Šta je novo?

Pakistanci upravo hakovali Google.rs

aLti

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2006
Poena
320
Datum je 5. Decembar 2012, vreme 5:03 AM.

33elmpt.jpg

Postavili su i neku muziku u pozadini :trust:

p.s. kod mene je vremenska razlika 6 sati (preko bare), pa se zato razlikuje na screenshot-u...

Ja se pogubio gledam sta je,dal je do mene ili googla...Dok nisam video da svi ostali rade

Ali ladno su nas hakovali, Pakistan zindebad-živeo Pakistan. :d
Gde su nas našli pored onolike im Indije?

Nije hakovan Google, hakovan je domaci domain registrator zaduzen za .rs domene. Sam Google ne moze biti hakovan, vec je u pitanju neozbiljnost domacih firmi koje nisu obezbedile dovoljno dobro svoje sisteme. Inace Google nije deface-ovan vec je odradjen DNS cache poisoning, tačnije kada su hakovali domaću firmu i njen registar domena, zamenili su postojeće DNS-ove sa nekim tamo pakistanskim DNS-ovima, pa kad bilo ko od nas ukuca google.rs, redirektovani smo na neki server gde je postavljena ta njihova strana. Inače nije pao samo google, palo je dosta srpskih sajtova. Evo spiska:

Serbia Hacked
DNS Hijacked by Pakistani Hackers
http://www.cyber-n.com/2012/12/serbian-dns-hijacked-serbia-down.html
google.rs
google.co.rs
revlon.rs
xboxlive.rs
microsoft.rs
paramountvantage.rs
nokiaforbusiness.rs
youtube.rs
windowslive.rs
officelive.rs
orkut.rs
logitech.rs
microsoft.org.rs
compaq.co.rs
windowsvista.rs
dove.rs
paramount.rs
nickelodeon.rs
compaq.rs
nseries.rs
mynokia.rs
hp.co.rs
mynokia.co.rs
zune.rs
windows.rs
connectingpeople.co.rs
apple.co.rs
flickr.rs
nokiaconnectingpeople.rs
microsoft.edu.rs
verizonbusiness.org.rs
picasa.rs
hp.rs
epson.rs
nseries.co.rs
microsoft.co.rs
connectingpeople.rs
gmail.rs
ovi.rs
harleydavidson.rs
ovi.co.rs
disney.rs
kumo.rs
messenger.rs
quantcast.rs
google.in.rs
apple.rs
justdoit.rs
nikestore.rs
niketown.rs
emirates.rs
msdn.rs
visualstudio.rs
visualbasic.rs
paypal.rs
epson.co.rs
xbox.co.rs
xbox.rs
nickelodeon.co.rs
youtube.co.rs
nokia.rs
nokia.co.rs
hotmail.rs
kaspersky.rs
redbull.rs
redbull.co.rs
hsbc.co.rs

Nije hakovan Google, hakovan je domaci domain registrator zaduzen za .rs domene. Sam Google ne moze biti hakovan, vec je u pitanju neozbiljnost domacih firmi koje nisu obezbedile dovoljno dobro svoje sisteme. Inace Google nije deface-ovan vec je odradjen DNS cache poisoning, tačnije kada su hakovali domaću firmu i njen registar domena, zamenili su postojeće DNS-ove sa nekim tamo pakistanskim DNS-ovima, pa kad bilo ko od nas ukuca google.rs, redirektovani smo na neki server gde je postavljena ta njihova strana. Inače nije pao samo google, palo je dosta srpskih sajtova. Evo spiska:
Logično je da su hakovali neku našu firmu sa dns-ovima ali koju?tj koja firma je zadužena za domen?da li je onemogućen bio pristup google.rs samo iz Srbije ili i van srbije?

Koliko sam uspeo da vidim, probali su i stranci da pristupe, i za njih je bio down google.rs. Jos glupi stranci nisu ni znali da je to google-ov domen, mislili su da je fake i da google ne poseduje google.rs domen. Pa kad su ga proverili na whois-u vide pise da pripada njima, pa posle brkali siberiu i serbiu... vise me je to zabolelo nego sam hack dns-ova. :)

Pejo, mangupska drzava, i posle sto paypal nece da dodje :d

Ovoj firmi treba zabraniti da se ubuduće bavi ovim poslom

Zabraniti i otpustiti sve zaposlene, a odgovorne na sud. Izblamirati na ovaj način kompaniju kao što je Google...

A ima i obaveštenje na sajtu kompanije. Naravno, krive reseller-a.

NiNet Company

Sajt je privremeno nedostupan zbog održavanja. Pokušajte ponovo kasnije.

This site is down for maintenance. Please check back againg soon.

Danas 5.decembra u ranim jutarnjim časovima i pored najrigoriznijih mera zaštite došlo je do napada pakistanske grupe hakera na deo informacionog sistema firme Ninet Company ISP koji je ovlašćeni registar .rs domena. Hakerska grupa je tražila zvučna imena u .rs domenskom prostoru poput Google, Microsoft itd. Većina odgovarajućih .rs domena pripada jednom od reselera firme Ninet Company ISP, pa se
hakerska grupa iz Pakistana fokusirala na preuzimanje kredencijala datog resellera kako bi uspesno izvršila napad i neovlašćeno izmenila DNS zapise.

Brzom intervencijom administratora ovlašćenog registra Ninet Company DNS zapisi su vraćeni i svaka dalja neovlasćena promena je sprečena. S obzirom da je Ninet Company ISP jedan od vodećih ovlašćenih registara sa najvećim brojem inostranih resellera koji registruju vrlo primamljive .rs domene, samim tim je konstantno izložen raznim vrstama napada.

NiNet Company će zbog ovog poslednjeg napada u nizu, primeniti još rigoroznije sigurnosne mere, prevashodno za resellere domena.

Nijedan drugi deo DNS infrastrukture, korisničkih niti bilo kojih drugih podataka nije afektiran ovim kratkotrajnim napadom.

Kredencijal? Afektiran? :p

Lako je udariti na maloga zeku. Aj nek udare na Pentagon.
Pa da popiju prirodan zemljotres.

Nisu oni udarili na malog zeku vec na onog ko ima sigurnosne propuste. A sto se tice americkih sluzbi, sajtovi NSA, CIA i FBI se svakodnevno obaraju ddos-ovanjem, ameri su na to navikli odavno.

Samo se vi zezajte ali su kod nas sajtovi minstarstva pa i čuvenih boraca za izbor glupost godine VTK padali zbog 2xadmin

Da li zbog skorašnjeg hakovanja google.rs domena ili nečega drugog, ali upravo me je chrome browser pitao, da li želite da umesto google.rs koristite google.com search :)

dobra fora

Nazad
Vrh Dno