, nego da sa ovom mogu da radim sta hocu (tacnije rekli su mozes da je bacis... ili prodas) i, naravno, da platim punu cijenu nove:mad:

pa ne znam sta uopste da gledas dalje od napajanja. to nije napajanje za quad core procesor, ne znam ni sto si uzimao to. to napajanje ne daje ni 300W continous power pri opterecenju, a kamoli 450W (i pravih 450W je tesno za quad). stavi neko kvalitetno napajanje.
Pa nisam ga ja sam ni birao nego je to bila gotova konfiguracija i pisalo je samo ATX 450W. Bilo mi je sumnjivo, ali dzaba kad ne daju da se mijenja nista, a sad, to je drugi problem sto oni kazu da je sve "testirano" , sve se komponente slazu... E pa malo sutra

Mislim da pod "testirano" misle da su ga uspeshno upalili i da moze da se instalira win na njega.:wall:

Mislim da pod "testirano" misle da su ga uspeshno upalili i da moze da se instalira win na njega.:wall:

E problem je sto je covek tu APSOLUTNO u pravu za njihov nacin testiranja:smackbum:
Pritom ta napajanja (kung fu od satro 450w) mozda, ali MOZDA daje jedva 300w koje nema stabilnost. Bilo bi dobro kad bi se svaki kupac raspitao bar malo o slaganju komponenata, da ne bi imao kasnije ovakvih problema. Na kraju krajeva, ovde na forumu ima mnogo ljudi koji znaju da odgovore na raznorazna pitanja i da pomognu novim korisnicima i ljudima koji nameravaju da kupe nov racunar. Malo je ovo bilo offtopic ali eto.:wave:
Pozdrav

Najvjerovatnije cu sutra postaviti sliku BSOD-a koji mi pokazuje kad zariba pa ako neko zna da protumaci, nek kaze...

problem ti se nece resiti sam od sebe i na kraju bolje da uradis odmah ono sto je ocigledno neminovno,a to je servis

Evo BSOD-a....
photo0067.jpg

Razumeo si ovo sto sam ja napisao i za sada nemas problema, koliko znam.

Razumeo si ovo sto sam ja napisao i za sada nemas problema, koliko znam.
Ne mogu da vjerujem... Zasad ovo radi. Igrao sam GTA 4h (to nisam mogao ni da pomislim da cu moci, obicno misija - dvije i ... BSOD). Hvala svima na pomoci. Ako ovo bude problem, extra. Naravno, ostaje ono da je maticna (zajedno sa cipsetom) i napajanje s**nje...

Nazad
Vrh Dno